Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zdziwicie się: RTV Sony.

Nigdy więcej! zaraza (albo jakieś przekleństwo Sony wisi nade mną :wink: )

TV :3 sztuki (włącznie ze spaleniem kineskopu!)

kamera 2 sztuki (w jednej mechanizm, w drugiej głowica)

Video topowe,najlepsze w swojej klasie tak skonstruowane że nie miało prawa długo pochodzić.

CD,DVD napędy padły.

Ceny z sufitu, a w środku badziewie.

• 1 month później...
Ja mam szczęście i jak narazie nic mi się nie psuje. Mam tv philipsa, lodówkę i kuchnię mastercook, odkurzacz, suszarkę do grzybów i robot kuchenny mpm, dvd pionier, monitor lg i wszystko hula aż miło.

Indesit pralka fuj. Zawiozlam ja do naszego domu na wsi na wykonczenie. Psuc sie nie psuje ale nie dopierala dobrze ani nie plukala. Nastepna pralke w mysl przyslowia Polak przed szkoda i po szkodzie.... znow kupilam z grupy Merloni Indesit a mianowicie Aristona. Pierze i owszem dobrze ale miala byc super cicha i byla przez 3 miesiace. Teraz jak sie rozpedza to halas jak diabli :roll:

Do nowego domu tylko Siemens a pralka i suszarka AEG

Odkurzacz LG i Samsung - padły bardzo szybko. Słaba moc i skuteczność odkurzania mimo deklarowanych watów. Kiepska ergonomia mimo pozornie atrakcyjnego wyglądu.Tandetne wykonanie - zwłaszcza pękajace rury elastyczne. Szybko przepełniające się worki (mała pojemność). Przeżył je kilkukrotnie poczciwy "Meteor" Zelmer-a. Trwałość, trwałość i jeszcze raz trwałość. Tym sprzętem naprawdę dobrze/skutecznie się sprząta. Do tego worki zamienne ogólnodostępne i tanie w porównaniu do konkurencji. Mimo niezawodności, wiem że jest duża dostępność części zamiennych i punktów serwisowych.
Ja mam złe doświadczenia z Samsungiem (jeżeli chodzi o RTV)...

Jesli chodzi o AGD to slyszac opinie znajomych nigdy bym nic nie kupila Ardo, Ariston, Amica, Polar, Beko, Indesit. Z Mastercooka i Candy - nie kupilabym lodowki i pralki.

A ja mam pralkę Candy- kupilam ja już 9 lat temu i ani razu sie nie zespuła, obsługuje 4-osobowa rodzine- czyli pracuje na pełnych obrotach.

moge śmiało polecić

wszystko od lutego 2006 działa bez naprawy 8)

no, to właśnie nadszedł TEN czas... krótko po upływie gwarancji... 8)

/tfu,tfu, :wink: może Tobie się uda :) /

no i się nie udało :( ...... chyba pompa w zmywarce poszła się paść (Ariston)

podsumowując to wszystko mam wrażenie , ze wszystkie te sprzęty przewidziane są tylko żeby wytrzymały do gwarancji, a potem się france psują, naprawa czy wymiana elementów w wielu przypadkach się nie opłaca , trzeba kupować nowy sprzęt.............a biznes nakręca się sam............
wszystko od lutego 2006 działa bez naprawy 8)

no, to właśnie nadszedł TEN czas... krótko po upływie gwarancji... 8)

/tfu,tfu, :wink: może Tobie się uda :) /

no i się nie udało :( ...... chyba pompa w zmywarce poszła się paść (Ariston)

nie jest źle, pompa jest dobra, rozebrałem pompę i znalazłem ..... kawałek kości z kurczaka :oops:

więc to jeszcze nie ten czas dla zmywarki 8)

podsumowując to wszystko mam wrażenie , ze wszystkie te sprzęty przewidziane są tylko żeby wytrzymały do gwarancji, a potem się france psują, naprawa czy wymiana elementów w wielu przypadkach się nie opłaca , trzeba kupować nowy sprzęt.............a biznes nakręca się sam............

Heh dokładnie, są świetne marki np. liebherr, ale za naprawdę duże pieniądze, dlatego tym razem przy zakupie lodówki zdecydowałem się na lodówkę z MPMu 5 lat gwarancji, jak się coś popsuje mają przyjechać i naprawić. Zawsze można przez ten okres spać spokojnie, na pewno jest to jakieś rozwiązanie...

Marka dosyć znana, ale jeszcze nie miałem tej przyjemności z niej korzystać. Mam whirpool i po 3 latach chodzi tak głośno jakbyś kamieni nawrzucała do środka i włączyła wirowanie i do tego waliła patelnią po obudowie. Nie idzie z nią wytrzymać. Też niedługo będę musiał ją zmienić. Ale zastanawiam się nad MPM, Dreikainnen napisał , że 5 lat gwarancji, to może być ok. Tylko nie widziałem jeszcze ich w sklepie, a pierw muszę dotknąć, dopiero kupić. Marka prawie nie znana, ale to akurat lepiej, bardziej dbają o klienta.. Jeszcze zastanawiam się nad używaną MIELE, tylko troszkę strach kupić używaną....
A co myślicie o firmie INDESIT?? mam zamiar kupiś pralkę tej firmy.

11 lat chodziła bez zarzutu..potem nagle padła..

teraz mam większej pojemności, samsung silver wash, dla alergików..

też bardzo chwalę sobie..

A ja jestem bardzo zadowolona z lodówki Brandt. Mam ją od 7-8 lat i nic się nigdy nie zadziało. Mam nadzieję, że tak zostanie, bo ostatnio w MM sprzedawca straszył mnie, że oni tej marki nie prowadzą, bo nie ma serwisu w Polsce i jak się zepsuje nawet jakaś pierdoła, to trzeba ją z Francji ściągać, co powoduje, że ma straszliwą cenę.

Niestety wspomniana lodówka ostatnio trochę się najeździła - czeka ją jeszcze jeden transport ok. 130km i drżę na myśl, że przeprowadzka może jej zaszkodzić, po tym, co usłyszałam.

Poza tym odkurzacze Zelmera cieszą się w mojej rodzinie dużą popularnością (mam ja, ma brat i mają rodzice).

Na jakieś takie wybitne badziewia nie zdarzyło mi się do tej pory natrafić. Mam pralkę Whirpool, miałam kuchenkę gazową Ardo (została w sprzedanym mieszkaniu), telewizor Grundig (gdzie pralka i tv spokojnie mają pod 10 lat). Aczkolwiek mam też nierozpakowane i czekające na przeprowadzkę zmywarkę i okap Beko.. No nic, się okaże, jak się będą sprawować.. 8)

lodówka siemens po kilku dniach używania zaczęła wydawać dziwne odgłosy,i tak jest do dziś noby chodzi już 3 lata alejak zacznie wydawać dźwieki typu jakby ktoś kruszył lód i przesypywał go prez jakięs rurki albo jakby wiał wiatr z zawrotną prędkoscia,przyzwyczailiśmy się juz do tego choć regularnie co jakiś czas włącza sie alarm i jakiś błąd.

pralka indesit po 2 praniach trzeba było wymieniać programator bo padł;)

według mnie niema sprętu idealnego