groomek 21.08.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Pewnie nikt mi nie uwierzyale mój brat znalazł 3 osobową ekipę która dom z MuratoraM42 Przemyślanyhttp://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=555&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=Przemy%C5%9Blany&symbol=&x=0&y=0&nr=0 w technologi ściany 3warstwowej postawiła za 11.000 złoczywiście sam dach robi już inna firmaale to i tak cena nieziemska Widziałem jak budowali i jak im wyszło i powiem szczerze że te wszystkie firmy biorące po 50-100 tysięcy nie zrobili by tego lepiej.Ale ryzyko oczywiście było - w tym przypadku sie opłaciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 21.08.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Pewnie nikt mi nie uwierzy ale mój brat znalazł 3 osobową ekipę która dom z Muratora M42 Przemyślany http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=555&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=Przemy%C5%9Blany&symbol=&x=0&y=0&nr=0 w technologi ściany 3warstwowej postawiła za 11.000 zł oczywiście sam dach robi już inna firma ale to i tak cena nieziemska Widziałem jak budowali i jak im wyszło i powiem szczerze że te wszystkie firmy biorące po 50-100 tysięcy nie zrobili by tego lepiej. Ale ryzyko oczywiście było - w tym przypadku sie opłaciło Ja mam podobną ekipę. Co prawda ściany w z Pth 25 a nie 3W. Robią szybko i bez wiekszych wpadek (ściana która mi sie wydawała krzywa po przyłożeniu poziomicy wyszła... prosta, złudzenie optyczne). Mają jedynie problemy z zamawianiem materiałów wcześniej (dziś szukałem o 7 rano musiałem na JUZ załatwić 2m3 desek32"). Cegły przywozili w sumie 5 razy, dobrze ze mam sklad blisko to mi za transport nie liczyli wogule. Tak więc ceny po 60tys zł za SSO wydają mi się kosmiczne ale wiem że takie można znaleźc bo sam "odwiedzilem" ich bodajże 16. I rozpiętośc cenowa była od 26 do 97 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 21.08.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Pewnie nikt mi nie uwierzy ale mój brat znalazł 3 osobową ekipę która dom z Muratora M42 Przemyślany http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=555&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=Przemy%C5%9Blany&symbol=&x=0&y=0&nr=0 w technologi ściany 3warstwowej postawiła za 11.000 zł oczywiście sam dach robi już inna firma ale to i tak cena nieziemska Widziałem jak budowali i jak im wyszło i powiem szczerze że te wszystkie firmy biorące po 50-100 tysięcy nie zrobili by tego lepiej. Ale ryzyko oczywiście było - w tym przypadku sie opłaciło Ja uwierzę, bo nam dom ok. 180m2 użytkowej plus garaż (M08 z muratora) ekipa postawiła za 38 tys (fundamenty, ściany, schody, kominy i deskowany dach). Musiałam sama zapłacić za koparkę i zagęszczarkę. Dom w okolicach Warszawy, właśnie kończą robić więźbę. Moja siostra płaci za stan surowy bez dachu 65 tys, ale ich dom ma ponad 240 m2 pow. użytkowej plus garaż. Tak więc moim zdaniem cena podana przez autora wątku jest wysoka. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 27.08.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Stan surowy otwarty mam skończony 2 tygodnie temu.180 metów plus garaż 33 metry.Za cały dom wraz z dachem, rynnami, ściankami działowymi, kominami - 43 tys.Umowa spisana w marcu b.r.Zrobione przez terminem 2 miesiące. No i ja tez tylko płaciłam za zrobione etapy.Mają garaż, wychodek,sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 28.08.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 U mnie wzięli 40 tysi. Zakres prac: od wykopów po więźbe. Mają swój sprzęt, własny blaszak itp. Nic nie muszę załatwiać. Majster sam jeździ po hurtowniach i kupuje po niższych cenach. Czasami się zdarza, że jak gdzieś znajdę tańszy materiał to wtedy sam kupuję. Płace im po każdym skończonym i "odebranym" etapie budowy. Właściwie to tylko odwiedzamy z żoną budowę aby śledzić postępy i robić fotki. Dekarz za położenie dachówki, łat, okien połaciowych i rynien woła 45zl za metr ale jeszcze coś urwę. Domek ma 123 m2. Projekt zręczny wariant III. Moim zdaniem 85 tysięcy za robociznę to kosmos. Nawet za 170 metrowy dom. Ale ja mieszkam we Włocławku może w większych miastach jest inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 02.09.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Ja za domek http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=431&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=&symbol=c148&x=0&y=0&nr=2schody, tarasy itp. umówiłem kwotę 29 tyś bez więźby, u mojego sąsiada muruje ściany jeden człowiek ma 70 lat ściany parteru domu zbliżonego gabarytami do mojego budował 6 tygodni pomaga mu tylko sąsiad.Rozmawiałem z nim na temat ceny za jaką wymurowałby moje ściany usłyszałem że "DYCHE TRZEBA WŹIĄŚĆ" i gdybym miał pewność że do przyszłej wiosny człowiek będzie żył to podpisywałbym umowę bo jak patrzę na mury sąsiada to nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ballah 08.09.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 U nas za surowy z więźbą w zeszłym roku wołali 28 tys, teraz już 35-40. Ekipa przyjeżdża co rano z własną betoniarką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 08.09.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Buduję sie w okolicach krakowa i ceny sa kosmiczne ...te 65 tys to cena w sam raz ...nawet tanio.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 08.09.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Średnia cena 65 tyś wykonanie według projektu. Niestety ceny są kosmiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1975 09.09.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam,Czy 65tys. za 175m2+21m2 garaż SSO to dużo w okolicach Krakowa?Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adams35 10.09.2008 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Po otrzymaniu od Was informacjii. iż 85tyś to za dużo , zacząłem szukać. Znalazłem ekipę za 52tyś i się już zdecyduję, wydają się solidni i fachowi. Praktycznie ma mnie nic nie interesować, materiały kupuje sam , ewentualnie mamy porównywac ceny z dostawcami wykonawcy. Pozdrawiam ! napiszę jak wystartują i czy wszystko się zgadza z tym co mówili ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia.SZ 16.09.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 U mnie wzięli 40 tysi. Zakres prac: od wykopów po więźbe. Mają swój sprzęt, własny blaszak itp. Nic nie muszę załatwiać. Majster sam jeździ po hurtowniach i kupuje po niższych cenach. Czasami się zdarza, że jak gdzieś znajdę tańszy materiał to wtedy sam kupuję. Płace im po każdym skończonym i "odebranym" etapie budowy. Właściwie to tylko odwiedzamy z żoną budowę aby śledzić postępy i robić fotki. Dekarz za położenie dachówki, łat, okien połaciowych i rynien woła 45zl za metr ale jeszcze coś urwę. Domek ma 123 m2. Projekt zręczny wariant III. Moim zdaniem 85 tysięcy za robociznę to kosmos. Nawet za 170 metrowy dom. Ale ja mieszkam we Włocławku może w większych miastach jest inaczej... witam....mam pytanie.. jak potem kontrolujesz zakupy zrobione przez majstra...mam ekipe, która stawia mi dom i sama robi potrzebne zakupy, tylko jak można to sprawdzić, jeśli niemam czasu, ani pojęcia i co, za ile lub ile potrzeba....? Ja buduję dom w pobliżu łodzi 192 m/2 i za SSO płacę 49000pln...to tak przy okazji głównego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.09.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 1. Biorą na Ciebie faktury2. Ty masz przedmiar do projektu, więc wiesz ile czego 3. jak chcesz co do jednego gwoździa - zamawiasz kosztorys.4. umawiasz się z ekipąna ceny "mniej więcej" - okres szału cenowego już minął - i mówisz jakie chcesz materiały.5. zatwierdzają u CIebie cenę zanim kupią.etcetc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundek 17.09.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Ja na chwilę obecną buduję domek 333 m 2 użytkowej a 400 m 2 po posadzkach (z garażem włącznie) - ekipa budowlańców składa się z 10 ludzi - cena za stan surowy z więźbą , pokryciem sztywnym 390 m2 wraz z papą oraz wykonanie "śmietnika" tj. gospodarcze pomieszczenie 3X5 m (fundament , podłoga , mury i kopertowa więźba ) suma sum stanęła na 86000 . Buduję pod Warszawą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Motyl35 19.09.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Zapłaciłem jednemu wykonawcy 80 tys za robociznę stan surowy otwarty z dachem, dom 160m , z dość drogim dachem czterospadowym i wykuszem. Miałem oferty od 65 000 (górale, ale trzeba im załatwiać materiały i pewnie część narzędzi) do ponad 100 000 zł. Jestem bardzo zadowolony, nic mnie nie obchodziło , żadne załatwianie, zakupy itp. Dom zbudowany szybko i bardzo fachowo. Polecam wszystkim tę metodę. Oszczędności na metodzie gospodarczej często są iluzoryczne, bo: - prywatnie nie dostanie się takich upustów na materiały , jakie mają "hurtownicy", którzy od lat kupują przecież mnóstwo materiałów do budowy... - można się naciąć na partaczy / samemu spieprzyć i poprawki zeżrą wszelkie oszczędności - naprawdę nasłuchałem się sporo takich historii... - nie ma zwalania winy , że to poprzednia ekipa spartaczyła coś.... - nie każdy ma czas na samodzielne pilnowanie wszystkiego...niejeden zawalił pracę przez budowę, albo i nawet ją stracił.... - komfort i luz psychiczny - nie ma na ceny! Ja wolę w tym czasie spokojnie zarabiać kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 24.09.2008 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Te ceny o których piszecie to są netto czy brutto? To są kwoty faktycznie zapłacone, wraz z wystawiona fakturą czy możę bez faktury bo są to osoby nigdzie nie zgłoszone jako przedsiębiorcy? Bo faktycznie rozpiętośc cenowa jest wyraźna i interesująca tylko ciekawi mnie czy możę różne osoby mówią o różnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 25.09.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Oszczędności na metodzie gospodarczej często są iluzoryczne, bo: - prywatnie nie dostanie się takich upustów na materiały , jakie mają "hurtownicy", którzy od lat kupują przecież mnóstwo materiałów do budowy... widać że nie porównywałeś cen, które zapłaciłeś "hurtownikowi" może i firmy maja większe upusty na ,ateriały, ale dla końcowego odbiorcy to itak żadna uciech bo zapłacisz tyle ile Ci powie a ile on zapłacił nigdy się nie dowiesz więc nie prawdą jest że oni mają taniej to i Ty będziesz miał taniej ..... - można się naciąć na partaczy / samemu spieprzyć i poprawki zeżrą wszelkie oszczędności - naprawdę nasłuchałem się sporo takich historii...... a ja mimo wszystko wolałbym sie dowiedzieć co mam spierniczone przez poprzednią ekipę bo zawsze jest jeszcze szansa to naprawić jednak jak Ci coś spaprali jedni to nie sądzę żeby się do tego przyznali i możesz mieć coś sprytnie zakamuflowane...... - nie każdy ma czas na samodzielne pilnowanie wszystkiego...niejeden zawalił pracę przez budowę, albo i nawet ją stracił.... - komfort i luz psychiczny - nie ma na ceny! Ja wolę w tym czasie spokojnie zarabiać kasę i O.K. masz dom i komfort psychiczny ale czy napewno jest wszystko tak jak być powinno?? Ja wole to co mam dołożyc do superkompleksowego wykonawcy poświęcić na dojazdy na budowę i szukanie materiałów w atarakcyjnych cenach i nie sądzę abym na tym stracił bo na samej robociźnie zaoszczędzam ponad 35 tyś porównując z tym przykładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts