Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości
[[Template core/front/global/userBar is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

MARKI NAJSZYBCIEJ PSUJąCYCH SIę SPRZETóW AGD I RTV

Paty

Recommended Posts

A sprzęty Elektrolux by IKEA? Macie? Używacie? Jak się sprawdzają?

to chyba Whirlpool by Ikea?

Sama się zastanawiam bo dostałam kupon rabatowy. 5 lat gwarancji kusi.

Tak tak, miało być whirpool. Przejęzyczenie. Bardzo ciekawa jestem, bo meble kuchenne u nich kupuję i nie wiem, czy brać też sprzęt.

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

totalny syf, cały parował, nie dało się w nim nic upiec, nie było wentylacji w nim zy co, serwis tez beznadziejny - u tesciowej sie popsuł to przez pół roku jeździł sewis i nie naprawił , zrzucając winę na wszystko tylko nie na siebie i w końcu gwarancja się skończyła ( szkoda ze wtedy nie wiedziałam jak postepować teraz od razu poszłabym do rzecznika praw konsumenta a reklamację złożyła u sprzedawcy za niezgodność z umową,

whirlpool sredni jakosciowo -

problemy z pralką (jakis nie kontakt el - trzeba stuknac zeby podjela prace) ; problemy ze zmywarka ( kilkukrotnie lecial wylacznik glowny)

nie polecam

Samsung omijac z daleka , okres gwaranjci dobiega konca i sprzet sie rozsypuje

na polu RTV sony wydaje sie byc niezniszczalne

Hmm, jak czytam Wasze posty, to wychodzi, że ja jestem prawdziwą szczęściarą, bo jak do tej pory nie miałam żadnych problemów z użytkowanymi sprzętami.

Zmywarka Whirlpool - już 6 lat !!, bez najmniejszych problemów. :-))

Lodówka Gorenje - 2 lata bez problemów

Pralka Candy (płytka 33 cm), po dwóch latach coś tam zaczęło w niej brzęczeć, ale zanim wezwałam serwisanta samo przestało :-)).

Telewizor Samsung - 5 lat bez żadnych problemów.

Ktoś, kto zajmuje się naprawami różnych sprzętów powiedział mi kiedyś, że wszyscy producenci kupują podzespoły u tych samych poddostawców, tak, że o ile nie stać kogoś na Miele, to niech nie zawarca sobie głowy markami, tudzież domniemaną wyższością jednej nad drugą, tylko raczej na walory użytkowe.

Niestety, w tej chwili jakość to loteria. Albo się trafi, albo nie.

Acha, i z podejrzliwością należy podchodzić do rad sprzedających, bo oni wciskają to, od czego mają większą premię, albo co szefostwo kazało im wypchnąć z magazynu "-).

Pozdrawiam

Millka

To może teraz ja coś napiszę...

w domciu mam:

- TV Sony Brawię - super

- pralke Indesit WIL 105 - rewelacja działa od 4 lat i do nowego domciu kupię taką samą, ale nową by miała gwarancję...choć muszę przyznać, że były kłopoty z jej ustabilizowaniem...jak już przestała tańczyć przy wirowaniu jest naprawdę ok.

- zmywarkę Elektroluxa - od 3 lat...nie najgorsza...jeszcze nic się nie popsuło...ale czasem nie domywa...

- no i lodówkę Whirpoola - porażka totalna...jeszcze gwarancja się nie skończyła już był moduł do wymiany, gdyby nie gwarancja bylibyśmy jakieś 700 zł w plecy...

A ja na temat Clatronica mam inne zdanie - zaraz po ślubie (13 lat temu :wink: ) kupiliśmy " toster, opiekacz do kanapek, blender (tyle sobie na razie przypomniałam) w każdym razie były tanie i miały być z założenia na chwilę :lol: Używane nagminnie, zarówno przez nas jak i potem nasze dzieci NARESZCIE się popsuły :roll: tzn. w opiekaczu zaczęło odpadać zapięcie, a w tosterze - urwała się rączka do opuszczania pieczywka, - ustrojstwa jako takie dalej działają :p W związku z powyższym w tym roku przed wyjazdem kupiłam sobie "wczasową pralko-wirówkę" też clatronica 8) Nie wiem, czy mają jakiś "większy sprzęt 8) " jeśli tak, to raczej bym się jednak nie odważyła, (kuchnia, piekarnik, okap i zmywarka jednak AEG kupione w Niemczech,) ale moim zdaniem na takie kuchenne drobiazgi można się skusić, choć ostatnio oglądałam CUDNY toster - już nawet nie pamiętam jakiej firmy - za chorą cenę :roll: i może sobie go zażyczę na jakąś okazję :roll: a co..........

• 3 weeks później...
Pomyślałam że założę nowy watek gdzie będziemy wpisywać marki i rodzaje sprzętów które bardzo szybko po zakupie się zepsuły, są przereklamowane, nie spełniają naszych oczekiwań itd........

Zacznę pierwsza.

Zmywarka marki whirlpool ADG 8340ma skończone 3 lata i właśnie się zepsuła koszt naprawy 900 zł, lepiej chyba kupić nową

Pralka marki indesit , przy wirowaniu tak huczy że lepiej wyjść z domu , diagnoza amortyzator lub łożysko, przy łożysku wymiana wraz z całym bębnem , podobno części na stałe połączone nie da się wymieniać poszczególnych elementów

zastanawiam się gdzie jakość sprzętu z naszych ;lat młodości, pralka pierwszy automat sprawna przez 20 lat, telewizor coś koło tego ..........itd..

witam. jeśli ten indesit jeszcze gdzieś jest to chetnie się tym zaopiekuję . Mój mąż już ma za sobą wymianę łożyska właśnie w pralce indesit - jest "złotą roczką". wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna. pozd. ana

z autopsji: nie kupię więcej pralki AMICA, jak tylko skończyła się gwarancja zhuczy jak odrzutowiec gotujący się do startu przy wirowaniu... o "tańcu" nie wspomne :evil: Z kolei tejze firmy okap równiez jest bardzo głośny, o dziwo głosniejszy na I-ym biegu niz drugim... :p

Amica robi dobre kuchnie, piekarniki - mam i chwalę sobie! Teraz kupiła moja mama i też jest zadowolona.

Mam zmywarke i lodówkę ELECTROLUXa i tez ok, co prawda ta dwuagregatowa jakos bardzo mrozi...przydałby się jej tez no frost.

Na nowym zainwestowałem w lodówkę i okap Gorenje, a płytę gazową, piekarnik i zmywarkę planuje BOSCHA...pralke chyba też :p

Aha... nie ufam włoskim i tureckim wyrobom!

Nigdy więcej płyty gazowej 5-cio palnikowej Amica ! :evil: Nawet nie będę opisywać co sie w niej psuje, bo... nie ma takiej części, która by się nie psuła.

Natomiast chwalę sobie zmywarkę i pralkę Bosch.

Lodówko-zamrażarka Elektrolux - uchwyty i plastikowe części zamrażarki i lodówki gorsze niż ... no nawet nie wiem do czgo przyrównać.

Piekarnik Nardi - sobie chwalę.

Pochłaniacz Teka - nie oszczędzać na takich "wynalazkach".

Pozdrawiam, Mirella

Marki urządzeń trwałych i niezawodnych przez kilka, kilkanaście lat NIE ISTNIEJĄ!

Żaden z biznesmenów (bez odchyłek psycho :D ) nie jest samobójcą. Firma aby istnieć musi sprzedawać, sprzedawać, sprzedawać. I trzeba tak produkować, aby rynek nigdy się nie nasycił. Czyli sprzęt ma być niezawodny tylko w okresie gwarancji - później naprawa ma być nieopłacalna, lepiej kupić nowy. Rynek musi się kręcić a serwis tylko generuje niepotrzebne koszty. Jak kapitalizm to kapitalizm... :D Kto nie wierzy nich poszuka aktualnej reklamy sprzętu jakiejś marki, gdzie byłaby podkreślana niezawodność , ba - gdzie byłoby cokolwiek wspomniane na ten temat :(

I do jakich wniosków doszliscie?

nie warto kupowac sprzętów rzadnej z wymienionych firm?

BZDURA TOTALNA!

Ja mam pralke ARISTONA- rewelacja 8lat bez zarzutów :lol:

ELEKTROLUX?- zmywarka, odkurzacz- rewelacja

Mastercooc? miałam lodówke przez 10lat- rewelacja! chodzi do dzis u znajomego.

Whirpool- lodówka- chodzi super

AMICA-płyta cer. ,pochłaniacz- super

SONY- playstation x2, tv, telefony x...?, kiedys tam video- ok!

Samsung- piekarnik, kino domowe, video.... -OK

jakies tam tostery, roboty kuchenne, maszynki do golenia itd... u mnie chodzi , nie psuje się, raz tv Sony :o zepsuł sie, a ponoć to taka the best firma! naprawiony i chodzi dalej,i pewnie jeszcze nie raz kupie cos firmy Sony Ilu niezadowolonych tylu odwrotnie, a jakie samochody sie psują? WSZYSTKIE :lol: I Audi i BMW i Toyota,i nawet MERCEDESY :o tak samo czesto jak koreańczyki hehe Ja proponuje nic nie kupowac :wink:

Nie ma sprzetów długowiecznych? są, są.... hehe u mojej tesciowej stoi w domku gosp. Frania i pierze jakies tam kombinezony, a w łazience BOSH :roll: 2x naprawiany hehee. I o czym tu mówic?

Dokładnie przeglądnąłem - nikt nie narzeka na lodówkę MIŃSK.

Dobry sprzęt :D

i jeszcze SILESIA, cała rodzina miała, wszyscy po ok. 20 lat i nic.

u mnie jeszcze działa( rocznik 1988) , chociaż w tym tygodniu idzie z gabarytami, bo już za często

trzeba odmrażać, rozleciały się drzwiczki z zamrażalnika, a właściwie bolce robiące za zawiasy

i muszę kupić jakąś małą podblatową 85cm wys. i nie wiem jakiej firmy :roll:

PS. używamy sprzętu Ariston .....piekarnik, lodówka(zabudowa), zmywarka, pralka Candy

wszystko od lutego 2006 działa bez naprawy 8)

U mnie w pralce polar pdp 88b po 5 latach zaczęła cieknąć woda. Przetarł się gumowy odpływ wody - obcierał o silnik - wada konstrukcyjna. Naprawa we własnym zakresie - koszt materiału 25 zł. I za to lubię produkcje zlokalizowane w Polsce - niskie koszty części zamiennych :)

siostra ma polara pralkę - poza małymi naprawami nic się nie dzieje - ma ok 10 lat - też taką kupię.

za to pralki whirpool na śmietnik!!!

siostra ma polara pralkę - poza małymi naprawami nic się nie dzieje - ma ok 10 lat - też taką kupię.

za to pralki whirpool na śmietnik!!!

A to nie jest to samo?

Wyłącznym dystrybutorem produktów marki POLAR na terenie Polski jest Whirlpool Polska Sp. z o.o.

a od kiedy tak jest?

siostra ma pralkę ponad 10 lat...

mama whirpoola od sześciu..

nie wiem jak to tam jest - piszę tylko jak wygląda użytkowanie. polar do dziś pierze super - nawet w krótkim programie ekonomicznym - whirpool nie dopiera ciuchów choć programy trwają po 1,5, 2 godziny.. to chyba o tym świadczy?

każda z tych firm ma swojego konika w którym jest dobra:

jeśli zmywarka to tylko bosh

jak pralka to whirpool

ale bywa, że i takie polecane przez kogoś i nie psujące się sprzęty padają :(

np. my nowy monitor LCD musieliśmy oddawać do serwisu dwukrotnie /wymieniali na nowy/ - można się zrazić, nie? - Samsung

dobrze mieć kogoś znajomego i zaufanego choćby w dużym sklepie AGD, podpowie jakie są najbardziej awaryjne sprzęty i z jakich firm.