Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przejscie z domu do garazu??? TAK czy NIE??

Recommended Posts

Osobiście nie wyobrazam sobie, zebym nie mógł przejść do garażu bezpośrednio z domu. Ja mam przejście przez korytarzyk, więc pomiędzy częścią dzienną a garażem mam dwoje drzwi, do tego garaz ocieplony i ogrzewany, więc nie obawiam sie ani dużej utraty ciepła, ani spalin. W sumie w miesiące cieplejsze samochody i tak będą stały na podjeździe, ale w zimie takie przejście jest niocenione

• 1 month później...

mi sie przypomina okres-czasy PRLu jak ktos z Szwabów :wink: wpadal do rodzinki z calym bagaznikiem roznych prezentow :D i wszyscy sasiedzi wygadali co sie tam z tego auta nosilo oczywscie z zazdroscia :wink:

wtedy przydalo by sie przejscie z garazu hahaha

osobiscie w projekcie takie mam ale wchodzi sie na mini korytarzyk gdzie po jedej stronie sa dzwi do kotlowni po drugiej do mieszkania moim zdaniem wyjscie optymalne....

• 2 weeks później...

Zdecydowanie ROBIĆ przejście. Nie wyobrażam sobie latać z tobołkami z bagażnika przez podwórko. Niezależnie od pogody... Przy dobrze wentylowanym garażu, w domu nie czuć żadnych zapachów.

Warto tylko pomyśleć o dobrym ociepleniu garażu (nie tylko na ścianach zewnętrznych, ale też od wewnątrz na ścianach przylegających do domu). U nas jest też kaloryfer.

M

Ja mam przejście z wiatrołapu do garażu a za garażem kotłownię. Wygodę z takiego rozwiązania chwali się zimą kiedy nie trzeba się ubierać żeby coś przynieść z garażu (tam najczęściej są młotki i nne rzeczy potrzebne czasem w domu) można niezauważalnie wyjechać na wczasy (nikt z obcych nie widzi że wyjeżdżamy na dłużej ;) ) albo wypakować zakupy.

Polecam z całych sił.

Poza tym obalam mit jakoby śmierdziało w domu gdu garaż jest w bryle domu. NIC TAKIEGO NIE MA MIEJSCA a mieszkamy już ponad rok :)