Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na czym przyoszczędzić

DorciaIQ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A mam to gdzies i nie zamierzam oszczedzac - niech sie inni martwia. Najlepiej ci specjalisci co krecili kredytami hipotecznymi. 8) 8) 8) i nakrecali ekonomie 8) 8) 8)

tylko, że sprawiedliwości na tym świecie nie ma... :roll:

"po nas choćby potop"? :-?

oj Lumpie, nie chodzi o to, że zapłacisz za zużytą wodę tylko o to, że jej dla innych może zabraknąć :roll:

proponuję trochę mniej niefrasobliwości

Jasia, Ty mnie tylko nie......nie... nie .....terroryzuj mnie., ja Cie prosze ...., ze dla innych nie starczy ! ! ! ! !

..... a nie wiesz, ze to grzech rozcienczac ????? !!!!!!

Pan tworzy rzeczy doskonale nie po to zeby je czlowiek niszczyl bezmyslnie ! !

Rece mi sie zaczely trzasc ze zdenerwowania.... :evil: :evil: :evil: :evil:

Ta woda nie zostala zuzyta, jak Pan nakazuje w Pismie, tylko wylana....wylana !

Za to czeka ogien piekielny i meki wieczne ! ! Kazdy student/ka pierwszego roku UW przechodzi na wiare przekazywana od pokolen, ze sie nie rozciencza i jest jej wierny do grobowej deski, amen.

Jasia, Ty mnie tylko nie......nie... nie .....terroryzuj mnie., ja Cie prosze ...., ze dla innych nie starczy ! ! ! ! !

..... a nie wiesz, ze to grzech rozcienczac ????? !!!!!!

Pan tworzy rzeczy doskonale nie po to zeby je czlowiek niszczyl bezmyslnie ! !

Rece mi sie zaczely trzasc ze zdenerwowania.... :evil: :evil: :evil: :evil:

Ta woda nie zostala zuzyta, jak Pan nakazuje w Pismie, tylko wylana....wylana !

Za to czeka ogien piekielny i meki wieczne ! ! Kazdy student/ka pierwszego roku UW przechodzi na wiare przekazywana od pokolen, ze sie nie rozciencza i jest jej wierny do grobowej deski, amen.

ależ ja się nie kłócę!

ja pytam... o so chozzi? :roll:

są dwa rodzaje papierków do hot-dogów

hot dog za 1 zł - tylko z musztarda i ketchupem - papierek z czarnymi napisami

hot dog za 2 zł - jw. + prażona cebulka i ogórki

wszystko nakłada się samemu - więc jeden zawsze ma z czerwonymi napisami - nałoży sobie wszystkiego i daje papierek full wypas następnemu :D

A teraz dla odmiany najnowszy hinduski sposób na oszczędzanie:

Rząd indyjskiego stanu Bihar już wie jak przeciwdziałać skutkom rosnących cen żywności i jednocześnie uratować zbiory zboża. Swoim obywatelom władze zaleciły jedzenie... szczurów. (...)

Szczurze mięso jest zdrową alternatywą dla kosztownego ryżu czy zboża. W planach jest nawet wprowadzenie go do menu w restauracjach.

No comments :o

A teraz dla odmiany najnowszy hinduski sposób na oszczędzanie:

Rząd indyjskiego stanu Bihar już wie jak przeciwdziałać skutkom rosnących cen żywności i jednocześnie uratować zbiory zboża. Swoim obywatelom władze zaleciły jedzenie... szczurów. (...)

Szczurze mięso jest zdrową alternatywą dla kosztownego ryżu czy zboża. W planach jest nawet wprowadzenie go do menu w restauracjach.

No comments :o

Jedni jedzą żaby, inni ślimaki, inni kury, inni konie, a ci sobie szczury będą zapodawać. Pewnie gdybyś nie wiedział co jesz, to byś ze smakiem takiego szczurka skonsumował.

Można się dziwić Hindusom szykującym siędo jedzenia szczurów, ale oni mają bardzo poważny problem :-( W ostatnich latach na skutek zmian klimatycznych postępuje proces pustynnienia. Mamy teraz u nas na zakładzie informatyczkę z Hajdarabadu, która z dużym niepokojem opowiada o tym - ona jest z jakiejś tam lepszej kasty, głód jej nie grozi, ale sytuacja pogarsza sięz każdym rokiem...to już nie chodzi o oszczędność, chodzi o przeżycie...

Jedni jedzą żaby, inni ślimaki, inni kury, inni konie, a ci sobie szczury będą zapodawać. Pewnie gdybyś nie wiedział co jesz, to byś ze smakiem takiego szczurka skonsumował.

wesoła anegdota kulinarna

znajomy za czasów prl-u był na praktykach w jakimś kombinacie rolniczym. Władzę sprawowała kobita taka że bez kija nie podchodź bo ugryzie. na koniec praktyk uczestniczył w kastrowaniu prosiąt - z kumplami pozbierał co powycinali i zrobili z tego gulasz. Potrawkę podali szefowej w podzięce na opiekę. Jak wyjeżdżali powiedzieli jej co jadła. podobno nieźle ją to rozPawiło

a wracając do oszczędzania....

poradźcie mi jak tu oszczędzić na jedzeniu, mam w domu trzech chłopów i już nie daję rady targać tego żarcia, gotować i potem sprzątać.....

już nawet nie mówię ile to kosztuje

w depresję wpadne lada dzień

:wink: :wink:

Podobno im większa rodzina tym większa oszczędność z kupowania i gotowania większych porcji :wink: Można zawsze kupowac w promocji "3 w cenie 2" :lol: Na opiekunce można przyoszczędzić, bo tylko jedną do trójki wziąć 8)

A tak na poważnie to trzymam kciuki i wysyłam pozytywną energię, bo na samą myśl przez co przechodzisz zastanawiam się nad odklejaniem tego plastra.... :oops: :wink: