Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 264
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to i ja witam kolejnego forumowicza :)

u mnie dzisiaj zakonczyli rozkładanie centralnego w poemieszczeniach a małż zabrał sie za rozkładanie styropianu pod posadzki i oczywiście sie :evil: bo Pan Fachura powiedział że przyjdzie w ten piątek a przychodzi w przyszły i znów sie terminy porypały :evil:

mariusz d. to ja prosze o podpowiedz gdzie kierować kroki jeśli chodzi o wszelkie dobra do łazienek, żeby nie umoczyc :-?

to i ja witam kolejnego forumowicza :)

u mnie dzisiaj zakonczyli rozkładanie centralnego w poemieszczeniach a małż zabrał sie za rozkładanie styropianu pod posadzki i oczywiście sie :evil: bo Pan Fachura powiedział że przyjdzie w ten piątek a przychodzi w przyszły i znów sie terminy porypały :evil:

mariusz d. to ja prosze o podpowiedz gdzie kierować kroki jeśli chodzi o wszelkie dobra do łazienek, żeby nie umoczyc :-?

W zakupach ceramiki i baterii itp mogę pomoc.

• 2 weeks później...

Lato kończy się...pogoda pod psem... a na forum cisza. U mnie już jest pierwsza w okolicy płyta fundamentowo-grzewcza Legalett. Wszyscy co widzieli budowe tego cuda nie mogą sie nadziwić i są w szoku, że można tak szybko, czysto i dokładnie zrobić fundament i ogrzewanie w ciagu 4 dni.

Pozdrawiam

:D

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=32400&postdays=0&postorder=asc&start=0

:wink:

• 2 weeks później...

budujemy budujemy tylko weny brak jak widze że nikt nie pisze to i ja na monologi nie mam checi :wink:

mogłaby taka pogoda pozostać przynajmniej ekipa od tynku zew. mogłaby spokojnie działać... u mnie własnie robia dzisiaj podsufitke i siatke zatapiaja od soboty jak dobrze pójdzie zaczna tynk, no i od tynków wew. też dzisiaj zaczeli zobaczymy jaki to będzie efekt tych prac...

...mariusz mozesz mi powiedziec czy opłaca sie kupic kabine prysznicowa ravak http://www.ravak.pl/?page=niskie_kabiny

[...mariusz mozesz mi powiedziec czy opłaca sie kupic kabine prysznicowa ravak http://www.ravak.pl/?page=niskie_kabiny

Witam,

Całkiem przyzwoicie wyglada na pierwszy rzut oka. Należy zwrócić uwage czy ma metalowe łożyska kulkowe na górze i na dole. Jeśli nie ma na dole łożysk to należy sprawdzić jakiej jakości są suwaki. Czasami w kabinach z suwakami na dole trudno wyregulować drzwi. Wydają w trakcie zamykania i otwierania różne dziwne odgłosy.

Doczytałem się, że nie ma łozysk na górze, tylko same suwaki. Dla mnie ten fakt dyskwalifikuje kabine. Montowałem kilka takich i zazwyczaj są problemy z płynna pracą drzwi.

Polecam produkty Sanplastu i Koła. Z nimi raczej nie miałem problemów przy montazu i pozniejszym uzytkowaniu.

Pozdrawiam.

ps. udało się wytargować dobra cene na grzejniki ?

Hm....szkoda że Pani nie zadzwoniła zeby poinformować jak się sprawy mają. Kolega dodałby jeszcze 5% więcej na grzejniki. Nie wydaje mi się żeby fachman zaproponował takie same warunki na KERMI.

Ceny KOŁA może powalają, ale za jakość trzeba zapłacić. Sam mam w mieszkaniu ceramike KOŁO od 8 lat i wyglada jak nowa.

W dobieraniu wszytkiego do domu trzeba kierować się 2 zasadami.

1. Chytry 2 razy traci...

2. Jak Cię stać to kup taniej...

ps. Gdyby zamówiła Pani grzejniki, to dałoby się załatwić bardzo dobre ceny na ceramike sanitarną z każdej firmy (sprzedaż wiązana)

Na koło max to 30 oczek. Chyba, że są dodatkowe bonusy za wyrobione targety w hurtowniach. 3 lata byłem kierownikiem lubelskiego oddziału dużej hurtowni instalacyjno-grzewczej nalezącej do ogólnopolskiej sieci i wiem co mówie. Mogę dużo załatwić ale potrzebne jest konkretne pytanie.

Pozdrawiam

Na koło max to 30 oczek. Chyba, że są dodatkowe bonusy za wyrobione targety w hurtowniach. 3 lata byłem kierownikiem lubelskiego oddziału dużej hurtowni instalacyjno-grzewczej nalezącej do ogólnopolskiej sieci i wiem co mówie. Mogę dużo załatwić ale potrzebne jest konkretne pytanie.

Pozdrawiam

Przyjacielu może nie podawaj stawek rabatowych. Bo dla nas instalatorów to nie jest najlepsze. Na rabaty pracujemy obrotem i lepiej zeby klient końcowy nie znał rabatów jakie dostajemy. Ja też mogę zaoferować dobre ceny bo mam duzy obrót.

Masz rację. Ale firmy nieuczciwie traktuja klientów i wykonawców. Wykonawca zarabia na swojej pracy i ewentualnie na hadlu jeśli takowy posiada. A część firm i hurtowni płaci wykonawcom za przyprowadzenie klienta. Ja uważam, że to jest nieuczciwe i trzeba to tępić w zalążku. W żadnym innym państwie europejskim nie ma takiej polityki sprzedaży jak u nas w Polsce. Jeździłem torchę po świecie i wierzcie mi nigdzie nie ma tak rozwiniętego łańcuszka pośredników jak u nas. Każdy żeruje na ostatnim kliencie jak pasożyt. Często naciągając na niepotrzebne koszty. A masa pseudofachowców nie ma zielonego pojęcia jak klientowi doradzić, żeby był zadowolony w przyszłości. W samych Puławach nie widzę firmy która zatrudniałaby osoby kompetentne i gotowe doradzić. Pare razy byłem świadkiem rozmowy klienta ze sprzedawcą i byłem załamany brakiem wiedzy i profesjonalizmu. A przecież wszytskie firmy-producenci organizują szkolenia i pasowałoby kożystać z tego.

Pozdrawiam

No fakt. Czesto dzwonią do mnie ludzie bo maja problemy z kotłami na paliwo stałe i czesto sie trafia taki motyw: zapotrzebowanie na budynku na ciepło 12-14 kW. A kociol klient kupuje 25 kW bo w hurtowni powiedzieli ze taki bedzie dobry normalnie rece opadaja. I płakać się chce. I tu masz rację w branży jest masa ludzi którzy nie maja zielonego pojęcia o tym czym sie zajmują. Zwłaszcza dotyczy to przedstawicieli handlowych zwanych też ładnie "doradca techniczno-handlowy".

A co do szkoleń to chyba dawno na takowym nie byłeś !!!!! Te wszystkie seminaria i szkolenia to służą tylko po to zeby produkt zareklamować a dla instalatorów i całej reszty to okazja do darmowego nazarcia sie i napicia.

Ostatnio był u mnie przedstawiciel handlowy z jednej duzej i znanej firmy i jakoś tak wynikło z rozmowy ze nawet gość nie znał produktów ktorymi handluje. Totalny obciach.