Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na czym przyoszczędzić

DorciaIQ

Recommended Posts

a wracając do oszczędzania....

poradźcie mi jak tu oszczędzić na jedzeniu, mam w domu trzech chłopów i już nie daję rady targać tego żarcia, gotować i potem sprzątać.....

już nawet nie mówię ile to kosztuje

w depresję wpadne lada dzień

:wink: :wink:

No to zatrudnij swoich panów do noszenia zakupów i zaszczep w nich chęć do gotowania. I zmywarkę trzeba kupić. Połowa zmartwień odpadnie.

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rosól gotuj.

Moje wyliczenia sa takie.

W sobote gotuje rosol taki z miechacha i kury + na drugie jakies kotleciory. W niedziele ten tosul i jakies mieso, bo przeciez swieto

W tygodniu z rosolu mam pomidorowa i na dwa dni krokiety z miesem, a jak chce wiecej to krokiety z miesem i kapusta. Koszt niewielki a zarlo urozmaicone na prawie caly tydzien.

Przychodzimy do domu kolo 19, wiec nie chce sie jesc z dwoch dan

Troszkę wygląda to jak poradnik emigranta zarobkowego :D

To się nie ma co śmiać, jeden z moich kolegów, zaraz po tym jak wyemigrował (a chłopaczyna nie miał zapewnionej pracy jak reszta znajomych tylko pojechał w ciemno) to przez dwa miesiące kombinował właśnie w takie dziwne sposoby. :) Potem już mu poszło lepiej, ale porady typu "krój chleb na cieńsze pajdki i żuj powoli żeby szybciej się najeść i zostawić trochę chleba na jutro" nie były mu obce. :wink:

- warzywa hoduj w ogródku, albo w domu w doniczkach

Ja nie rozumiem czemu to ma być śmieszne lub dziwaczne akurat ;)

Sama będę hodować warzywa i owoce a zioła to już teraz uprawiam w doniczce na oknie.

I naprawdę korzyści dużo z tego jest. Szczypiorek i bazylię mam świeżą i pachnącą. Potrawy smakują o wiele lepiej.

Polecam każdemu - uprawa warzyw, przypraw nie jest wcale powodem do wstydu, dużo osób mających domy marudzi na ceny tych produktów ale nikt nie wpadnie na to że mając ogródek mogą sami się zająć uprawą - a te rośliny potrafią być naprawdę tak piękne i ozdobne jak "zwykłe" kwiatki.

- warzywa hoduj w ogródku, albo w domu w doniczkach

Ja nie rozumiem czemu to ma być śmieszne lub dziwaczne akurat ;)

Sama będę hodować warzywa i owoce a zioła to już teraz uprawiam w doniczce na oknie.

I naprawdę korzyści dużo z tego jest. Szczypiorek i bazylię mam świeżą i pachnącą. Potrawy smakują o wiele lepiej.

Polecam każdemu - uprawa warzyw, przypraw nie jest wcale powodem do wstydu, dużo osób mających domy marudzi na ceny tych produktów ale nikt nie wpadnie na to że mając ogródek mogą sami się zająć uprawą - a te rośliny potrafią być naprawdę tak piękne i ozdobne jak "zwykłe" kwiatki.

Nigdy nie mówiłam że to powód do wstydu... U mojej mamy w ogrodzie był tymianek i często brałam go do potraw bo żadna kupna przyprawa nie pachnie tak samo :p

Ale co innego robić to, bo się lubi mieć świeże przyprawy, a co innego hodować pomidory w doniczkach na parapecie dla oszczędności :D