Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam pawel2151

U nas enea dała sobie 15 m-cy. Ten czas kończy się 14 listopada, a oni już twierdzą, że raczej nie uda się im dotrzymać terminu. Nie ma się czemu dziwić, za każdy dzień zwłoki zobowiązani są klientowi zapłacić marne 2,66 zł odsetek :o Dobrze, że do nich jeździsz pytać o przebieg sprawy. Być może tylko dzięki częstym wizytom masz szanse, aby podłączyli Tobie prąd w terminie.

Za robociznę dachu (więźba+dachówka) 60 zł/m. W sezonie zimowym ceny są niższe, a poza tym dach robiła nam ekipa kolegi - policzył troszkę taniej.

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witaj! codziennie zaglądam do Twojego dziennika i wypatruję fotek z efektem końcowym :D jak otwieram Twój dziennik,to muszę przyznać ,że mam obawy żeby się nie przewrócić z wrazenia...już sobie wyobrażam jak będzie pięknie :roll: wiem,wiem...wciąz czekacie na prąd....trzymam kciuki żeby to nastapiło jak najszybciej! pozdrawiam!

Hej, hej :)

dzisiaj montują u nas schody, w przyszłym tygodniu na pewno będzie kuchnia i łazienka więc będą nowe fotki. Klatka schodowa już raz pomalowana, jeszcze nie widziałam, zaraz tam jadę :D

zgadzam się schody po prostu bajka :D świetnie wszystko pasuje kolorystycznie

igma jeżeli mogę spytać dużo daliście za schody razem z montażem? zastanawiam się co taniej wychodzi zamówić drewniane czy wylać z betonu a potem obłożyć okładką

@igma, jak zwykle z gustem :p

Bardzo mi się podoba. Twoje zdjęcia są dla mnie inspiracją i cieszą nie tylko oko.

Dzięki.

A na piętrze jaki planujesz kolor podłogi?

Wiesz, mam jeszcze pytanka :

Ten łuk w wejściu jakiej jest grubości?Czy cały sufit jest w kształcie łuku, takie półokrągłe sklepienie? czy tylko do wysokości filaru a dalej plaski sufit? :o :roll: :wink:

@igma te schody są przeeepiękne.

A drzwi wewnętrzne w jakiej planujesz kolorystyce?

Odnośnie tego łuku nad wejściem: masz sklepienie nad całym wejściem, czy tylko zrobiony łuk przechodzacy w słup? inaczej juz nie umiem opisać :oops: :lol:

Murarze coś tam u mnie wykombinowali, ale nie jestem pewna czy tak zostawić, dlatego tak marudzę :wink:

wiedziałam! wiedziałam! te schody tak mi sie podobaja ,że odrazu nie pisałam ,bo musiałam ochłonac....do tej pory chciałam schody murowane,ale...... teraz chę takie jak ty!pozdrawiam !
wiedziałam! wiedziałam! te schody tak mi sie podobaja ,że odrazu nie pisałam ,bo musiałam ochłonac....do tej pory chciałam schody murowane,ale...... teraz chę takie jak ty!pozdrawiam !
,

hehe

Dzisiaj otworzyłam paczki ze sprzętem agd do kuchni i zlew jest w trzech częściach, załamka, złożyłam reklamację, ale ile to potrwa. Mam dosyć...

Nie zamontują całości kuchni, bo nie mamy zlewu,a oni nie chcą wycinać otworów na podstawie szablonów :-? :roll: No i jest kicha. W ogóle to montażyści tylko marudzą :roll: u :roll:

Zaczynam już mieć dosyć wszystkiego

annaoj20008 dziękuję :D

Fajnie mieć kogoś kto dopinguje, gdy już brak sił... :cry:

Jakby tego było mało to dzisiaj dzwoniłam zapytać jak sprawy z prądem i powiedzieli, że tydzień czasu potrwają negocjacje z wykonawcą !!

A meble do kuchni są śliczne, chociaż co chwilę słyszę jak montażyści dzwonią, że to jest za krótkie a tamto za długie itp. :roll: , och, powtarzam sobie, że jeszcze troszkę i będzie po wszystkim :roll:

Dzięki, dzięki...chociaz u mnie jest inaczej. Jakoś z tego wybrnęli :lol:

Z tym prądem to faktycznie masz przeboje i pech z kuchnią.

Jak przebrniesz przez to, to zapalisz sobie malutką lampkę w pieknej kuchni i delektując sie zapachem kawy, wspomnisz z uśmiechem chwile budowlanych zmagań. Trzymam kciuki :D