Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

czy taka okladzine scienna trudno polozy samemu? czy to jest stopien trudnosci mniej wiecej taki jak przy zwyklej glazurze czy wymaga wiekszej precyzji/umiejetnosci?

czy sa na rynku okladziny o jakiejs mniej wyrazistej fakturze? te ktore ja widzialam imituja dosc spore blokii kamienne, a ja chcialabym cos bardziej dyskretnego i nie rzucajacego sie tak w oczy.

czy taka okladzine scienna trudno polozy samemu? czy to jest stopien trudnosci mniej wiecej taki jak przy zwyklej glazurze czy wymaga wiekszej precyzji/umiejetnosci?

czy sa na rynku okladziny o jakiejs mniej wyrazistej fakturze? te ktore ja widzialam imituja dosc spore blokii kamienne, a ja chcialabym cos bardziej dyskretnego i nie rzucajacego sie tak w oczy.

jest bardzo duży wybór płytek kamiennych w różnych formatkach, u nas w firmie są dostępne od 30*30 do 60*60 lub slaby, czyli duże płyty. kładzenie płytek kamiennych na ścianie jest trudniejsze niż położenie ceramiki, dlatego najlepiej, gdy robi to kamieniarz. przeciętny glazurnik nie wie, że potrzebny jest inny klej, nie kładzie się fugi, impregnuje się, takich szczegółów jest wiele.

Dyskretne materiały, znajdziesz głównie w marmurach. wzory dostępne na rynku możesz obejrzeć na http://www.stoneconnection.pl

W tej chwili płytki Rona Red w formatkach 30,5*30,5 są w naszej hurtowni w cenie 156 zł/m2, czyli koszt samych płytek plasowałby się na granicy 7 tys. Do tego dochodzą koszty kamieniarza, które plasują się ok. 80-100 zł/m2. Ponieważ jest to marmur, więc te ceny nie są niskie, jednak bezpieczniejsze jest kiedy układa to kamieniarz. Inna jest specyfika układania płytek kamiennych niż ceramiki i gresu, więc dobrze gdy robi to ktoś świadomy tego jak postępować z kamieniem (np. płytki kamienne kładzie się bezfugowo).

W naszym magazynie dostępna jest ona w odcieniu bordo z jasnymi żyłkami (takie prawie białe).