Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do szkieletora pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wlasnie zdj montazu podkowy przede wszystkim.Wydaje sie ze rozprowadzenie kanalow masz na krotko,prosto do komina i drugi dookola piekarnika,szybra na razie nie widzialem,domyslam sie.Wszelkie zdj z budowy pieca powitam z radoscia, interesuje sie po prostu piecownictwem, stawialem grill,kominy, byc moze pora na piec :lol: :D

pozdro

Co się dzieje z kuchnią, bo zaczynam się niepokoić... :)

spokojnie nie ma powodu do paniki

kuchnia już skończona, mam już drzwi wewnętrzne i teraz stawia się kominek, tygodniu nie miałem za bardzo czasu i chciałem wrzucić jakieś zdjęcia dzisiaj, ale się nie zapłaciło za kablówkę i wyłączyli :evil: :cry: :lol:

teraz piszę grzecznościowo, ale prawdopodobnie w poniedziałek wrzucę jakieś zdjęcia.

Bold kuchnia... :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o ... brak słów, to jest chyba to czego brakuje u mnie .... Dopracowałeś to pierwszorzędnie. Szczerze gratuluję :D :D Widzę, że my jednak poszliśmy ostro na łatwiznę, ale poczekaj :wink:

aż zrobimy wędzarnię... za kilka lat :lol: :lol: :lol:

Jak tylko pozbieram szczękę to wracam do siebie :wink:

Czy we wnęce pod płytą elektryczna będzie też piekarnik elektryczny?

nie, pod oknem będą już meble kuchenna, a do tej wnęki planuję zmieścić take wysuwane cargo, magic corner to się chyba nazywa.

GRATULUJE - to pewnie jak napalisz w tej kuchni to i kominek mało potrzebny bedzie???

niestety, kuchnią nie da się nagrzać całego domu, za słabo grzeje i nie ma DGP

za to ma tą przewagę nad kominkiem że jak się porządnie nagrzeje to trzyma ciepło do samego rana

Widzę, że my jednak poszliśmy ostro na łatwiznę, ale poczekaj

aż zrobimy wędzarnię... za kilka lat :lol: :lol: :lol:

Jak tylko pozbieram szczękę to wracam do siebie :wink:

ja tęż będą robił przed wakacjami grila z wędzarnią

a Twoje barierki - super wypas, chyba zrobię takie same jak Ty.

kuchnie masz...... kurcze, brak mi odpowiednich superlatyw. Też ide pod stół szukać swojej szczęki. Wyszła kapitalnie.

faktycznie kolor kafli w świetle dziennym jeszcze lepszy. No cały kształt kuchni super. Moze Twj piekarnik bedzię duchówką, to też bardzo fajna sprawa.

kurcze, teraz już widze ze bez kuchni drweniak być nie może.

Bardzo gratuluje konsekwencji, bo jak pojdziecie tym torem to wyjdzie cacko a nie domek

sporo domow na tym forum jest ladnych ( mowie o drewniakach), ale do momentu urządzania wnętrza..... U ciebie zapowiada się bardzo interesująco

gratuluje i zazdroszczę ( ale tak zdrowo, kondtruktywnie, i inspiruję się)

• 2 weeks później...

stolarz jest z Żegociny, niestety przez telefon nic z nim nie załatwisz, jeżeli chciałabyś coś zamówić musiałabyś się pofatygować osobiście,

jeżeli dalej jesteś zainteresowana, służę pomocą.

Pytałem się zduna i mówi że murował takie kominki, niestety od kwietnia będzie budował dom dla córki i ewentualnie mógłby coś zrobić jesienią .

Hej. :D

Jak widzę te ściany z poszpachlowanymi łączeniami i schody to od razu wspomnienia wracają :o Jeszcze tak niedawno u nas ak było. Schody widzę masz solidniej zrobione niż my, bo u nas powstawiali jakieś podpórki :evil: i nie wyglada to dobrze :evil: Na początku nie zwracałam na to uwagi, ale teraz zaczyna mi rosnąć wrzód na mózgu. Żebyś już nie musiał szukać moich komentarzy, bo spadły pewnie znów gdzieś na koniec świata :lol: :lol: :lol: to Ci tylko podpowiem z tą podłogą. To był ten Ceresit a w miejscach gdzie może być więcej wilgoci i narażenie na kontakt z wodą dodatkowo ta guma.

Powiedz jak to jest u Was, bo ja ostatnio zaczynam mieć wątpliwości co do tego, że zrobiliśmy jednak szkielet a nie bal :cry: Już nic nie mówię Pawełkowi :roll:, Może sobie to zrekompensuję powolnym, ale ustawicznym wzbogacaniem wnętrz w drewno i kamień? :roll: :roll:

No, ale do sedna. :D Coś mi się wydaje, że niedługo przeprowadzka... Wyrobicie się z resztą prac w 2 m-ce?

Serdecznie pozdrawiam.

P.S. Napisz czy rodzina już się niecierpliwi? Żona to pewnie "wiesza" już firanki w oknach? :lol: Jak tak miałam na tym etapie :lol: