markoto 23.07.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witam!! Mam ogromna prosbe do osob majacych taki wpust lub widzialy ten wpust na zywi. Prosba jest o zdjecia lub opinie. Do wyboru jest ramka z nierdzewki i plastikowa. Jak to wyglada na zywo, czy warto inwestowac w ramke z nierdzewki bo roznica w koszcie jest duza. Moze ktos wie gdzie to mozna zobaczyc na zywo na Śląsku, bo wszedzie sa tylko katalogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 23.07.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 z tego co pamietam te kratki z mozliwoscia wklejenia plytki sa bardzo drogie. moze zdecydujesz sie na kratke cala z nierdzewnej stali - na przyklad viega - my mamy taka, kosztowala w castoramie z syfonem 75 zl, a wyglada moim zdaniem rownie ladnie, nie mam w tej chwili zdjecia naszej, ale tutaj ma ktos identyczna: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/yT0eywAbmrUZFdEZkX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.07.2008 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Widzialam ta kratke viegi w sklepie, ale nie wiem czy viega ma syfon zapobiegajacy sie przedostawaniu zapachow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 23.07.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 oczywiscie, ze ma. zatrzymuje wode i zadnych zapachow nie ma. my uzytkujemy nasz brodzik juz prawie rok i sprawuje sie bez zarzutu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.07.2008 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Chce pociagnac rurki ogrzewania podlogowego w glab prysznica wiec istnieje ryzyko wysychania syfonu a co za tym idzie wydostawanie sie zapachow a kanalizy, kessel ma suchy syfon ktory temu zapobiega, stad draze wpusty kessela . Chyba ze viega tez to ma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 23.07.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Chce pociagnac rurki ogrzewania podlogowego w glab prysznica wiec istnieje ryzyko wysychania syfonu a co za tym idzie wydostawanie sie zapachow a kanalizy, kessel ma suchy syfon ktory temu zapobiega, stad draze wpusty kessela . Chyba ze viega tez to ma?? Odpływy liniowe ma nie tylko kessel, robi je też viega i cete. Wpust kessela jak piszesz, nie jest tradycyjną kratką na środku lecz listwą , dzięki czemu nie ma potrzeby ciąć płytek w kopertę. Robi się spad na jedną lub dwie strony pod scianą lub szybą. Warto zainwestować w nierdzewkę z możliwością wklejenia płytki. Wydatek ok 1000 za 90cm odpływ, ale efekt i jakość odpływu warta tego. Dobrze założona listwa z zamarkowanym płytką frontem, wygląda niemal jak fuga. Nierdzewka ponoć lepiej niż pvc się czyści i trudniej gromadzi się na niej osad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.07.2008 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Ja nie mam na mysli wpustow liniowych tylko punktowych, ale to czyszczenie odnosi sie i tak do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 23.07.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Ja nie mam na mysli wpustow liniowych tylko punktowych, ale to czyszczenie odnosi sie i tak do mnie Tośmy sie dogadali Ale OK! Punktowe odpływy z suchym syfonem z nierdzewki produkuje ponoć tez Geberit - właśnie czekam na folder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.07.2008 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Ale ma ramke do wklejenia plytki ? Interesuje mnie konkretnie wpust z ramka do wklejenia plytki, ta ramka w ktora sie wkleja plytke moze byc z nierdzewki lub plastikowa. Interesuje mnie estetyka obu rozwiazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.07.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Ale ma ramke do wklejenia plytki ? Interesuje mnie konkretnie wpust z ramka do wklejenia plytki, ta ramka w ktora sie wkleja plytke moze byc z nierdzewki lub plastikowa. Interesuje mnie estetyka obu rozwiazań. Lepsza z nierdzewki, bo trwalsza, a poza tym lepiej wygląda (pasuje bo baterii). My mamy z Tece, już jest zatopiona, ale jeszcze nie jest oklejona płytkami. Rozwiązanie bardzo fajne, sprawdzone w użytkowaniu przez znajomych. Podłoga jest równa, łatwiejsze mycie. Trzeba ten odpływ tak umieścić, żeby rurki od podłogówki nie były bliżej niż 15 cm. A poza tym skoro będziecie z niego korzystać, to jak ma wyschnąć? Całość jest wyciągana, więc łatwo można wyczyścić włosy i inne kłaki, które się tam dostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.07.2008 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Mozesz zdradzic ile kosztowal ten wpust z tece?? I czy moglabym prosic o zdjecia z bliska?? I mowisz o punktowym czy liniowym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.07.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Mówię, a raczej piszę o liniowym. Chciałam taki, bo jest prawie niewidoczny w podłodze. Za długość 90 cm z osprzętem płaciłam niecały 1000 zł. Wiem, że drogo, ale uznałam, że taką rzecz robi się raz i nie da się tego potem zmienić, więc zaszalałam. Nie mam na razie zdjęć mojego prysznica, bo jeszcze nie jest wypłytkowany. Wklep w Google "tece" i tam poszukaj odpływ liniowy, albo liniowe odwodnienie prysznica, to zobaczysz jak to wygląda. Teraz muszę kończyć, ale późnym wieczorem będę przy komputerze i jak nie znajdziesz, to Ci poszukam i prześlę link. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.07.2008 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 W folderach i w intenecie to ja to widzialam, interesuje mnie zdjecie z bliska ramki na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magusha 25.07.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 W folderach i w intenecie to ja to widzialam, interesuje mnie zdjecie z bliska ramki na zywo mam odpływ kessela z suchym syfonem kwadratowy (nie liniowy) z możliwoscią "wklejenia" w ramkę płytki. ramka ma wymiary 13 x 13 cm i jest plastikowa w kolorze szarym. czy masz taki na myśli?? zdjęcie mogę zrobić ale nie umiem wklejać zdjęc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.07.2008 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Dokladnie to!! Podeslij mi na maila [email protected]Bede bardzo wdzieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magusha 25.07.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Dokladnie to!! Podeslij mi na maila [email protected] Bede bardzo wdzieczna. wysłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 25.07.2008 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Dzieki bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 25.03.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Dzieki bardzo!markoto - wklej proszę to zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 25.03.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Czy chodzi o rozwiązanie tego typu: http://www.budujemydom.pl/images/stories/prezentacje/kessel_niewidoczny_wpust_m.jpg? ...też o takim myślę i chętnie zobaczyłabym zdjęcie "na żywo"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.03.2009 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Tu wpust z ramka plastikowahttp://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/Obraz012.jpg tu przed wklejeniem kaflihttp://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/13032009000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts