slawciol 21.07.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam, chce ułożyć płyty chodnikowe PASTELLA JURA na tarasie, taras aktualnie to płyta betonowa , 40cm nad poziomem gruntu, jak takie płyty chodnikowe układa się na takim podłożu? czy podsypka 3cm samego piasku, czy piasku stabilizowany cementem? Czy kładzie sie je na styk? Krawędzie tarasu nie mają jakiejś ścianki oporowej dla tych płytek, płyty chodnikowe będą wystawać około 2cm poza płytę betonową tarasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 22.07.2008 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Kiedys widziałem takie rozwiazenie ze na tarasie zostały poukladane takie metalowe "krzyzyki" na ktorych lezały plyty. Konstrukcja ława w montazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 22.07.2008 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Kiedys widziałem takie rozwiazenie ze na tarasie zostały poukladane takie metalowe "krzyzyki" na ktorych lezały plyty. Konstrukcja ława w montazu. tak, tylko ze taras nie równy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 24.07.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 widziałem takie płyty bez krawędzi oporowych wydaje mi się ze najprościej zadzwonic i zapytać http://www.semmelrock.pl/profesjonalistow.php spinuje sie jak zwykłą kostkę, mozesz uzyć fug epoksydowych do kostek, nie będa się brudziły fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 25.07.2008 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 widziałem takie płyty bez krawędzi oporowych wydaje mi się ze najprościej zadzwonic i zapytać http://www.semmelrock.pl/profesjonalistow.php spinuje sie jak zwykłą kostkę, mozesz uzyć fug epoksydowych do kostek, nie będa się brudziły fugi Pierwsze co to po zakupie to zadzwoniłem, niestety ale jednoznacznej odpowiedzi nie dostałem, co do fug to owszem, zalecają dać miedzy płytami minimalną szparę ze względu ze płyta płcie nie równa (tolerancja błędu czy coś takiego)i uzupełnić piaskiem, z fugą by była zabawa bo na wierzchu jest kamyk. Co do ułożenia na podsypce piaskowo cementowej to jakie dać proporcje cementu i piasku, 1:8 ?? Moje obawy są tylko i wyłącznie związane z odprowadzeniem wody deszczowej która wpłynie pod płyty a w zimę może rozsadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-rex 25.07.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 1:8 ?? 1:3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 25.07.2008 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 1:8 ?? 1:3 To już nie beton?? Myślałem ze to ma być jak w nazwie PIASEK STABILIZOWANY CEMENTEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts