nely 22.07.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 dobra cena robocizny?w zakres prac wedle umowy wchodzi:1. wykonanie ław i zbrojenie2. wykonanie ścian fundamentów i zaizolowanie3. zabetonowanie chudym betonem czas pracy na umowie - 3 tygodnie dom na bazie prostokąta bez wykuszy "wrąbków" itp. (1300x700)przyg. pod 2 kominy, brak ścian nośnychczęściowo roboty ziemne wykonane (w pierwotnym kosztorysie robocizna wychodziła mi więcej, teraz mniej, jednak materiały wychodzą mi teraz duużo drożej.. wtedy wyszło mi 13 tys. teraz mam zamówionego mat. na 20 tys. i to nie koniec.. mat. drożeją robocizna spada?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 24.07.2008 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Moim zdaniem to dobra cena za robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 26.07.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Dobra cena. Ja właśnie zakończyłem fundamenty cena za robociznę to 3000 PLN jednak bez izolacji przeciwwilgociowej i bez chudziaka. Izolację i ocieplenie zrobię sam, a chudziaka dopiero na wiosnę wiec cena za robociznę sie nie znieni. Dom to 12x14 ława 40x50 i 8 warst bloczków 3 panów roboło to w sumie 7 dni bez wliczania przerwy na wiązanie betonu w ławach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts