igma 18.03.2009 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 przez tą posadzkę to trochę rzeczy się zmieni.Czy wtedy będzie zadawalająca CIę wysokość pomieszczeń zwłaszcza jeśli chcesz podwieszać gdziekowiek sufit.I czy szafki w kuchni nie wyjdą wtedy wyżej niż parapet? No i sprawa drzwi wejściowych.Dobrze ,że bedziesz mieć schdy drewniane,bo w razie betonowych to pierwszy stopień wyszedłby dużo niższy niż pozostałe.Przemyśl to jeszcze inaczej niech wymieniają.Chyba ,że nie zmieni to podniesienie posadzki w istotny sposób wymienionych rzeczy.Na plus to będziesz w takiej sytacji mieć więcej styro w podłodze i przez to cieplejszy domek. No tak już to przemyśleliśmy. Podwieszanych sufitów będzie mało - w kuchni chyba tylko. Co do kuchni to w zasadzie będzie nawet plus,bo chciałam mieć blat na wysokości parapetu, żeby nie robić parapetu tylko wpuścić tam blat. Drzwi wejściowe trzeba będzie zamontowac jeszcze raz tym razem wyżej - da radę bo jest kilka cm luzu. wewnętrzne też się zmieszczą w otwory. Co do schodów to chyba też da radę - musimy jeszcze zadzwonić do stolarza i zapytać. No i właśnie to, że więcej styro równa się cieplej w domku. Więc niby wszystko da radę, ale ile to zachodu i zmian - a ja nie lubię takich zmian bo zawsze się boję, że coś niezostanie przewidziane i będzie jeszcze gorzej. Ja bym się pozbyła tego całego okna i wszystko by było po staremu. Co Ty byś zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 18.03.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Jeśli te wszystkie rzeczy Ci pasują ,to może zostać tylko niech zaproponują może za to jakiś rabat ,żeby pokryć jakoś te koszty związane ze zmianami i dodatkowym ociepleniem.Ze schodami nie powinno być problemu ,bo 5 cm na przykładowo 15 stopniach to 0,33 cm.Ale jeśli nic nie będziesz mieć w zamian to może lepiej niech wymieniają?A jeśli coś zaproponują ciekawego to warto się zastanowić.Będzie cieplej.Koszt dodatkowego styro na sam dom bez garażu to pewnie coś około 500-600 pln + nowy montaż drzwi.Zobaczysz co powiedzą i wtedy zadecyduj.Ja sam raczej od tego bym uzależniał swoją decyzję. Swoją drogą okna prezentują się nieźle i Salsa nabrała po ociepleniu właściwych kształtów.Jednym słowem dojrzewa Strach pomyśleć co będzie jak zawita prawdziwa wiosenna pogoda,bez zimowych akcentów.A dla mnie drzwi wejściowe to naprawdę dobry wybór.Bardzo mi się podobają.A jeszcze ten widoczek odbijający się w nich....Mogę przypuszczać jak ładnie jest u Was w lecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 19.03.2009 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Z fabryką sprawa jest taka, że albo wymienią albo dadzą rabat w takiej wysokości, żeby pokryć te wszystkie nasze dodatkowe koszty związane ze zmianami. Swoją drogą okna prezentują się nieźle i Salsa nabrała po ociepleniu właściwych kształtów.Jednym słowem dojrzewa Strach pomyśleć co będzie jak zawita prawdziwa wiosenna pogoda,bez zimowych akcentów.A dla mnie drzwi wejściowe to naprawdę dobry wybór.Bardzo mi się podobają.A jeszcze ten widoczek odbijający się w nich....Mogę przypuszczać jak ładnie jest u Was w lecie. Dzięki. To zdjęcie drzwi, w których odbija się ten piękny widok, to robił mój mąż. A że ja skromna nie jestem to napisze, że salsa moja piękna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 19.03.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 igmo, GRATULUJĘ osiągnięcia SSZ Mamy zaledwie tydzień różnicy, ale u Was prace idą pełną parą.... Domek po ociepleniu ślicznie się prezentuje, bo nabrał właściwego kształtu. Czy mogłabyś mi napisać coś odnośnie ceny drzwi i faktycznego terminu oczekiwania? Może na pw Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 19.03.2009 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witaj Amtla Dziękuję. Rzeczywiście mamy podobne stany na budowie U nas dzisiaj już był elektryk, w sobotę zaczyna i zejdzie mu najwyżej tydzień ( tak twierdzi ) Co do drzwi to wyślę wiadomość na PW pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 27.03.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 igma, czesto cie mijam w grupie zielonogorskiej ale dzis dopiero przeczytalam dziennik napisz prosze kto ci robil drzwi i jak tam schody... Stolarza bralas z naszych lubuskich stron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 27.03.2009 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 stolarze lubuscy drzwi http://www.trubilowicz.taat.pl/html/wejsciowe.html schody będzie nam robił p. Bogdański z miejscowości Budynia ( Dąbie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 27.03.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 dzieki za link!a bogdanskiego robote tez ogladalismy (zorganizowal prezentacje schodow w krosnie odrzanskim) ale sie nie zdecydowalismy. Jezeli mozesz to napisz na priv ile cie beda kosztowaly, nam wstepnie wycenil na ok 10 000zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 27.03.2009 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 On się reklamuje przez takie prezentacje właśnie My byliśmy w Przytoku oglądać schody jego produkcji i zdecydowaliśmy się Ja oglądam Twój dziennik od jakiegoś czasu. Ładny macie domek, bardzo podobają mi się Twoje okna Widziałam, że już tynki macie, my będziemy zaczynać na początku kwietnia. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 27.03.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 no to teraz bedziemy sie podgladac nawzajem! a co do schodow to zamowilismy u stolarza w cybince, na wstepie robill nam parapety. Ty bedziesz walczyc z tynkami a ja sie mecze z wyborem drzwi zewnetrznych. Ale damy rade! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 27.03.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Bardzo wspolczuje Mam nadzieje , ze jednak nie bedzie tak zle, i Enea nie bedzie czekac do ostatniego momentu, u NAs mieli 6 miesiecy na podlaczenie, a zrobili to po 4 miesiacach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 27.03.2009 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Też tak właśnie się łudziłam, że tylko tak mówią, ale mój mąż zdecydowanie każe mi myśleć realnie. Wczoraj dzwonił i tak mu powiedziano Już się przyzwyczaiłam do tej myśli, najgorzej było kiedy mąż rano wrócił do domu ze swojej nocnej pracy ( pilnuje naszej budowy ) i pierwsze słowa brzmiały : "mam dwie wiadomości jedną złą a drugą jeszce gorszą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 31.03.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 To dobrze , ze Panu elektrykowi nic powazneo sie nie stalo Na zdjeciu to łazienka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 31.03.2009 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 To dobrze , ze Panu elektrykowi nic powazneo sie nie stalo Na zdjeciu to łazienka? Nie, to jeden z tych mniejszych pokoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 01.04.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 a juz mialam nadzieje , ze taka piekna duza łazienka jednak od poczatku wydawala mi sie za duza szkoda u Nas jutro bedzie wylewany strop pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 01.04.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 No Igma!!!! To je SALSA Prawdziwa.Z przyporami i łukiem http://foto0.m.onet.pl/_m/f17032b944c14e3358a3bed8dd146750,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 01.04.2009 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 a juz mialam nadzieje , ze taka piekna duza łazienka jednak od poczatku wydawala mi sie za duza szkoda u Nas jutro bedzie wylewany strop pozdrawiam No tak dobrze to nie ma tym bardziej, że na pierwszym planie tego zdjęcia są gniazda to tv ( w tej białej rurce będą schowane kable, których zazwyczaj trochę jest ) Fajnie, że zaczyna się coś u Was dziać, będzie czym oko nacieszyć Niech rodzina robi zdjęcia. Przyjeżdżacie na święta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUZMA 01.04.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Niestety nie Bedziemy dopiero w wakacje Zdjecia stropu przed zalaniem betonem sa, caly czas czekam na wyslanie ich do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.04.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam ciekawe rozwiązanie z tym kominkiem będziecie mieli, fakt czysto w salonie ale pewnie i taki wkład nieźle kosztuje. powodzenia przy tynkowaniu, od czasu do czasu postaram się tu zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 05.04.2009 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam ciekawe rozwiązanie z tym kominkiem będziecie mieli, fakt czysto w salonie ale pewnie i taki wkład nieźle kosztuje. powodzenia przy tynkowaniu, od czasu do czasu postaram się tu zaglądać Taki wkład razem ze stojakiem, montażem i dostawą kosztuje 6 tys.zł; dodatkowo jest to wkład z płaszczem wodnym, uważam, że warto i nie chcę innego Już się boję tego tynkowania, nie wiem czy to my powinniśmy zabezpieczyć okna i drzwi czy zrobią to tynkarze Dzięki i zapraszam ponownie, pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts