Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

... mój popierdziela po bambusach i po płytkach ceramicznych wyśmienicie :) ... firma "Shark" :)

ps - niniejszym oświadczam, że nie mam nic wspólnego z tą firmą i nie jest moją intencją jakakolwiek reklama tej firmy :lol: :wink:

pozdróweńka

A już Cię podejrzewałam o reklamę :lol: :lol: :lol:

... no wiesz, ... Wszyscy wiedzą, że lubię rekiny :) ... z grilla :lol: :wink:

pozdrówka

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja korzystam od roku z mopa parowego i uwazm, ze jest kapitalny - praktyczny i skuteczny. Goraca para wszystko ze soba zabiera. W domu biegaja dwa psy wiec jest po kim sprzatac. Podlogi kamienne, gresowe swietnie umyte w wysokiej temperaturze.

Jedyna dla mnie wada to kabel elektryczny, ktory czasem przeszkadza.

Polecam jako doswiadczona uzytkowniczka:)

czy pic na wode

pic na wode.. kolega taki posiada.... pierwszy tydzien zachwyt jaki to fajny sprzet, drugi tydzien że jednak to chińszczyzna a zmywa tak sobie, trzeci tydzien -rozczarowanie...efekt koncowy stoi sobie w garażu...

------

A co takiego koledze nie odpowiada? Jest zly bo 'tak' czy podaje konkretne powody?

czy pic na wode

pic na wode.. kolega taki posiada.... pierwszy tydzien zachwyt jaki to fajny sprzet, drugi tydzien że jednak to chińszczyzna a zmywa tak sobie, trzeci tydzien -rozczarowanie...efekt koncowy stoi sobie w garażu...

------

A co takiego koledze nie odpowiada? Jest zly bo 'tak' czy podaje konkretne powody?

zdecydowanie się pod tym podpisuję tylko zachwyt skracam do dwóch razy użycia: pierwszy i ostatni :evil:

• 3 weeks później...
  • 11 months później...
Ja korzystam od roku z mopa parowego i uwazm, ze jest kapitalny - praktyczny i skuteczny. Goraca para wszystko ze soba zabiera. W domu biegaja dwa psy wiec jest po kim sprzatac. Podlogi kamienne, gresowe swietnie umyte w wysokiej temperaturze.

Jedyna dla mnie wada to kabel elektryczny, ktory czasem przeszkadza.

Polecam jako doswiadczona uzytkowniczka:)

dopiero trafiłam na ten watek,szukam mopa parowego.czy polecasz jakąś firmę?Ja na próbę miałam taki zwykły kupiony na placu za grosze,byłam bardzo zadowolona,ale się połamał:) teraz szukam solidnego.

Ja skusiłam się. Zakupiłam i się rozczarowałam. Pieniądze wyrzucone w błoto. Na gresie polerowanym totalna porażka chociaż nie kupowałam dla polerowanego ale do gresu w satynie w wiatrołapie. Maże się to , zostawia smugi, kabel się plącze, totalna porażka. Szkoda forsy, lepiej do kosmetyczki albo na masaż iść.

• 1 year później...

witajcie, chcielismy z Żoną położyć tą mozaikę pod prysznicem i zamontować odpływ liniowy, bez brodzika..

wykonawca twierdzi, że jest przeciwny takiemu rozwiązaniu, bo te płytki mają nasiąkliwość 10% i i nie da gwarancji

na wykonawstwo, ze moga odpadac itp..

mialo to byc fugowane fugą epoksydową i zastanawiam się czy to faktycznie możliwe że plytka niby lazienkowa i ma robic takie problemy...? :(

• 1 month później...
Ja się też skusiłam pod wpływem reklam. Na początku wszystko pięknie i cacy. Co tam, kupiłam dla rodziców drugi egzemplarz. Po miesiącu zaczęły się problemy z wyrzutem pary. Po pół roku o używaniu można zupełnie zapomnieć, o suchych podłogach mimo zmian nakładek też. Rodziców mop, używany co 2 mies. jeszcze jakoś działa. Mój niestety wylądował w śmietniku. Wyrzucona kasa:(

• 3 months później...

Ponieważ zbliża się upragniony czas przeprowadzki, zbliża się również sprzątanie domu po zakończeniu budowy

Zastanawiam się nad kupnem mopa parowego

Może ktoś z Was ma takie urządzenie i podzieli się opinią na jego temat??

dodam tylko że mam ponad 40m2 białego gresu polerowanego z białą fugą i potrzebuje czegoś do jego czyszczenia

Gosia, ja mam taki mop marki Arlette czy jakoś tak, do tego końcówki do czyszczenia fug i inne, których nie używam. Ostatnio na święta myłyśmy ustrojstwem płytki u mojej mamy i jej 8 letnie fugi- już dawno zapomniałyśmy , że miały taki kolor!

Mop jest rewelacyjny dla każdego, kto ma dużo płytek. Ale ostrzegam, roboty przy takim myciu jest sporo. Przynajmniej w moim modelu. Po użyciu podłoga jest mocno mokra i trzeba ją jeszcze przetrzeć wilgotnym mopem, żeby zebrać "odparowany" brud.

• 4 weeks później...
  • 6 years później...
Korzystam od jakiegoś czasu z mopa parowego :spam:. Ogólnie jestem zadowolona, mam dość duży dom, więc wymiernie mogę porównać czas sprzątania na przykład pokoju dziennego, w wiele szybszy i mniej męczący, a przy okazji mogę równolegle sprzątać na sucho i na mokro. Nie ukrywam, że jest to dla mnie zmiana na lepsze, tym bardziiej, że ten mop parowy jest lekki i daje się łatwo prowadzić, Edytowane przez finlandia
Reklamy są niezgodne z regulaminem forum.

• 2 months później...
Co do mopa:

niemalże każdego dnia zastanawiałam się (zwłaszcza, iż teraz metraż znacznie się powiększył);

czy istnieje cudowne urządzenie, które ułatwi mi życie i sprawi, iż czas poświęcony sprzątaniu stanie się znacznie krótszy, a ja będę oddawać się temu zajęciu z prawdziwą przyjemnością? i oto proszę, jakby ktoś czytał w moich myślach i jak domniemam w większości osób mających własne „em ileś tam” :) nagle jak za dotknięciem cudownej różdżki na ekranie telewizora pojawia się reklama sprzętu, który nie mniej nie więcej jest idealnym odbiciem marzeń!!! No i jak tu się proszę państwa nie skusić, no jak? choć zazwyczaj twarda jestem w tych sprawach i omamić się nie daję, tym razem ulegam sugestii podprogowej czy jak ją tam zwał i wydobywam ostatnie zaskórniaki na to cudo, dzięki któremu mam wieść lekki żywot :) a jakże, czekam niecierpliwe na przesyłkę, i wyobraźni już widzę siebie siedzącą przy kawusi uśmiechniętą i wypoczętą, wpatrującą się z błogim zadowoleniem w błyszczącą podłogę! ;)

tyle wyobraźnia, a rzeczywistość?

ta zgoła jest twardsza niż ja, jak się okazuje ;)

mop, i owszem myje, ale o zgrozo! nie sam! Jak to nie sam?! A co z czasem, który miałam spędzić przy filiżance małej, czarnej i aromatycznej? Uhm… ulatnia się jak aromat, ech! tyle, że jeszcze szybciej. Mało tego, namachać się muszę, że hej, bo mop ciężki jak tysiąc diabłów razem wziętych a może i więcej :0 :evil: jakiś plus z tego? no tak, oszczędność na fitnesclubie, mięśnie same się wyrabiają, nawet nie wiadomo kiedy ;) a co z tym brudem, znika samoczynnie w magiczny sposób? otóż, z pierwszej płytki znika, fakt! ale drugą czy trzecią już raczej brudzi niż cudownie odnawia ;) a najgorsze okazuje się to kulanie się paprochów za wkładką, mimo, iż podłoga dosłownie przed samym myciem była dokładnie wysprzątana z wszelkiego kurzu miotłą. Czy jak za dotknięciem różdżki wymywa fugi? Raczej nie, a właściwie zdecydowanie nie, bardziej nawet nagarnia w nie pod ciśnieniem brud z wkładki :(

sumując; idzie tym myć, ale trzeba dużo samozaparcia, ja na sto metrów mam 12 wkładek z mikrofibry, przeliczając, zmieniam wkład średnio co dziesięć metrów, wtedy jest w miarę ok.

dlaczego uparcie używam tego „cuda”? bo to jedyny jak do tej pory sprzęt, który radzi sobie z gresem w sposób w miarę mnie zadawalający – znaczy, nie zostawia znaczących smug, podłoga się bardziej błyszczy niż po użyciu mopa ultra viledy nawet przy udziale najlepszych środków czyszczących, czy po czyszczeniu na tysiąc i jeden sposobów wynikających z porad forumowiczów typu: ocet, ludwik, płyn do szyb, czy nawet sama woda. Raz jeszcze sumując; jeśli do gresu, jestem na tak, acz nie do końca.

P.S. drewna tym w życiu bym nie myła, za duże ryzyko, mop zostawia znaczne ilości wody, więc resztę podłóg i schody myję zwykłym.

Ja pierdziele. Dobrze, że to przeczytałem.