Mariusz22 16.02.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 super to wszystko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 16.02.2009 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Nie będę skromna moje oko też cieszy ten widok. Już niedługo u Was też będzie super wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmwitaszek 19.02.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witamjuz od jakiegoś czasu czytam Twój dziennik i wreszcie postanowiłam sie odezwać bo potem pogubię sie z tymi moimi pytaniami. My również marzymy o takiej salsie wiec pewnie będę cały czas śledzić ten temat .Na dzień dzisiejszy chciałam zapytać o te zmiany w projekcie bo z tego co przeczytałam to zrozumiałam że nie były one wprowadzone odrazu przy zakupie projektu zgadza sie?czy takie zmiany moze wprowadzić dowolny projektant?czy musi to być w tym samym biurze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmwitaszek 19.02.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 i jeszcze jedno odnośnie solarówjaki to jest koszt?i czy faktycznie warto ze wzghlędów osxzczędnościowych sobie cos takiego zafundowąć tzn. czy taka inwestycja szybko sie zwróci?no i wogóle jeśli mogłabyś napisać cokolwiek o funkcjonowaniu tego tzn. czy to ogrzeje tylko wodę?sorki za być może głupie pytania ale jestem w tym zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 19.02.2009 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 To zależy o jakie zmiany chodzi. Istotne czyli co do konstrukcji, instalacji, usytuowanie kominka wymagają odrębnej zgody(zmiany trzeba nanieść na projekt i wysłać do akceptacji do autora projektu); są też zmiany na które nie potrzeba zgody np. takie http://foto2.m.onet.pl/_m/5a7799919ee45a0761cc74109bec69aa,21,19,0.jpg proponuje zapisać to zdjęcie i sobie powiększyć, żeby łatwiej było czytać Zmian może dokonać osoba która ma uprawnienia. Ja drugi raz nie skorzystałabym z usług biura projektowego, za dużo pieniędzy nas to kosztowało, często kierownik budowy ma takie uprawnienia i może zmiany nanieść i w dodatku taniej - przynajmniej w naszym przypadku tak by było korzystniej finansowo, ale mądry Polak po szkodzie W biurze można kupić projekt, ale zmiany może nanieść ktokolwiek, kto oczywiście ma uprawnienia Co do solarów to odpiszę za chwilę, muszę zapytać męża on się w tym bardziej orientuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmwitaszek 19.02.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 dziękuje bardzo za odpowiedźna tym wtapie każda porada jest dla mnie bardzo cenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 19.02.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 igma, widzę, że u Ciebie też działówki na górze... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 19.02.2009 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ty przynajmniej masz folię na dachu, a u mnie pada, ciągle pada śnieg i niedługo bałwana tam ulepię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 19.02.2009 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Zdecydowaliśmy się na solary firmy ROTO. Układa się je, nie na dachówce, tylko dokładnie tak jak okna dachowe, czyli efekt wizualny jest o wiele lepszy. VELUX też ma fajne solary, ale niestety o wiele droższe. Kupiliśmy tylko panele w ROTO, a pozostałe akcesoria zakupimy w innym miejscu - będzie taniej.Nam będą one służyły tylko do ogrzania wody użytkowej, dlatego zakupiliśmy dwa panele (wystarczą dla rodziny 3-4 osobowej ).Kolektory, kołnierz, złączki i zestaw montażowy ( wszystko ROTO ) kosztował nas 3800 zł brutto.Musimy jeszcze dokupić grupy pompowe (pompa, manometr, przepływomierz, zawory), sterownik z wyświetlaczem LCD, zasobnik 300l z dwiema wężownicami i grzałką elektryczną oraz naczynie wzbiorcze 8l co będzie kosztowało od 4000-6000 tys. zł.Wszystko razem wyniesie od 7000-10000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_lublin 22.02.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Cześć wszystkim!!! Obserwuje to forum od pewnego czasu, czytam Wasze komentarze i dzienniki. Też buduję salsę!! Po prawie 2 letnich zmaganiach o pozwolenie w końcu mogę zacząć budowę a tu....śnieg!! Co prawda jest jeszcze jedna przeszkoda-kredyt ale jestem dobrej myśli. bardzo cieszę się że jest takie forum bo np. zastanawiałam się nad kolektorami i już się nie zastanawia tylko jestem pewna że je zrobię i to Wy mnie przekonaliście . Jak tylko zacznę budowę oczywiście założę dziennik żeby dzielić się doświadczeniami a mam nadzieją że na początku marca zniweluję teren . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 22.02.2009 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witamy No nie wiedziałam, że mam taki dar przekonywania Cieszę się, że również chcecie solary, to dobry wybór. Nie da się ukryć, że śnieg przeszkadza i to bardzo, gdyby nie to już mielibyśmy folię na dachu , a może nawet dachówkę Poprzednia zima była łaskawsza dla budowniczych. Czekamy na Wasz dziennik Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 27.02.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Hej Igma, nie zaglądałam dawno do Twojego dziennika będąc przekonana, że ze względu na pogodę utknęliście Dzisiaj ,,biegam'' po forum i po dziennikach a tu TAAKIE zmiany. Szok! nawet śnieg nie straszny po prostu super!!!! Muszę regularnie Ciebie odwiedzać( czytaj: ...dziennik ), bo sezon budowlany w pełni pozdrawiam i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 28.02.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witaj Igma domek coraz piękniejszy a Ty chyba coraz szczęśliwsza Fajnie zrobiłaś zdjęcia u góry ścianek działowych w trakcie prac bo można sobie podejrzeć jak pokoiki wyglądają w całej okazałości.Czekam z niecierpliwością na dalsze postępy prac.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 28.02.2009 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Cześć Cieszę się, że mam się u mnie podoba i muszę Wam powiedzieć, że prawdopodobnie we środę będziemy mieli SSO. Drzwi i brama czekają na montaż a my czekamy na okna, mam nadzieję że najpóźniej za 2 tygodnie już będą i wtedy też będziemy mogli pisać, że mamy SSZ Dużo pracy było bo wiatę sobie zrobiliśmy, pogoda nie sprzyjała no i kilka zmian ze ściankami działowymi też zrobiliśmy. Wszystko widać na zdjęciach, ale gdyby coś było niejasne to pytajcie, żeby uczyć się na moich błędach Wróciliśmy z budowy ale za godzinkę znowu ruszamy, jest tam tak pięknie, słonko świeci, ptaki ćwierkają Zapraszam do oglądania bo za chwilę nowe fotki będą w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 28.02.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Widzę że pogoda się poprawiła i prace na budowie wrą całą parą.Super!!!!!!!!!!!!taras będzie na półokrągło tak jak w projekcie też Mi się taki podoba ale jeszcze nie wiemy jaki zrobimy.Drzwi do garderoby też mysleliśmy dać z boku tylko jeszcze nie wiem z którego od okna czy od drzwi ale powiększać jej nie będziemy bo chcemy przed nią szafę jeszcze zmieścić.Życzę powodzenia w dalszym budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 28.02.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Albo ta Wasza taka ładna,albo murarze super.Albo jedno i drugie Fajnie wszystko wygląda.Salsowy korytarzyk na górze wygląda naprawdę super.Inaczej niż w innych projektach.Pogoda będzie coraz lepsza ,więc pewnie niedługo zobaczymy fotki z dachóweczką.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 28.02.2009 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Albo ta Wasza taka ładna,albo murarze super.Albo jedno i drugie co jest ładne? Fajnie wszystko wygląda.Salsowy korytarzyk na górze wygląda naprawdę super.Inaczej niż w innych projektach.Pogoda będzie coraz lepsza ,więc pewnie niedługo zobaczymy fotki z dachóweczką.Pozdrowienia Nam też się bardzo podoba góra, mimo, że mury surowe jest naprawdę przyjemnie. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 28.02.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Albo ta Wasza taka ładna,albo murarze super.Albo jedno i drugie co jest ładne? Chodziło mi o cegłę tylko gdzieś mi słówko wcięło Ładniej się prezentuje od porothermu. Salsa super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 01.03.2009 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Cegła jest rewelacyjna, w dobrej cenie, wszystko na paletach było w całości, mało odpadów, cegła na 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burifanek 03.03.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Widzę postępy na budowie spore daszek w całej okazałości bardzo fajny kolorek czy to jest może ten sam co ja wybrałam mam Koramic L15 brązową angobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts