MIRAS41 24.07.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Ogólnie ciężko stwierdzić którą firmę teraz wybrać, ja to zawsze patrze na serwis jeżeli jest dobry to wpływa na moją decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 24.07.2008 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 skoro interesujesz sie przed zakupem serwisem to z góry zakładasz że sprzęt będzie sie psuł.................jam szukam sprzętu który będzie mi pracował bez zarzutu chociaż 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 24.07.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 ja się naciełam na maszynka do mielenia zelmer. Po każdym uzyciu (i nawet dokładnym wytarciu- na tyle na ile mozna dokładnie wytrzec sitko) częście rdzewieją Maszynka była raz w serwisie- dostałam pismo że niewłaściwie użytkuję sprzęt (bo wg producenta powinnam wycierać sitko po każdym umyciu- chyba patyczkiem do ucha) drugi raz przetrzymali dwa tygodnie i skserowali swoje poprzednie pismo - no comment Ale odkurzacz i mikrofalę też mam zelmera i sobie chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 25.07.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Ja bym drugi raz nie kupiła lodówki Elektrolux. Nie był to najdroższy model ale po 4 latach użytkowania mam urwane uchwyty (od normalnego otwierania- nie mam małych dzieci, które huśtałyby się na drzwiach), oblezioną farbę i pordzewiałe drzwi. Koszmar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 25.07.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Tak czytam i czytam i stwierdzam, że chyba nie da się jednogłośnie powiedzieć jakie marki są "be" a jakie "cacy". Jak u jednych się psuje Elektrolux to zaraz ktoś inny go poleca. Chyba nie da się jednogłośnie powiedzieć, że jakaś marka ABSOLUTNIE SIE NIE NADAJE a jakaś inna JEST ABSOLUTNIE REWELACYJNA. Zależy od fabryki, użytkowania, i czasem od pojedynczego przypadku. Może łatwiej byłoby zrobić np. listę, każdy wpisywałby tylko konkretną markę i model, który mu się psuje, oraz co mu się doładnie popsuło: np.: lodówka: ARDO(tutaj model, ale nie mam pojęcia jaki mam model) zamarza jedzenie w lodówce, a jak się zmniejszy temperaturę to wszystko płynie, a świeżość jedzenia znika po 2 dniach. Wtedy każdy może łatwo coś znaleźć dla siebie. Bo takie "A słyszałam, że....", "Ktoś mi powiedział....", "Podobno...." to tak naprawdę chyba niewiele daje. Konkretne przypadki marek i defektów chyba bardziej pomogłyby tym, którzy dopiero stoją przed wyborem AGD i RTV (tak jak ja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 25.07.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Odradzam produkty koncernu Merloni a szczególnie niższe półki czyli Indesit i tańsze Ariston... Pralka i piekarnik psuły się. W sumie chyba ciężko wybrać idealna markę, decyduje cena, design, awaryjność, serwis... Co ciekawe, nie liczy sie tylko Jaki sprzęt, liczy się też gdzie kupiony!Np. lodówka Ariston kupiona w małym sklepie i np. Mediamarkt, mimo tej samej pojemnosci, wygladu i nazwy różni się np. agregatem i jedną literką w nazwie technicznej. Dla przeciętnego klienta nie do wyłapania. Duże sieci poprostu mają moc by zamówić 500szt. sprzętu z tańszym i gorszym elementem co pozwoli zbić cenę i skusic klientów... Jesli starczy mi kasy to wybiorę wszystko w jednej firmie: Miele, Smeg, Siemens w tej kolejności.Jedynie lodówka będzie koniecznie Liebher. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 25.07.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 z tymi zakuapami to prawda: co tanie chociaż ten sam produkt nie znaczy dobre: kupowałam tak okap Fabera synthesis 60: w sklepach gdzie go drogo sprzedają jest taki sam w katalogu z przyciskami. Skuszona niskimi cenami dostałam okap z lichymi suwakami co zmienia także delikatnie stylistykę okapu i jakość wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.07.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 z tymi zakuapami to prawda: co tanie chociaż ten sam produkt nie znaczy dobre: kupowałam tak okap Fabera synthesis 60: w sklepach gdzie go drogo sprzedają jest taki sam w katalogu z przyciskami. Skuszona niskimi cenami dostałam okap z lichymi suwakami co zmienia także delikatnie stylistykę okapu i jakość wykonania.A czy to nie podpada pod niezgodność towaru z zamówieniem. Przecież chciałaś z przyciskami a otrzzymałaś z suwakami. Próbowałaś wyjaśniać tą sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 25.07.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 oddałam: niestety trzeba uważać ponieważ niektóre sklepy podają tylko zdjęcie bez specyfikacji i drobnym drukiem że zdjęcie nie jest podstawą reklamacji (producent ma prawo do zmian) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.07.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 My mamy: lodowa - mastercook plyta gaz - mastrcook wyciag - gorenje piekarnik - amica mikrofala - zelmer odkurzacz - zelmer frutownica - moulinex zelazko - philips wypiekacz do chleba - moulinex mikser - zelmer waga kuchenna - nie wiem sandwich -nie wiem toster - nie wiem jak cos sie zepsuje to napisze jak na razie wszystko nowe i sprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erwinbudowniczy 15.08.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 mój ojciec pracuje w salonie z meblami kuchennymi, mają też w swojej ofercie sprzęt agd, ojciec jeździł na masę szkoleń, zna się na agd. Kiedy kupowalam sprzęt do swojego mieszkania powiedział: Nie kupuj nic ARDO, ARISTON. Amica sie polepszyła. A najlepszy sprzęt jest LIEBHERRA, tylko drogi! Zgadzam się z przedmowczynia co do Amiki. Maja niezly sprzet, do tego można sobie przedeluzyc gwarancje o dodatkowe 3 lata, a to chyba swiadczy, ze producent jest pewien jakosci sprzetu który robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.08.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Pisałem już w innym watku, ale powtórzę tutaj:wiele usterek sprzętu AGD i RTV nie jest spowodowane złą jakością sprzetu, tylko złą jakością prądu elektrycznego!!! I brakiem w naszych instalacjach urządzeń zabezpieczających przed złą jakością zasilania.Temat zbyt obszerny jak na jeden post Mojej znajomej sprzęty przestały się psuć jak sprzedała chatę na końcu wsi i przeniosła się bliżej do transformatora. Tam na końcu, to przy każdej burzy miała takie przepięcia, że nic nie wytrzymywało. No ale dla niej montaż ochronników to były fanaberie, nie wierzyła, że to może mieć wpływ i już.Tyle, że zabezpieczenia chronią nas tak w 95%. Pewni nie bedziemy nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 16.08.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 ja się dołączę z Amicą - w akademiku gdzie pralki bylo bardzo mocno uzywane Amica co chwile padala. Wytrzymywały 1,5 miesiaca. Za to Polar dzialal ze 3 -4 lata - co oznacza ciągłą pracę przez 20h! to był duzy akademik. Polar to teraz Whirlpool.... a wiele osob narzeka na Whr. Może już się popsuło... ale tamten agezemplarz by zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ancol 17.08.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 ostatnio zepsuł nam się 3-letni telewizor GRUNDIG. Moim zdaniem to zdecydowanie za wcześnie ;/ tv z tych kineskopowych, ale 3 lata temu LCD jeszcze nie były tak popularne, no i ten nasz kosztował ponad 2tys. ... nie wiem co się spaliło, ale dało się naprawić za 100zł (szczęście w nieszczęsciu, bo akurat nie mam kasy na nowy tv) nigdy więcej nie kupie telefonu SIEMENS-a (stacjonarny, bezprzewodowy). Jeden mam w pracy a drugi w domu i wszyscy narzekają, że nic nie słychać. Głosność mamy już wszędzie na maksa poustawianą... zadowolona jestem z kuchenki Mastercooc (palniki gazowe, piekarnik na prąd). To kolejny egzemplarz użytkowany- zmieniałam wraz ze zmianą mieszkania i z żadnym nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 17.08.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Dokładnie przeglądnąłem - nikt nie narzeka na lodówkę MIŃSK. Dobry sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 17.08.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Po dwóch latach użytkowania lodówki Gorenje rozleciała się dolna szuflada ,popękały wszystkie plastiki i odpadł uchwyt od drzwi.Chcę dodać,że nie trzymałam w tej szufladzie betonu ,nie rzucałam w lodówkę młotkiem i nie otwierałam drzwi ''z kopa'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.08.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 kiedys Amica .... w okapie przyciski poodpadaly w drugim tygodniu, a w gazowce z pierarnikiem zagar elektroniczny pokazywal co chcial po miesiacu .... ale ostatnio wszystko przebil czajnik elektryczny firmy CLAtronik podejrzewalismy, ze to badziew, ale zonka sie uparla poniewaz byl opalizujaco czerwony, co pasowaloby jej do reszty elementow w kuchni, nasza podejrzliwosc kazala nam sprawdzic czajnik jeszcze w sklepie - i spalił sie ! zaraz po uruchomieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieyowa 17.08.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Zmywarka Ariston wytrzymała 3 lata, zepsuła się jakaś tam pompa i jeszcze coś, koszt naprawy 800 pln, lepiej było kupić nową, pralka Ariston zepsuła się po roku, ale tylko elektornika, za niewielkie pieniądze dało się naprawić, działa 4 rok, odpukać w niemalowane lodówka Elektrolux zepsuła się po 2 latach - zaczęła grzać, zamiast ziębić, kosztu naprawy nie pamiętam, ale ogromny, też kupiliśmy nową odkurzacz Elektrolux zepsuł się po pół roku, to znaczy urządzenie działa, ale złamała sie blokada w rurze teleskopowej w wyniku czego rura sama się składa oraz sam chowa sie kabel, przyciągając gwałtownie odkurzacz do kontaktu. Takie miłe dodatki umilające sprzątanie Sprzętów dwóch powyższych firm w naszym domu już nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 18.08.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 A sprzęty Elektrolux by IKEA? Macie? Używacie? Jak się sprawdzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cieyowa 18.08.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 A sprzęty Elektrolux by IKEA? Macie? Używacie? Jak się sprawdzają? to chyba Whirlpool by Ikea? Sama się zastanawiam bo dostałam kupon rabatowy. 5 lat gwarancji kusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts