Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wpust podłogowy kessel z ramką do wklejenia płytki

markoto

Recommended Posts

Witam!!

Mam ogromna prosbe do osob majacych taki wpust lub widzialy ten wpust na zywi.

Prosba jest o zdjecia lub opinie.

Do wyboru jest ramka z nierdzewki i plastikowa.

Jak to wyglada na zywo, czy warto inwestowac w ramke z nierdzewki bo roznica w koszcie jest duza.

Moze ktos wie gdzie to mozna zobaczyc na zywo na Śląsku, bo wszedzie sa tylko katalogi.

z tego co pamietam te kratki z mozliwoscia wklejenia plytki sa bardzo drogie. moze zdecydujesz sie na kratke cala z nierdzewnej stali - na przyklad viega - my mamy taka, kosztowala w castoramie z syfonem 75 zl, a wyglada moim zdaniem rownie ladnie, nie mam w tej chwili zdjecia naszej, ale tutaj ma ktos identyczna:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/yT0eywAbmrUZFdEZkX.jpg

Chce pociagnac rurki ogrzewania podlogowego w glab prysznica wiec istnieje ryzyko wysychania syfonu a co za tym idzie wydostawanie sie zapachow a kanalizy, kessel ma suchy syfon ktory temu zapobiega, stad draze wpusty kessela :). Chyba ze viega tez to ma??

Chce pociagnac rurki ogrzewania podlogowego w glab prysznica wiec istnieje ryzyko wysychania syfonu a co za tym idzie wydostawanie sie zapachow a kanalizy, kessel ma suchy syfon ktory temu zapobiega, stad draze wpusty kessela :). Chyba ze viega tez to ma??

Odpływy liniowe ma nie tylko kessel, robi je też viega i cete.

Wpust kessela jak piszesz, nie jest tradycyjną kratką na środku lecz listwą , dzięki czemu nie ma potrzeby ciąć płytek w kopertę. Robi się spad na jedną lub dwie strony pod scianą lub szybą.

Warto zainwestować w nierdzewkę z możliwością wklejenia płytki. Wydatek ok 1000 za 90cm odpływ, ale efekt i jakość odpływu warta tego.

Dobrze założona listwa z zamarkowanym płytką frontem, wygląda niemal jak fuga.

Nierdzewka ponoć lepiej niż pvc się czyści i trudniej gromadzi się na niej osad.

Ale ma ramke do wklejenia plytki ? :)

Interesuje mnie konkretnie wpust z ramka do wklejenia plytki, ta ramka w ktora sie wkleja plytke moze byc z nierdzewki lub plastikowa. Interesuje mnie estetyka obu rozwiazań. :D

Lepsza z nierdzewki, bo trwalsza, a poza tym lepiej wygląda (pasuje bo baterii). My mamy z Tece, już jest zatopiona, ale jeszcze nie jest oklejona płytkami. Rozwiązanie bardzo fajne, sprawdzone w użytkowaniu przez znajomych. Podłoga jest równa, łatwiejsze mycie. Trzeba ten odpływ tak umieścić, żeby rurki od podłogówki nie były bliżej niż 15 cm. A poza tym skoro będziecie z niego korzystać, to jak ma wyschnąć?

Całość jest wyciągana, więc łatwo można wyczyścić włosy i inne kłaki, które się tam dostaną. :wink:

Mówię, a raczej piszę o liniowym. Chciałam taki, bo jest prawie niewidoczny w podłodze. Za długość 90 cm z osprzętem płaciłam niecały 1000 zł. Wiem, że drogo, ale uznałam, że taką rzecz robi się raz i nie da się tego potem zmienić, więc zaszalałam.

Nie mam na razie zdjęć mojego prysznica, bo jeszcze nie jest wypłytkowany.

Wklep w Google "tece" i tam poszukaj odpływ liniowy, albo liniowe odwodnienie prysznica, to zobaczysz jak to wygląda. Teraz muszę kończyć, ale późnym wieczorem będę przy komputerze i jak nie znajdziesz, to Ci poszukam i prześlę link.

Pozdrawiam

:wink:

W folderach i w intenecie to ja to widzialam, interesuje mnie zdjecie z bliska ramki na zywo :)

mam odpływ kessela z suchym syfonem kwadratowy (nie liniowy) z możliwoscią "wklejenia" w ramkę płytki. ramka ma wymiary 13 x 13 cm i jest plastikowa w kolorze szarym. czy masz taki na myśli?? zdjęcie mogę zrobić ale nie umiem wklejać zdjęc :(

• 8 months później...