Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 264
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Was serdecznie! :D Pozwolicie że i ja dołącze do Grupy. Mam zamiar budować wiosną 2009 w Zwoleniu. Może to nie Puławy, ale nie ma bliższej mi grupy. I tu pierwsza moja prośba możecie polecić mi kogoś kto dokona mi "szybko i niedrogo :wink: " adaptacji projektu a także może polecicie mi jakiegoś sprawdzonego murarza oraz dekarza.

Pozdrawiam wszystkich Julita.

marcinrzeczyca napisał:

Witam co prawda nie buduje ale remontuje 80 letni dom w Rzeczycy . Więc pozwolę sobie dołączyć i odrazu pytanko gdzie kupic okno bo oknoplascie krakow czy jak się to zowie strasznie dużo wyszło za montaż

Witam wszystkich w NOWYM ROKU 2009, który nas bardzo mroźnie przywitał i życzę zdrowia, optymizmu i spełnienia marzeń.

Jeśli chodzi o okna z OKNOPLASTU to nie bardzo wierzę, że maja montaż drastycznie droższy od innych firm. U mnie montaż na taśmy rozprężne illbruck (tzw. ciepły montaż) wyszedł niewiele drozej od standardowego. Z tego co wiem obecnie maja bardzo dobra i sprawdzona ekipę do montażu. Okna bardzo dobre jako nieliczni daja 7 lat gwarancji. Jakość wykonania okien bardzo dobra i serwis gwarancyjny działa bez zarzutu.

Swoja droga za pożądny montaż swoje trzeba zapłacić bo nawet najlepsze okna źle zamontowane będą gorsze o tych gorszych właściwie zamontowanych.

Obecnie stawka jaka mają za demontaż okien, montaż nowych z oknoplastu z obróbką glifów na gotowo i montażem parapetów wewnętrznych to około 30zł za mb okna.

Pozdrawiam

Witam Was serdecznie! :D Pozwolicie że i ja dołącze do Grupy. Mam zamiar budować wiosną 2009 w Zwoleniu. Może to nie Puławy, ale nie ma bliższej mi grupy. I tu pierwsza moja prośba możecie polecić mi kogoś kto dokona mi "szybko i niedrogo :wink: " adaptacji projektu a także może polecicie mi jakiegoś sprawdzonego murarza oraz dekarza.

Pozdrawiam wszystkich Julita.

Mam sprawdzonego murarza i ekipe dekarską. Mogę z czystym sumieniem polecić ich usługi. Jeśli sprawa aktulana to prosze o kontak na priv.

Mariusz

W przypadku podłogowki na całym domu doradziłbym pompe ciepła. Obecnie wcale nie jest to tak bardzo drogie rozwiązanie.

mógły Pan napisać orientacyjnie jaki to jest koszt?

ja teraz jestem na etapie szukania okien, mam zamiar wybrać się również do oknoplast kraków, boje się tylko, że wybiorę sobie fajne okna a ekipa monterska mi robotę sknoci, czy oknoplast kraków ma sprawdzoną ekipę montującą okna?

Jesli temat ogrzewania podłogówką jest aktualny to moge przesłać do porównania wycenę jaką dostałem od firmy CLIMACOMFORT na pompę ciepła do mojego domu.

marcinrzeczyca napisał:

Witam co prawda nie buduje ale remontuje 80 letni dom w Rzeczycy . Więc pozwolę sobie dołączyć i odrazu pytanko gdzie kupic okno bo oknoplascie krakow czy jak się to zowie strasznie dużo wyszło za montaż

Witam wszystkich w NOWYM ROKU 2009, który nas bardzo mroźnie przywitał i życzę zdrowia, optymizmu i spełnienia marzeń.

Jeśli chodzi o okna z OKNOPLASTU to nie bardzo wierzę, że maja montaż drastycznie droższy od innych firm. U mnie montaż na taśmy rozprężne illbruck (tzw. ciepły montaż) wyszedł niewiele drozej od standardowego. Z tego co wiem obecnie maja bardzo dobra i sprawdzona ekipę do montażu. Okna bardzo dobre jako nieliczni daja 7 lat gwarancji. Jakość wykonania okien bardzo dobra i serwis gwarancyjny działa bez zarzutu.

Swoja droga za pożądny montaż swoje trzeba zapłacić bo nawet najlepsze okna źle zamontowane będą gorsze o tych gorszych właściwie zamontowanych.

Obecnie stawka jaka mają za demontaż okien, montaż nowych z oknoplastu z obróbką glifów na gotowo i montażem parapetów wewnętrznych to około 30zł za mb okna.

Pozdrawiam

wyszlo 1000 zł drozej niz inne firmy pozatym na wymiar przyjezdza wlascicielka firmy ktora niemontuje tych okien . w domu drewnianym firmy dziwne wyliczenia robia i widziwiaja

chyba zdecyduje sie na firme z wawolnicy

"wyszlo 1000 zł drozej niz inne firmy pozatym na wymiar przyjezdza wlascicielka firmy ktora niemontuje tych okien . w domu drewnianym firmy dziwne wyliczenia robia i widziwiaja"

Jestem w szoku... :o Taka róznica ??? Proszę podać ile jest okien i ile mają obwodu łacznie, to bedzie najbardziej miarodajne.

Za ciepły montaż illbrucka zapłaciłem 2000zł. I porownując to do innych firm to naprawde bardzo dobra cena. W Lublinie za to samo zaplaciłbym 1500zł więcej.

Co do pomiarów zawsze przyjeżdza na pomiar osoba która zamawia w fabryce okna a nie montażysta gdyż to ona ponosi odpowiedzialność za źle zamówione i zwymiarowane okna. Brałem pod uwagę kilka firm i pod wzgledem profesjonalizmu moge polecić tylko firmę WEGA Oknoplast Kraków i Avante-Okna Jezierski. Właścicielka firmy WEGA ma dużą profesjonalna wiedzę. Większą niz nie jeden montazysta. Bo większość montujacych okna ładuje piankę i jest zadowolona bo szybko sprawnie ale nie koniecznie dobrze!!! Proszę poczytać o prawidłowym montażu okien i takiego własnie fachowego montażu wymagać od sprzedawcy. Ale dobry montaz też kosztuje odrobine wiecej niż "szast prast" pianka i już zamontowane.

Życzę udanych wyborów

Witam wszystkich, także buduję w okolicy Puław. Jestem na etapie wyboru okien. Wiele się oczytałem, porobiłem wyceny w większości puławskich przedstawicieli od Oknoplastu do ... Drutexu. Pozostały na"placu boju" dwie firmy Alux (profil gelan 6 komorowy - producent Alux) i Agbud (profil veka 5 komorowy rondline producent Vetrex).

Czy ktoś z Was miał do czynienia z tymi firmami i może co powiedzieć o ich ekipach montujących i który z tych dwóch profili polecacie?

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...