wroclawianka 21.07.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 witam Zrobiłam wycenę szafy u znajomego stolarza i cana mnie prawie zabiła szafa 2530 x 2060x 580x fronty fornir 8500szafa druga 2800x2070x900 laminat 8800 Ztego wszystkiego dla porónania cen poszłam do Senatora no i ta sama szafa też fronty Fornir jedna 5 ale fornir) tyś a druga 3500 trż fornir Czym może być spowodowana taka róźnica w cenie , bo przecież fornir to fornir czy może być fornir tańszy i droższy czy też znajomy mnie naciąga .Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Page 21.07.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Fornir może być tańszy i droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzx 21.07.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 ja niedawno zleciłem zrobienie 2 szaf (raumplus) i chociaz mam lustra w drzwiach to jeden bok szafy jest widoczny i on bedzie w fornirze dębowym (lakierowanym na kolor wenge) - koszt fornirowania koleś mi wyliczył na 600zł/m2 o ile się nie mylę. a jak poszedlem do komandora i zrobilem wycene identycznej szafy tylko że bok ze zwykłej płyty laminowanej to wycenili mi to .. o 200zł taniej.. tak więc wybrałem raumplusa i te boki z forniru. fornir moze byc tańszy i droższy - forniry z drewna egzotycznego będą na pewno o wiele droższe niż zwykły dąb. musisz zapytać tego Twojego znajomego stolarza jaki fornir zastosował do wyceny, ale i tak cena tej szafy dosc duza - no chyba że w środku masz mnóstwo szuflad, koszyków, platform... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.07.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Dodatkowo pewnie ten stolarz mniejszą ilość takich szaf wykonuje więc zajmie mu to więcej czasu niż w komandorze czy innym senatorze. Porónaj też grubości użytych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 22.07.2008 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 witam w jednej szafie są same półki i jedna strony bez półek na płaszcze a w drugiej są dodatkowo 3 szuflady myślę ,że chyba to nie podnioslo aż tak ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voitek 22.07.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Dodatkowo pewnie ten stolarz mniejszą ilość takich szaf wykonuje więc zajmie mu to więcej czasu niż w komandorze czy innym senatorze. Porónaj też grubości użytych elementów. Niby dlaczego? Jedyna różnica to taka, że firmy do nawiertów używają maszyn wielowrzecionowych, ale przy szafach to niewielka oszczędność. Zresztą nie jest powiedziane, że ten stolarz nie zleca nawiertów w formatyzerni. A jeśli mu to zajmie więcej czasu, to tylko dlatego, że będzie robił dokładniej. Mimo wszystko różnica w cenie i tak spora. Ja obstawiam że znajomy stolarz wie na ile Cię stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.07.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 A może szafy od stolarza mają mieć plecy, podłogi itd., tzn. mają być pełnymi szafami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 22.07.2008 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Sonika maja miec plecy i cala resztę ale te same szafy też w fornirze z plecami w Senatorze wyszły o połowę taniej i gdzie tkwi haczyk Widziałam jego wykonanie i rzeczywiście robi świetnie , dokładnie i pięknie ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts