Iwona Paweł 29.10.2008 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 I rzut na ścianę południową czyli długie okno gabinetu i wyjście na taras boczny http://images31.fotosik.pl/390/77b5855c16ac7eb9.jpg' alt='77b5855c16ac7eb9.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 29.10.2008 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Raz jeszcze okno tarasowe boczne widok z zewnątrz [/img]http://images33.fotosik.pl/395/271ce0cc970aab96.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 29.10.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Przód domku i okno gabinetuwg projektu w tym miejscu miała być kuchnia - u nas przeniesiona od ogrodu http://images25.fotosik.pl/288/bf204b6d31ee6a72.jpg' alt='bf204b6d31ee6a72.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 30.10.2008 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Wejście do domu, mało widoczne jeszcze http://images32.fotosik.pl/390/cdc3af86f2ef5ce7.jpg' alt='cdc3af86f2ef5ce7.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 30.10.2008 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Taras jadalni i okno kuchenne czyli tył domu http://images29.fotosik.pl/289/c04975fdb51a632c.jpg' alt='c04975fdb51a632c.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 30.10.2008 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Wyjście tylne z garażu i pomieszczeń gospodarczych http://images31.fotosik.pl/390/c68ebd14774dcf30.jpg' alt='c68ebd14774dcf30.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 30.10.2008 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 I nasze roślinki http://images50.fotosik.pl/25/fe287e8fa2591c59.jpg' alt='fe287e8fa2591c59.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 30.10.2008 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Doczekaliśmy się WŁASNEJ WODY !!! Własnie została podłączona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 03.11.2008 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Zdenerwowałam się dziś lekko.. Nasza ekipa nie dojechała po Wszystkich Świętych do Wawy ?? I wszystko byłoby ok gdyby raczyli nas o tym poinformować, powiedzieć słówko, że dziś robota przy naszym domu leży i kwiczy A tu cisza, żyliśmy sobie z mężem w błogiej nieświadomości aż do godzin południowych ciesząc się, że panowie murują przy takiej pięknej pogodzie grrrrrr Dostał Szef po uszach oj dostał. Przechwaliłam niepotrzebnie, na przyszłość będę ostrożniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 04.11.2008 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Jaki komin pasuje do grafitowego dachu ? Odcienie szarości czy piaskowy klinkier tzn piaskowy kolor - kiedyś podobał mi się taki klinkier, ale w zestawie z dachem chyba za bardzo się odznacza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 06.11.2008 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Byłam dziś na działeczce i tak mnie wy...mroziło, że zapomniałam porobić zdjecia Jak wyjeżdzałam z Wawy to było ciepło i założyłam kurtkę wiosenno- letnią a 20 km i blisko las zrobiły swoje... musiałam biegać w swetrze męża sięgającym mi do kolan grrrrr .... Ale domcio rośnie i rośnie, dziś panowie robili nadproża a jutro układanie stropu nad garażem Przyjechały dziś beleczki stropowe Certusa podobno lepsze a na pewno droższe I co jeszcze ważne...rany nie myślałam, ze to kiedyś napiszę ...zaczynają podobać mi się czerwone dachówki Koniec świata Zjeździliśmy dziś okolicę i podglądałam dachy i kurcze tak mi się zdaje, ale teraz już mam kompletny kociołek w głowie, bo jestem w punkcie wyjścia. Do tej pory zastanawiałam się jaki kolor komina do szarego dachu a teraz od nowa -jaki kolor dachu ???? I jaki komin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 08.11.2008 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Czemu mamy wrażenie, że nasza przewspaniała ekipa jakoś się ociąga Robota dziwnie zatrzymała się i wciąż jesteśmy w tym samym punkcie no niby nadproża zrobione w garażu, nawet kilka belek stropowych wciągniętych na góre ,ale co pojadę na inspekcję to cisza nikogo tam nie uwidzisz a przecież musimy wyrobić się przed mrozami Z miłych wiadomości: poznaliśmy dziś nowych sąsiadów, którzy budują się w okolicy, obejrzeliśmy ich domek, było naprawdę sympatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 16.11.2008 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Strop dalej nie zalany PORAŻKA Po naszej budowie snują się jacyś ludzie, ale to tyle Podobno dwóch panów dowodzących kończy jakąś budowę gdzieś tam... A niedobitki przechadzają się u nas, ha nawet się do nas wprowadzili, jakieś przyczepy, samochody i ....nic poza tym wczoraj zapewniano nas, że od poniedziałku robotnicy będą walić do nas ze wszystkich stron, ale jakoś nie chce nam się wierzyć hm tylko co zrobić z tym fantem ? A zawsze tak wierzyłam w ludzi, trudno- pozostaje czekać do jutra mają jeszcze jedną szansę a dalej nie wiem, po prostu nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 17.11.2008 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Mąż wrócił z inspekcji - podobno coś się ruszyło... Osiem osób pracowało a nie przechadzało się tylko - miłe zaskoczenie - ciekawe jak długo utrzyma się taki stan Belki stropowe nad garażem ułożone i pustaki, początek murowania słupów Zobaczymy za parę dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 19.11.2008 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Robota się robi Więźba przyjechała dziś na działkę tzn drewno na więźbę, tylko kiedy w końcu będą te ściany Poza tym czekamy na wycenę dachu i może to wreszcie wymusi na nas decyzję co do rodzaju pokrycia naszego domeczku, bo tak to wciąż nie wiemy czy lepiej czerwona czapa czy antracytowa .... Kocham naszą decyzyjność, zawsze dumamy nad czymś kilka miesięcy a na koniec wybieramy coś zupełnie innego Najlepszy wynik mamy w wyborze koloru klinkieru na elewację - mieliśmy teraz podjąć decyzję, ponieważ właśnie murują się słupy co to miały być z owego klinkieru - niestety do dziś nie znamy koloru a słupy murują z cegły zwykłej bo pomyśleliśmy, że jak weżmiemy klinkier bursztyn a potem zachce nam się np szarości to co lepiej poczekać i później obłożyć ewentualnie płytką klinkierową Oj będzie się działo z tą elewacją A właśnie okna Velux czy Fakro, jakoś wszyscy dookoła biorą Veluxy ale czemu nie zgłębiłam jeszcze tego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 26.11.2008 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Zima przyszła po raz pierwszy w życiu nie cieszył mnie śnieg za oknem Chałupę nam zasypało Do bani z takim tempem robót.. w piątek ma być w końcu zalewany strop - podpisaliśmy aneks do umowy z karnymi odsetkami za każdy dzień zwłoki A całość ma stanąć do 15 grudnia... na święta Żeby tylko nie musiał mi kaktus wyrosnąć...na rączce Nawet nie mam ochoty pojechać i porobić zdjęć, choć podobno już schody się robią i wsio prawie dopięte na ostatni guzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 28.11.2008 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Nadszedł ten wspaniały dzien na godz. 10.00 zamówiony jest beton i zalewamy strop !!! Panowie zostali zmotywowani, wczoraj mąż dwukrotnie zastał 9 panów w wirze pracy Jutro jedziemy raz jeszcze pooglądać dachy z naszymi dachówkami i może w końcu na coś się zdecydujemy Mamy już wycenę i pięć pokryć , które wybraliśmy kształtuje się mniej więcej w jednej cenie grrr trochę porażającej.. Koszt całego dachu wraz z oknami Fakro ( także okna kolankowe ) i systemem rynnowym ( chyba zdecydujemy się na plastik ) kształtuje się w przedziale 48-55 tys Jakoś drogo mimo, że mamy spore upusty po znajomości Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 29.11.2008 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Strop zalany, poszło 27 m3 betonu Pogoda nienajgorsza Teraz kilka dni odpoczynku...dla betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 29.11.2008 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Byłam widziałam przepiękny ten nasz dom ha pewnie każdy ma takie odczucia jak wejdzie po raz pierwszy pod swój dach ( no... sufit parteru) ale jest po prostu bosko I pan murarz powiedział do mnie: zapraszam już schodami ! mam schody w domu całkiem wygodne , szerokie piękne uczucie, trwam w zachwycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 02.12.2008 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Dziś albo jutro zamawiamy dachówkę i na 99% będzie to Meyer-Holsen Ravensberger czerwień lawy albo czerwień naturalna myslimy też nad oknami plastiki czy drewno ? Czy o powszechności plastików decyduje cena czy może bezproblemowość użytkowania ? Czy drewniane okna wykonywane w nowych technologiach wymagają jakiegoś dodatkowego zabezpieczania , konserwacji ? Czy ktoś posiadający drewniane okna jest z jakiś powodów z nich niezadowolony ? Wolałabym naturę tym bardziej, że myślimy o drewnianej podłodze w salonie A co do ekipy to tak się zmobilizowały chłopaki , że w sobotę padało a oni dzielnie trwali na stanowiskach , jest szansa , że się wyrobią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts