Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Puławiak no mam taką nadziję bo Arek piec zachwaliał zobaczymy jak bedzie sie u nas sp-rawowoał troche mnie martwi ze mam centralne z wymuszonym obiegiem jedynie bo w razie awarii prądu to dupa mokra, niby na wszelki wypadek robimy jeszcze kominek z rozprowadzeniem po poddaszu ale jak pradu niet to i turbina nie bedzie działała jedyne ciepło z kominka w salonie :o no moge jeszcze przetwornice montowac w kotłowni ale to mało sensowny wydatek na ten moment...

o namiary na glazurnika prosze bo jestem na etapie szukania jakiegoś :)

a wogóle powiedzcie mi cos na temat przestoju na budowie bo ja idę za ciosem zaczełam w marcu i mam zamiar sie przeprowadzic w tym roku oczywiscie wszyscy kracza ze beda pękać mury itp itd co Wy na to?

co do kotłowni to nie myslałam ale fakt ze taka łatwiej utrzymac w czystości, miałam ja tylko tynkowac i pomalowac ale płytki łatiwej wyczyscic i sa na wieki moze jakies obi odwiedze :)

a to moje wypociny wiem duzy format ale wieczorem wywale zeby nie smiecic :0

http://img155.imageshack.us/img155/7048/dsc07317tx8.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/7048/dsc07317tx8.1907231741.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/3535/dsc07319qv6.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/3535/dsc07319qv6.53d8d38799.jpg

http://img228.imageshack.us/img228/4070/dsc07314vt4.jpg

http://img228.imageshack.us/img228/4070/dsc07314vt4.49ee0be260.jpg

• Odpowiedzi 264
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie odwiedzałam forum kilka dni a tu widzę że coś się dzieje, u nas dalej nic ale już kończymy gromadzić materiały a stan 0 i szukamy jakiegoś murarza co by nam pomógł zacząć i szczęśliwie skończyć ten etap, jeszcze budowa się nie zaczęła a wszystko idzie jak po grudzie.

zetkalk488 śliczny ten Twój domek, zazdroszczę że tak szybko i sprawnie idzie Ci budowa, mam nadzieję że i jak my zaczniemy to nie bedziemy czekac kilku lat żeby sie wprowadzic...

Karolinka mogę Ci polecic naszych murarzy sa op pierwsze szybcy po drugie dokładnie ciężko u nich z terminami, ale jeśli to tylko do poziomu "0" to moze beda mogli maja 2 ekipy są z moich okolic wiec do Nałęczowa maja blisko z tego co wiem nawet ostatnio cos tam budowali jakis pensjonat chyba jakby co odezwij sie na gg to dam namiar i ostatnie ceny ich chyba nic nie zmienili :)

Puławiak dzięki za namiar Pan jest bardzo rzecziwy a ceny ma przystepne, przynajmniej wiem że można mu powierzyc łazienki i bedzie wszystko gites...

..a do mnie jutro przychodza do centralnego i mówią że uwina sie w tydzień zaraz po nich posadzki i po 20 kolega z ekipa wchodzi do tynków... :D

...wczoraj zaszalałam nie wiem czy dobrze zrobiłam, byłam w komforcie na dzikim otwarciu i zakupiłam panele do całego domku w sumie chciałam venge na cały domek ale małż sie nie zgodził i złotym srodkiem jest jasny kolor cos jak dab rustykalny ale za to w całym domu jednakowo, tu postawiłam na swoim no i wytargowałam dodatkowe 3% zniżki :) chyba sie opłacało potem musimy tylko dokupić listwy ale to musza sciągnąc do puław bo my chcemy takie z niwelacją nierówności...

...nadal natomiast mam zagwozdke z czego zrobic podbitke :-?

...wiecie moze gdzie moge szukac dobrej ekipy od POŚ robił mi wycene facet z Kazimierza i powiedzial 8 tys moze znacie kogos z innymi cenami no i jakiej firmy zetsaw wybrac...Puławiak...moze Ty podpowiesz...

...cos miałam napisac ale nie pamietam, a ja siedze sobie w pracy, jakby co zapraszam do mnie po mebelki do kuchni :D

witam wszystkich, cieszę się że powstała grupa z Puław, budujemy z mężem dom pod Puławami, w końcu będzie możliwośc wymienić się jakimiś informacjami i namiarami :) i mam od razu pytanie zetkalk488 - mogłabyś podać namiar na ludzi od dachu, szukamy sprawdzonej i godnej polecenia ekipy

pozdrawiam aginda

aginda gdzie budujecie może bedę miała sasiadkę niedaleko i na jakim etapie jesteście??

z tego co wiem to do chłopaków trzeba sie zapisywac juz na przyszły rok, znalazłam tylko numer domowy, ale w poniedziałek przychodza do mnie do elewacji to wezmę namiary na kom.

Jacek Próchniak zakład usługowy blacharko-dekarski

tel. 81-882-00-40

dzięki za namiar, budujemy 3-4 km za Górą Puławską w stronę Janowca - w sumie nie tak daleko od siebie :) właśnie stawiają nam ściany, teraz mamy gorący okres poszukiwań "dachowców", każda informacja nam się przyda, nasi budowlańcy niestety nie robią dachów i nie współpracują z żadną ekipą więc jesteśmy w polu w tym temacie

pozdrawiam Aginda

witam w sobotni poranek z pracy :)

u mnie dzisiaj Pan robi pomiary pod mixokreta :) a centralne na dole praktycznie rozłożone powiedzieli ze do wtorku skończą, wiec jest szansa że moje plany wypala i do konca miesiaca bede miała juz tynki hip hip hura :D :D

..ja jakby co mogę jeszcze polecic ekipe od tynków sama słyszałam o nich same superlatywy a naocznie sprawdze niedługo. U nas beda robili tynki cementowe z agregatu ale oni robia tez wapienno-gipsowe.

aginda panów od dachu szczerze polecam bo sa bardzo dokładni, gdybys chciała zobaczyc ich prace zapraszam na moja budowę :)

widze, że bedę miała 2 sąsiadki w fajnych okolicach do Janowca niby nie zagladam zbyt czesto, ale w sadłowicach mam rodzinke wiec bede tamtedy jezdzic...

ja własnie musze kupić piach do mixokreta

Dołącze do Was bo jakoś pusto tak i mało postów. Dziwne troche bo domki w okolicy rosną jak grzyby po deszczu. Być może problem jest z dostepem do internetu.;(

Od niedawna mieszkam w Puławach ale czuję się Puławiakiem. A co do budowy to mój domek to IRYS z pracowni Horyzont. Buduję w bliskiej okolicy Puław na dość nietypowym w naszym regionie fundamencie płytowym marki LEGALETT. Chętnie służe radą co gdzie kupić z dobrym rabatem (instalacje grzewcze, sanitarne, wykończenie wnętrz) Sam też chetnie udzielę rady w temacie ogrzewania, instalacji sanitarnych i wykończenia wnętrz. Zajmuję się tym tematem bardzo długo... Pozdrawiam wszystkich.... :D