Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

małzonka korzysta, nie jest zadowolona ;-)

trzy czy cztery setki to zbyt wiele jak na takie cudo, szczesliwie nie nasze setki (prezent) ....

za to musze przyznac, ze chyba lepiej kupic w TV niz na allegro,

nasz mial małą usterkę, odeslalismy go do naprawy, nawet nie w komplecie,

po niecalych trzech tygodniach dostalismy nowy egzemplarz, nawet sie nie bawili w reperacje itp terefere ....

Co do mopa:

niemalże każdego dnia zastanawiałam się (zwłaszcza, iż teraz metraż znacznie się powiększył);

czy istnieje cudowne urządzenie, które ułatwi mi życie i sprawi, iż czas poświęcony sprzątaniu stanie się znacznie krótszy, a ja będę oddawać się temu zajęciu z prawdziwą przyjemnością? i oto proszę, jakby ktoś czytał w moich myślach i jak domniemam w większości osób mających własne „em ileś tam” :) nagle jak za dotknięciem cudownej różdżki na ekranie telewizora pojawia się reklama sprzętu, który nie mniej nie więcej jest idealnym odbiciem marzeń!!! No i jak tu się proszę państwa nie skusić, no jak? choć zazwyczaj twarda jestem w tych sprawach i omamić się nie daję, tym razem ulegam sugestii podprogowej czy jak ją tam zwał i wydobywam ostatnie zaskórniaki na to cudo, dzięki któremu mam wieść lekki żywot :) a jakże, czekam niecierpliwe na przesyłkę, i wyobraźni już widzę siebie siedzącą przy kawusi uśmiechniętą i wypoczętą, wpatrującą się z błogim zadowoleniem w błyszczącą podłogę! ;)

tyle wyobraźnia, a rzeczywistość?

ta zgoła jest twardsza niż ja, jak się okazuje ;)

mop, i owszem myje, ale o zgrozo! nie sam! Jak to nie sam?! A co z czasem, który miałam spędzić przy filiżance małej, czarnej i aromatycznej? Uhm… ulatnia się jak aromat, ech! tyle, że jeszcze szybciej. Mało tego, namachać się muszę, że hej, bo mop ciężki jak tysiąc diabłów razem wziętych a może i więcej :0 :evil: jakiś plus z tego? no tak, oszczędność na fitnesclubie, mięśnie same się wyrabiają, nawet nie wiadomo kiedy ;) a co z tym brudem, znika samoczynnie w magiczny sposób? otóż, z pierwszej płytki znika, fakt! ale drugą czy trzecią już raczej brudzi niż cudownie odnawia ;) a najgorsze okazuje się to kulanie się paprochów za wkładką, mimo, iż podłoga dosłownie przed samym myciem była dokładnie wysprzątana z wszelkiego kurzu miotłą. Czy jak za dotknięciem różdżki wymywa fugi? Raczej nie, a właściwie zdecydowanie nie, bardziej nawet nagarnia w nie pod ciśnieniem brud z wkładki :(

sumując; idzie tym myć, ale trzeba dużo samozaparcia, ja na sto metrów mam 12 wkładek z mikrofibry, przeliczając, zmieniam wkład średnio co dziesięć metrów, wtedy jest w miarę ok.

dlaczego uparcie używam tego „cuda”? bo to jedyny jak do tej pory sprzęt, który radzi sobie z gresem w sposób w miarę mnie zadawalający – znaczy, nie zostawia znaczących smug, podłoga się bardziej błyszczy niż po użyciu mopa ultra viledy nawet przy udziale najlepszych środków czyszczących, czy po czyszczeniu na tysiąc i jeden sposobów wynikających z porad forumowiczów typu: ocet, ludwik, płyn do szyb, czy nawet sama woda. Raz jeszcze sumując; jeśli do gresu, jestem na tak, acz nie do końca.

P.S. drewna tym w życiu bym nie myła, za duże ryzyko, mop zostawia znaczne ilości wody, więc resztę podłóg i schody myję zwykłym.

ja się zastanawiam czy mop czy 10 razy droższy odkurzacz parowy karchera

ale nie mam zamiaru latać z tym mopem/odkurzaczem co drugi dzień;) - góra raz na miesiąc - żeby doczyścić gres - na głowę upadłam chyba i będę kładła gres o nierównej fakturze (fossile slate z opoczna), ale tak bardzo mi się podoba, że nawet wizja parowego czyszczenia mnie do niego nie zniechęciła;)

• 1 year później...
A co to znaczy mop parowy? Ja mam urządzenie parowe do wszystkiego, nawet do prasowania, ale mop parowy?, może to coś takiego co reklamują w telemarkecie?

No opinia nieoceniona....

wpisz sobie mop parowy na allegro to będziesz wiedziała a nie, afiszujesz się ze swoją ignorancją.

Ja taki mam i polecam. Kup sobie sporo nakładek.

Kupiłam i bardzo żałuję. :-?

Siłę wyrzutu pary to moje stare żelazko ma 10 razy lepszą, ta stopka z froty, naciągana na niego ciągle się ściąga i złazi, siła mycia podłogi - żadna, więcej i efektywniej zrobię zwykłą ścierką niż tym goownem. :evil:

Stanowczo więc odradzam zakup. :roll: :wink:

... mój popierdziela po bambusach i po płytkach ceramicznych wyśmienicie :) ... firma "Shark" :)

ps - niniejszym oświadczam, że nie mam nic wspólnego z tą firmą i nie jest moją intencją jakakolwiek reklama tej firmy :lol: :wink:

pozdróweńka

... mój popierdziela po bambusach i po płytkach ceramicznych wyśmienicie :) ... firma "Shark" :)

ps - niniejszym oświadczam, że nie mam nic wspólnego z tą firmą i nie jest moją intencją jakakolwiek reklama tej firmy :lol: :wink:

pozdróweńka

A już Cię podejrzewałam o reklamę :lol: :lol: :lol: