bajeras 24.07.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Wiem,że to nie forum o majsterkowiczach,ale może ktoś mi pomoże.Kupiłam dzieciom kuchnię do zabawy.Jest w niej zlewozmywak,kran bez wody.Na allegro widziałam kuchnie z zamkniętym obiegiem wody,pompuje się przyciskiem i leci woda.Chciałabym zrobić taki obieg w kuchni dzieci,ale mąż nie ma żyłki majsterkowicza i nie wie jak to zrobić.Może ktoś ma pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 24.07.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 moja skromna teoria wersja z napędem elektrycznym rysunek poglądowy http://images34.fotosik.pl/323/ab5f00f96d7ee93em.jpg więc po kolei Potrzebne będą pompka do spryskiwaczy od samochodu bateria od ups 12V lub zasilacz 12V wężyki gumowe zbiornik na wodę ( nawet plastikowa butelka ) silikon kabelki wyłącznik nie wiem czy w tej zabawce jest dziura w zlewie więc jak nie ma to trzeba zrobić połączyć dziurę z pojemnikiem i połączenia zasilikonować na dole butelki zrobić dziurkę i włożyć wężyk - połączyć z pompką z pompki puścić wężyk przez kran podpiąć pompkę do zasilania i wyłącznika Finito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voitek 24.07.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Wiem,że to nie forum o majsterkowiczach,ale może ktoś mi pomoże.Kupiłam dzieciom kuchnię do zabawy.Jest w niej zlewozmywak,kran bez wody.Na allegro widziałam kuchnie z zamkniętym obiegiem wody,pompuje się przyciskiem i leci woda.Chciałabym zrobić taki obieg w kuchni dzieci,ale mąż nie ma żyłki majsterkowicza i nie wie jak to zrobić.Może ktoś ma pomysł? Żyłkę można kupić w wędkarskim Nie wiem, czy koszt doprowadzenia wody nie będzie przypadkiem najdroższym elementem zabawki -- no ale może to dobry moment na edukowanie dzieci nt. opłat za wodę Zamiast przycisku możnaby zastosować potencjometr z wyłącznikiem, takie jak były w starych radiach :) I wstawić zamiast plastikowego kurka czy co tam jest w tej zabawce. Zadanie dla męża Możesz też pomyśleć o mniej wypasionej wersji --- w zabawkę wbudować pojemnik po mydle w płynie, zastąpić buteleczkę szerszym zbiornikiem do którego będzie wracać użyta woda. Itd. Albo dać dzieciom wiaderko i powiedzieć, że kiedyś to się chodziło do studni i też dało się żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 24.07.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Możesz też pomyśleć o mniej wypasionej wersji --- w zabawkę wbudować pojemnik po mydle w płynie, zastąpić buteleczkę szerszym zbiornikiem do którego będzie wracać użyta woda. Itd. Tak proste że aż genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts