Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do szkieletora pod lasem

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No jak tam dzidzionek się chowa?

Jak wstawili nam okna, przestraszyliśmy się, że są takie trochę małe, ale widzę że u Ciebie wymiar okien też pozostał taki jak w projekcie. Teraz jak są opaski, to wizualnie wydaja się większe, myślę że przy opaskach na naszych oknach będzie podobnie.

Pozdrawiam :D

dziękuję

dzidzionekl miewa się świetnie, ma wielki apetyt i rośnie jak na drożdżach.

wklejam zdjęcie z teraz, siedzę przed monitorem i raz patrzę w monitor a raz gadam do Karola, z dnia na dzień staję się bardziej kontaktowy

http://img140.imageshack.us/img140/9214/karolustm6.jpg

nadal nie zdecydowałem jakiego koloru będą opaski wokół okien

tutaj wklejam wypociny naszego elektryka po pierwszym dniu pracy

http://img81.imageshack.us/img81/9727/dsc01337tn9.jpg

http://img519.imageshack.us/img519/6792/dsc01338px9.jpg

kupiłem tez wkład kominkowy

http://img508.imageshack.us/img508/7375/wkadyz5.jpg

prawdopodobnie w tym tygodniu będziemy go podłączać i robić całe rozprowadzenie DGP

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

bold, takie pytanie mam:

Słyszeliśmy niedawno od kogoś, że na wełnę, którą wypełania się szkielet zamiast stelaży można zastosować płyty OSB i na nie już normalnie karton-gipsy. Słyszałeś może o takim rozwiązaniu? Co o tym myślisz?

Jak tam Karolek i Wasza budowa bo cicho coś ostatnio....

ale stelaże pod gk na pewno będą tańsze od płyty osb, wydaję mi się że to w zupełności wystarczy, z płytą osb z obu stron ściany spotkałem się przede wszystkim w budynkach prefabrykowanych, czyli budowanych w fabryce

To, że stelaże wychodzą taniej, to wiem. Mamy jednak bardzo dobrą ofertę płyt OSB no i się zastanawiamy. Małż jest za OSB, a ja nie do końca jestem przekonana, bo raczej się z tym nie spotkałam (przynajmniej na forum). No, ale skoro tak również jest dobrze....

• 2 weeks później...

ja będę dawał na dole częściowo dechy podobne jak na elewacji i płyty gk na stelażach, od środka będę jeszcze miał dodatkowe 5 cm wełny, czyli razem będę miał 20 cm ocieplenia.

Może nie przesadzaj z za dużą ilością płyty OSB w środku, w końcu ta płyta na pewno jest jakąś chemią nasączona.

Ja nawet jeszcze nie mam wełny u siebie, wciąż czekam na majstrów.

Wkładanie wełny to przecież nie jest żadna filozofia, można zrobić samemu.

ja będę dawał na dole częściowo dechy podobne jak na elewacji i płyty gk na stelażach, od środka będę jeszcze miał dodatkowe 5 cm wełny, czyli razem będę miał 20 cm ocieplenia.

Może nie przesadzaj z za dużą ilością płyty OSB w środku, w końcu ta płyta na pewno jest jakąś chemią nasączona.

Ja nawet jeszcze nie mam wełny u siebie, wciąż czekam na majstrów.

Wkładanie wełny to przecież nie jest żadna filozofia, można zrobić samemu.

Nie przesadzam, tylko pytam :roll:

Jeśli chodzi o wełnę to też tylko pytam, bo nie wiem, jak to stoi cenowo, a tutaj (w sensie: na forum) jest chyba najlepsze miejsce, żeby się dowiedzieć :wink:

A to, że można zrobić samego, to wiadome, ale nie każdy ma taką możliwość :roll:

pozdrawiam i przepraszam bo mam wrażenie, że zrobiłam ci kłopot tymi pytaniami.... :roll: :oops:

• 3 weeks później...

O cholibka jaki ufoludek :lol: :lol: , ale zupełnie serio to bardzo dobrze, że stosujesz odzież ochronną, bo ja jak weszłam do takiego pomieszczenia gdzie upychana była wełna,to potem piekły mnie dłonie i twarz. Nie wspominam o płucach :o .

Kominek masz bardzo fajny, płomień jak w hutniczym piecu :D 8)

Pozdrawiam :D