tomek7 21.07.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam w pierwszym moim poście na forum! Mam pytanie jak najlepiej fugować takie płytki: http://www.lazienki24.pl/cache/images/5/a/4/5a4db499980044f0e55d7758b40ceeca.jpg Nie przepadam za bardzo za fugowaniem, robie to długo i nie zawsze idealnie za pomoca szpachelki, kształtując i ściarając jednocześnie gąbką z ciepłą wodą. Metoda z listwą gumową ogólnie dostępną w hipermarketach jest jak dla mnie niewygodna. I teraz o ile listwa nie sprawdza się w przypadku tych płytek, o tyle moja metoda tym bardziej, bo fuga dostaje się we wgłębienia imitujące połączenia kamienia i ciężko ją później stamtąd usunąć. Tak więc wszystko idzie dość mozolnie. Ma ktoś może patent jak skutecznie z tym powalczyć? Jeśli temat już był a go nie znalazłem nie bijcie tylko dajce linka Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.07.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Może te elementy, które nie chcesz zapaćkać zakleić jakąś taśmą pozostawiając tylko brzegi odsłonięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.07.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 a moze dobrac foge do koloru tych spoin pomiedzy kamykami, wtedy efekt zapackania nie bedzie tak znaczacy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nozib 29.07.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 niestety guma najlepsza!!!!niepolecam tasmowaniajezeli guma jest ci nieporeczna proponije zastapienie jej sciagaczka gabkowa na dlugim kiju takie cos jak np na basenach do sciaganie wodyniestety czym ciemniejsza fuga tym gorzej bedzie sie zmywacnajwazniejsze jest wyczucie momentu rozpoczecia zmywanieza wczesniej zleza pozno zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
System744 08.01.2009 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Tylko Guma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziku27 08.01.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Kolor fugi chyba musi byc takki sam jak na tych polaczeniach,inaczej nie widze.Wez gume wypelnij fugi i zmyj jak zacznie przysychacz,tylko nie wymyj fugi .Po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 08.01.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam w pierwszym moim poście na forum! Mam pytanie jak najlepiej fugować takie płytki: http://www.lazienki24.pl/cache/images/5/a/4/5a4db499980044f0e55d7758b40ceeca.jpg Nie przepadam za bardzo za fugowaniem, robie to długo i nie zawsze idealnie za pomoca szpachelki, kształtując i ściarając jednocześnie gąbką z ciepłą wodą. Metoda z listwą gumową ogólnie dostępną w hipermarketach jest jak dla mnie niewygodna. I teraz o ile listwa nie sprawdza się w przypadku tych płytek, o tyle moja metoda tym bardziej, bo fuga dostaje się we wgłębienia imitujące połączenia kamienia i ciężko ją później stamtąd usunąć. Tak więc wszystko idzie dość mozolnie. Ma ktoś może patent jak skutecznie z tym powalczyć? Jeśli temat już był a go nie znalazłem nie bijcie tylko dajce linka Pozdrawiam! wiesz jak juz wszystkim powiem co i jak sie robi to chyba zostane bezrobotnym, radze poczytac troszke literatury fachowej i cwiczyc, cwiczyc i cwiczyc cwiczene czyni mistrzem jak mawiaja niemcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 08.01.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 wiesz jak juz wszystkim powiem co i jak sie robi to chyba zostane bezrobotnym, radze poczytac troszke literatury fachowej i cwiczyc, cwiczyc i cwiczyc masakra - z fugowania robić wiedzę tajemną Żal mi cię, "ekspercie", skoro twoje być albo nie być zależy od tego czy inni będą wiedzieć jak się fuguje porowaty gres... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 09.01.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 no wlasnie niech ELITA FORUM powie jak fuguje sie plytki gresowea to co widac na zdjeciu wyglada mi na normalne plytki ceramizne robione na a la bruk i fuguje sie w najnormalniejszy sposob.do fugi dolac wpdy konsystencja pol plastyczna zaciagnac guma odczekac zetrzec grubsza gabka nastepnie delikatnie poprawic zmywajac drobna gabka i wytrzec kilkakrotnie i po bulu. to na tyle co do wiedzy tajemnej.jednak efekt koncowy fugi prawidlowo polozonej uzysuje sie po wielu latach pracy a nie po napisaniu kilku tysiecy postow na muratorze to tyle na dzis pozdrawiam ELITY FORUMp.s. a mi Cie nie zal i niech tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 23.01.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 ...widzi mi się, że te płytki są lekko szkliwione, więc łatwiej je zmyć niż zwykły gres. A ogólnie to fugować, fugować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcgayver 08.02.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Widzicie fachowcy!Nikt z Was nie podjął tematu,żeby postępowac tak-ja uzywam kartusza do wyciskaniaRobię fugę tej konsystencjiżeby dobrze się wyciskała/nie byla za rzadka-lub za gęsta I wyciskam w spoiny!Czekam przewaznie 15-20 minutZmywam twarda gąbka pierwsze,pózniej gładszą/tzw.gładzikI po kłopocie!jest zicher!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 08.02.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Sposób dobry na małe powierzchnie, a jak trzeba będzie zafugować 400-500 m.kw, to też chodoku będziesz się pierdzielił z kartuszem? no, chyba że pomocnik będzie nabijał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.02.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Sposób dobry na małe powierzchnie, a jak trzeba będzie zafugować 400-500 m.kw, to też chodoku będziesz się pierdzielił z kartuszem? no, chyba że pomocnik będzie nabijał... tylko że na tym forum mało kto ma do fugowanie 400-500m.kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 06.11.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 witam, jako, że temet mam podobny to zapytam tu znawców. Dziś własnoręcznie zafugowałam pierwszą ściane w moim życiu.... ale nie jestem zadowolona jakoś wyobrażałam sobie, że biała fuga na białych płytkach nie będzie się aż tak różnić... Zatem powiedzcie mi czy jest oki i coś mi się ubzdurało, czy też powinnam cos poprawić moje fugi http://lh6.ggpht.com/_83tmosUe46o/SvRPJCKBMuI/AAAAAAAACr0/xJp4fvLsds4/s640/IMG_2536.JPG http://lh6.ggpht.com/_83tmosUe46o/SvRPKcUoBjI/AAAAAAAACr4/qzF3Au-Aaiw/s640/IMG_2537.JPG http://lh6.ggpht.com/_83tmosUe46o/SvRPH3_6ckI/AAAAAAAACrs/_BatRO_zX1A/s640/IMG_2531.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 06.11.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 fuga jest miejscami za bardzo wyplukanazrob zblizenie na jedna fuge to bedzie mozna wiecej powiedziec co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts