mips 23.11.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Jeszcze jedno a propos SIEMENSA. Znajomy ma zmywarke - zepsula sie po 3 miesiacach. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia27 24.11.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Witam Wszystkich Cztałem kilka Waszych wypowiedzi i zaóważyłem kilka mało istotnych spójności ; na jaką h....re ten internet skoro nikt nie czyta opini na temat danej firmy , mianowicie ; Ariston specjalizuje się w pralkach , Beko jest firmą pjagiatową i większość podzespołów jest Firmowych , Polar to Wirpool , co po niemniecku znadzy systemy wodne , Kaddy to Ariston , Indesit zajmuje się systemami chłodniczymi , itd. zapraszam do lektury , a potem można prubować na własnej skurze . Pozdrawiam Jacek . Ciekawe...To ja poproszę taką lekturę. Ciekawe, gdzie można znaleźć informacje, że np. Ariston specjalizuje się w produkcji pralek, skoro produkuje też inny sprzęt i jak wiadomo "każda sroka swój ogon chwali" Mi tam się ten wątek podoba, choć przyznaję, że lepiej byłoby podawać oprócz nazwy firmy model psującego sie sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 24.11.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Mam 5 lat piekarnik do zabudowy Amica - bez zarzutu. Plyta gazowa Amica jest natomiast beznadzejna. Lodowka Electrolux dziala bezproblemowo. Pralka Bosch dziala rowniez bez problemu. Jezeli chodzi o telewizory LCD do polecam Sharp, Toshiba, Sony i z tych dla zwyklych smiertelnikow Samsung i LG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.11.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Uśmiejecie się pewnie z naszej pralki: czeski "Tamat" działa bez zarzutu od 1980, albo 1981 roku i jak do tej pory był wymieniany gumowy kołnierz i programator (chyba 10 lat temu) Trzeba ją będzie wymienić, bo prądu pewnie żre jak 2 nowe, ale ciężko wywalić jak działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foremka 24.11.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 amica niestety i mastrcook - to w dziedzinie kuchenek, masakrycznie sie psuja. reszta sprzetow jak na razie bez zarzutu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Krajewski 24.11.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Cześć , może i robię błędy ort. ale chyba nie oto chodzi . Ta lektura jest w karzdym opisie danego produktu . Wystarczy poczytać opinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 25.11.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 nie rozumiem dlaczego niektórzy biorą udział w dyskusjach które ich nie interesują. moim skromnym zdaniem - niektóre modele i firmy w danych dziedzinach to naprawdę niewypał. więc dobrze by było sobie podyskutować z bardziej doświadczonymi. zachodzę do sklepu i pytam się pana jaką pralkę by mi polecił - mówię na czym mi zależy, podaję cenę - a on mi 10 firm wymienia. co robić? nie każdy wie kto, gdzie, z kim. przykład Whirpool - Polar. obydwie te firmy piorą u mnie w domu - Polar niezawodny, Whirpool - badziewie - w dodatku ździerstwo w częściach wymiennych.. nie wspomnę że pranie po wyciągnięciu wygląda okropnie - jest niedoprane! co teraz można na ich temat powiedzieć? systemy wodne? na aristona wszyscy, jak jeden narzekają - głównie na pralki a ponoć się w nich specjalizują... ja co prawda jeszcze nie zamówiłam ale wybrałam pralkę Bosch. polecam opinie na ceneo. mam nadzieję że nie piszą ich sprzedawcy pralek... oprócz opini na ceneo i forach takich jak to zaglądam czasami do słownika ortograficznego. pozdrawiam wszystkich dyskutujących bez złośliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia27 25.11.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 1kinia1 Masz absolutną rację! koniec kropka Co komu jeszcze nawala a co spisuje sie świetnie?? Wskazujcie też modele to będzie mieć większy sens!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 26.11.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 pralka ARDO po dwoch latach farba poschodzila, pompka zepsula i przelacznik programow. Watek w sumie bez sensu bo nikt nie uzytkuje jednoczesnie kilku pralek czy kilku telewizorow. U mnie pralka Ardo jest juz 9 rok eksploatowana. W szczytowych latach musiała oprac rodzine 7 osobową. Teraz juz tylko 6 osob z czego 2 to małe dzieci, ktore wychowujemy w sposob dosc tradycyjny (na dzien pieluchy tetrowe a nie pampersy) - wiec zasikanie 10 pieluch, 10 spioszkow i 1 kompletu pościeli nie bylo czyms wyjatkowym. Zdarzały sie dni, ze pralka robiła 3 pranie dziennie i 10 pran w tygodniu i tak od 9 lat a ona, tfu, tfu, działa bez nawet 1 naprawy. I nie uzywamy calgonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niania31 26.11.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Kurcze jak czytam Wasze komentarze, to wydaje mi się, że mam duże szczęście. Jakoś nie spotykają mnie tak często awarie sprzętu. Chociaż moja mama ma ciągle problem z lodówkami, psują się raz na 3-4 lata! Nie pamiętam marek. U mnie jedynie popsuł się odkurzacz Zelmera i pralka Whirlpoola, ale miały już swoje lata, można wybaczyć. Teraz kupiłam pralkę MPM i odkurzacz Philipsa (mam też ich TV LCD bardzo dobry). A z nowych produktów synek skarży się na plamki na monitorze LG kupionym w tym roku, gwarancja nie uznana, bo za mało tych plamek, a też jak czasami sobie usiądę przed komputerem, to obraz ładny, ale te plamki wkurzają. Jednym słowem nie fair z ich strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadimusic 26.11.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Opiekacz MPM z wymiennymi wkładami - do gofrów nie dopieka gofrów od górnej strony - reklamacja uznana przez MPM, nie potrafił nikt tego naprawić (2 sztuki), oddali kasę koniec końców - pani ze sklepu internetowego która realizowała zwrot ma taki sam problem, więc chyba nie tylko moje egzemplarze ale generalnie jest to niedopracowany produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 26.11.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 moja kuzynka kupiła lodówkę Beko i od nowości to jest 2 miesiace chodziła non stop tzn nigdy się nie wyłączała, po piersze naciągła kupe prądu i po drugie przestała chłodzić mimo że cały czas pracowała. teraz czekają 3 tygodnie na przyjazd serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi1719503365 26.11.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 U moich rodziców pralka Whirlpool wytrzymała 10 lat, a lodówka Bauknecht ma już 12 lat i nadal super działa (bez żadnych napraw).Zgodzę się z którymś z Forumowiczów, że Manta jest JEDNORAZOWA.Mikrofalówka Zelmer - po roku popsuła się gałka od ustawiania czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 27.11.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 amica niestety i mastrcook - to w dziedzinie kuchenek, masakrycznie sie psuja. reszta sprzetow jak na razie bez zarzutu:) akurat Amica chyba własnie najlepiej robi kuchenki! mam i nie narzekam, pralki już bym nie wziąl.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 27.11.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 amica niestety i mastrcook - to w dziedzinie kuchenek, masakrycznie sie psuja. reszta sprzetow jak na razie bez zarzutu:) akurat Amica chyba własnie najlepiej robi kuchenki! mam i nie narzekam, pralki już bym nie wziąl.... sorki ale chyba nie,ja napewno nie kupię żadnego sprzętu na A,najczęściej się psuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 28.11.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 ...i moje trzy grosze... TV Grundig 28"-12lat (2x naprawa); pralka Polar PFL800 -2 lata ( poprzednia też Polar ok.12lat-programator,łożyska,fartuch sam naprawiałem); lodówka-odkąd pamiętam w domu zawsze był Polar. Może mam fart i trafiam na niezłe egzemplarze I jeszcze jedno-pralka i tv "dziabie" non stop (no wiecie,dzieci w domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 04.12.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 zastanawiam się gdzie jakość sprzętu z naszych ;lat młodości, pralka pierwszy automat sprawna przez 20 lat, telewizor coś koło tego ..........itd.. Trzeba na to wszystko nałożyć coś co w psychologii nazywa się pozytywną percepcją pamięci czyli, stare czasy wspominamy dobrze! Owszem, moi rodzice mieli telewizor, pralkę i lodówkę przez 15-20 lat, a dlatego że: nową ciężko było kupić, koszt serwisu był stosunkowo tani. A pamiętam że "komucholskie" lodówka, zamrażarka, pralka psuły się! W pralce Polar padał programator mechaniczny (terkotał jak traktor), łożyska (pralka skakała po całej łazience), w lodówce Mińsk(?) wymieniali agregaty ze 2-3 razy itd. Zamrażarka Mors miała wymieniany agregat i uszkodzoną obudowę i takiego sopla z boku A telewizor Rubin, to był grat!: kolory mu uciekały, obraz się zwężał, serwis co chwilę bo coś się w nim zjarało. Gaśnicę powinni dodawać w zestawie Tak więc nie wzdychajmy tak za tym sprzętem... Ja mam teraz: - pralkę Whirlpool 6-zmysł - no problem od 8 lat, 2-3 lata temu zaczął głupieć programator, wydłużał czas cyklu, ale jak "usłyszał" w łazience słowo "serwisant" to sam się naprawił - lodówkę Electrolux - no problem od 8 lat - piekarnik, okap i płytę gazową Mastercook - jak wyżej - TV Grundig 21" kineskopowy - pilota zajechaliśmy, TV chodzi od prawie 10 lat - robot Philips Cucina - no problem, 5-6 lat - wieża hi-fi Grundig - nooo, ma z 15 lat, CD przerywa, ale już damy mu odejść w spokoju - kino domowe Sony - nie czyta niebieskich płyt pieroństwo , bez serwisu dotąd - monitor lcd Samsung - no problem, ale ma 2 lata - frytkownica Moulinex, grill elektryczny i wyciskarka Clatronic, mixer ręczny MPM, kawiarka Bosch, krajalnica Zelmer - no problem - odkurzacz Zelmer Cobra - córka załatwiła zwijacz kabla, i pękł kabel przy wtyczce (sam naprawiłem) - jest trochę głośny, ale Zelmery u teściów i rodziców są lepsze, jakiś felerny model Jedyne co serwisowałem to czajnik elektryczny Braun, ale to z własnej winy, bo jest fajny i wygodny. Na koniec przytoczę jeszcze opowieść o odkurzaczu rekordziście w mojej familii: maszynie marki Hoover (żadna Made in China) która zakończyła swój żywot w tym roku po... jakiś 30 latach użytkowania! Był to odkurzacz piorący, ale typu jakiego w polskich sklepach AGD nie widziałem. Z resztą w necie znalazłem jej "wnuków" tylko na stronach www amerykańskiego Hoovera. Dziadkowie przywieźli ją z RFNu, bedąc na saksach. Dwie kręcące się szczotki, cały napęd w aluminiowej odlewanej obudowie i zbiornik na płyn nad nimi. Prać dywan można było stojąc wyprostowanym. Ze starości to plastik się już kruszył... ale pracowała! Szczotki się wytarły i w bielskim Befaszczocie dorabialiśmy. To był Hoover!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_slupsk 17.07.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 ja mam pralke LG 7 kG wsad- dziala od 7 lat - co 2 dni pranie i dziala super, amica piekarnik, okap i plyta - dziala ok od 6 lat, lodowka amica nordline miala jakies problem,y ze sterownikiem na poczatku - wymieniono i dziala juz 6 lat bez problemu - reasumujac - kupywac nalezy sprzet z wyzszej polki danego producenta i nie bedzie problemu - a polski sprzet tez jest dobry i serwis szybki - chwale tu amica i zelmer - teraz bede kupywal nowa kuchnie ikea ze sprzetem elektrolux (od sieprnia 2009 w ikea) i az sie boje co to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila 18.07.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Zdecydowanie polecam kuchenki Bosha - korzystaliśmy z jednej w czasie kiedy wynajmowaliśmy mieszkanie razem z parą znajomych. Gotowało się dużo i raczej nieostrożnie, a kuchenka, choćby nie wiem czym i w jakiej ilości zalana działała wzorcowo. Natomiast w domu moja mama chuchała i dmuchała na swoją piękną Amicę w stylu retro, którą po dwóch latach odpalała już zapałkami a po trzech wy....rzuciła Teraz ma Aristona (ten kremowy model) i póki co działa, jak długo, zobaczymy. Polecam natomiast jeszcze pralki Electrolux. Nasza chodzi 8 lat i pierze bardzo ok i nie daje o sobie znać w żaden inny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 18.07.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Mam sprzety roznych firm, najwieksza inwestycja w jakosc miala byc zmywarka i pralka Siemensa, bo to sa sprzety najczesciej (codziennie) przeze mnie uzywane. Pralka zaczela po jakis 3 mies. bardzo glosno chodzic, jakby wor z kamieniami byl prany, a wiruje jak startujacy samolot.Natomiast zmywarka ma tedencje do przedluzania zmywania w nieskonczonosc, podejrzewam ze to przez zbyt czuly optyczny czujnik stopnia zabrudzenia wody. Co miesiac musze czyscic filtry bo mi zaczyna wydluzac zmywanie do 2,5-3 godzin, a program normalnie chodzi 1,5 godz. Po prostu przekombinowali z ta automatyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts