Trociu 26.08.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 a wracając do oszczędzania.... poradźcie mi jak tu oszczędzić na jedzeniu, mam w domu trzech chłopów i już nie daję rady targać tego żarcia, gotować i potem sprzątać..... już nawet nie mówię ile to kosztuje w depresję wpadne lada dzień No to zatrudnij swoich panów do noszenia zakupów i zaszczep w nich chęć do gotowania. I zmywarkę trzeba kupić. Połowa zmartwień odpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 26.08.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Rosól gotuj.Moje wyliczenia sa takie.W sobote gotuje rosol taki z miechacha i kury + na drugie jakies kotleciory. W niedziele ten tosul i jakies mieso, bo przeciez swieto W tygodniu z rosolu mam pomidorowa i na dwa dni krokiety z miesem, a jak chce wiecej to krokiety z miesem i kapusta. Koszt niewielki a zarlo urozmaicone na prawie caly tydzien.Przychodzimy do domu kolo 19, wiec nie chce sie jesc z dwoch dan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tujajestem 26.08.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 zmywarka kupiona dawno, dawno zakupy noszą ale tylko w weekend, bo w tygodniu są zbyt zapracowani a na rosół nie mogą patrzeć, albo powiem inaczej zjadają i to bardzo szybko a potem głośno mówiąże jutro ma być kawał mięcha, ziemniaczki i solidna miska surówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.08.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Jak mówią co ma być, to mogą też uczestniczyć w przygotowaniu Do obierania ziemniaków i szatkowania jarzyn nie trzeba jakichś specjalnych umiejętności, wystarczą chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tujajestem 29.08.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 późno wracają z roboty więc nie mam sumienia ich gonić do robienia obiadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nunczako 31.08.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Troszkę wygląda to jak poradnik emigranta zarobkowego To się nie ma co śmiać, jeden z moich kolegów, zaraz po tym jak wyemigrował (a chłopaczyna nie miał zapewnionej pracy jak reszta znajomych tylko pojechał w ciemno) to przez dwa miesiące kombinował właśnie w takie dziwne sposoby. Potem już mu poszło lepiej, ale porady typu "krój chleb na cieńsze pajdki i żuj powoli żeby szybciej się najeść i zostawić trochę chleba na jutro" nie były mu obce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 04.09.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 - warzywa hoduj w ogródku, albo w domu w doniczkach Ja nie rozumiem czemu to ma być śmieszne lub dziwaczne akurat Sama będę hodować warzywa i owoce a zioła to już teraz uprawiam w doniczce na oknie. I naprawdę korzyści dużo z tego jest. Szczypiorek i bazylię mam świeżą i pachnącą. Potrawy smakują o wiele lepiej. Polecam każdemu - uprawa warzyw, przypraw nie jest wcale powodem do wstydu, dużo osób mających domy marudzi na ceny tych produktów ale nikt nie wpadnie na to że mając ogródek mogą sami się zająć uprawą - a te rośliny potrafią być naprawdę tak piękne i ozdobne jak "zwykłe" kwiatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia1979 04.09.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 troche jak poradnik studenta mieszkającego w akademiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.09.2008 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 - warzywa hoduj w ogródku, albo w domu w doniczkach Ja nie rozumiem czemu to ma być śmieszne lub dziwaczne akurat Sama będę hodować warzywa i owoce a zioła to już teraz uprawiam w doniczce na oknie. I naprawdę korzyści dużo z tego jest. Szczypiorek i bazylię mam świeżą i pachnącą. Potrawy smakują o wiele lepiej. Polecam każdemu - uprawa warzyw, przypraw nie jest wcale powodem do wstydu, dużo osób mających domy marudzi na ceny tych produktów ale nikt nie wpadnie na to że mając ogródek mogą sami się zająć uprawą - a te rośliny potrafią być naprawdę tak piękne i ozdobne jak "zwykłe" kwiatki. Nigdy nie mówiłam że to powód do wstydu... U mojej mamy w ogrodzie był tymianek i często brałam go do potraw bo żadna kupna przyprawa nie pachnie tak samo Ale co innego robić to, bo się lubi mieć świeże przyprawy, a co innego hodować pomidory w doniczkach na parapecie dla oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts