WojtekZDaleka 26.09.2003 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Chcialbym zwrocic sie do Szanownych Forumowiczow z prosba o rade: Mam juz sufity podwieszane ale nie mam jeszcze oswietlenia. Jak zamontowac NORMALNE oswietlenie? Mam na mysli jakis wiszacy zyrandol, lampe, no wiecie... Czy musze odkrecac plyty? Czy gosc montujacy plyty nie powinien zapytac sie o oswietlenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 26.09.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Gość montujący płyty nie musi pytać się o oświetlenie.Elektryk założył przewody el. które gość montujący płyty powinien wypuścić spod płyty wcześniej wzmacniając konstrukcję stelaża powyżej otworu wypustu przewodu. Takie wzmocnienie jest jego "psim" obowiązkiem. Jeśli tego nie zrobił - to nie był wart pieniędzy które mu zapłaciłeś.Sufitowe oświetlenie przytwierdza się nie do płyty lecz przechodzi się przez nią blachowkrętami (kołkami) i kotwi w stelażu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekZDaleka 26.09.2003 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Dziekuje za odpowiedz! Nie wiem, czy jest wzmocnienie - moj nick tlumaczy dlaczego Sprawdze to przy najblizszej okazji i ewentualnie urwe komus glowe . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.k2 26.09.2003 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Śmiało zastosować śruby molly z haczykiem. Jeśli żyrandol jest lekki to nie potrzebujesz wzmocnień. Jednak powinno zawsze się montować wszelkie uchwyty w stelażu. A czy wzmocnienie specjalne winno być to zależy już od obciążenia. A ten "psi" obowiązek Wowki to bardzo mi się podoba. Jak karać to od razu śmiercią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekZDaleka 26.09.2003 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 I to powolna smiercia Dziekuje za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.09.2003 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 A ten "psi" obowiązek Wowki to bardzo mi się podoba. Jak karać to od razu śmiercią. Ale nie PSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 27.09.2003 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2003 A może założyłeś sufity podwieszane zapominając o położeniu instalacji? Żartuję. Jeżeli masz niezbyt ciężkie żyrandole to nie musi być wzmocnienia. Wystarczą kołki do "rygipsów". Są takie wkręcane i ściskające. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekZDaleka 29.09.2003 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2003 Do Ewuni: Oczywiscie, ze nie psa! Do partnera: Na szczescie nie zapomnialem o drutach . Po prostu nie mam pojecia czy gosciu zrobil wzmocnienie. Ostatnio mialem 2 godziny czasu na zobaczenie wszystkiego na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 30.09.2003 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 No to ciężka sprawa. Jeżeli żyrandol nie jest mosiężny to może się utrzyma na kołkach. A może nie masz wyszpachlowanego sufitu? Wtedy będzie widać czy są jakieś wkręty w płycie i czy jest tam stelaż. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 30.09.2003 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Bardzo piękne są lampy stojące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 02.10.2003 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Myślę że jest to dobre rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts