Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do szkieletora pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cześć,

przymierzamy się do budowy kanadyjczyka w Krakowie w przyszłym roku. Wysłałem chyba ze 30 maili do firmi, które zajmują się tego typu budową. Przepraszam, ale nie za bardzo mam czas aby dokładnie czytać Twój dziennik budowy. W związku z tym nie wiem, czy zamierzacie zlecić budowę firmie od A do Z czy może część prac wykonać samodzielnie. My chcielibyśmy zrobić sami fundament chociaż przeglądając dzienniki sporo osób zleca to też firmie. 2 dni temu dostałem ofertę z firmy LABO z Bielska Białej. Dom o powierzchni 140 m.kw. podłóg (parterowy z poddaszem użytkowym) wycenili wstępnie na 230 tyś + VAT (cena zawiera całość + instalacje + fundament). Dodatkowo dodają od siebie piec gazowy 2-funkcyjny. Nie wiem na kiedy planujecie rozpoczęcie budowy, ale uważam, że jeżeli mielibyście jakąś dobrą firmę albo coś my byśmy znaleźli można by było może wynegocjować jakąś zniżkę za dwie niezależne umowy dla dwóch inwestorów...względnie dla większej ilości inwestorów, któzy czytają Twój dziennik.

Pozdrawiam

Adam

cześć,

przymierzamy się do budowy kanadyjczyka w Krakowie w przyszłym roku. Wysłałem chyba ze 30 maili do firmi, które zajmują się tego typu budową. Przepraszam, ale nie za bardzo mam czas aby dokładnie czytać Twój dziennik budowy. W związku z tym nie wiem, czy zamierzacie zlecić budowę firmie od A do Z czy może część prac wykonać samodzielnie. My chcielibyśmy zrobić sami fundament chociaż przeglądając dzienniki sporo osób zleca to też firmie. 2 dni temu dostałem ofertę z firmy LABO z Bielska Białej. Dom o powierzchni 140 m.kw. podłóg (parterowy z poddaszem użytkowym) wycenili wstępnie na 230 tyś + VAT (cena zawiera całość + instalacje + fundament). Dodatkowo dodają od siebie piec gazowy 2-funkcyjny. Nie wiem na kiedy planujecie rozpoczęcie budowy, ale uważam, że jeżeli mielibyście jakąś dobrą firmę albo coś my byśmy znaleźli można by było może wynegocjować jakąś zniżkę za dwie niezależne umowy dla dwóch inwestorów...względnie dla większej ilości inwestorów, któzy czytają Twój dziennik.

Pozdrawiam

Adam

Witaj

Bold już raczej kończy budowę więc raczej nie pomoże Ci ;) - co do firm budowlanych to na moim dzienniku masz trochę linków do firm. Nie mieszkamy aż tak daleko od siebie więc pewnie większość będzie mogła budować też u Ciebie (Bold - to nie jest reklama mojego dziennika nawet jeśli tak wygląda :p - chce pomóc po prostu :p )

-----------------

Bold

A tak poza tym to Twój dzieciaczek na zdjęciu z życzeniami (bo zakładam że to Twoja latorośl) nie wygląda specjalnie na zachwyconego z powodu świąt :p

Nie wiem na kiedy planujecie rozpoczęcie budowy, ale uważam, że jeżeli mielibyście jakąś dobrą firmę albo coś my byśmy znaleźli można by było może wynegocjować jakąś zniżkę za dwie niezależne umowy dla dwóch inwestorów...względnie dla większej ilości inwestorów, któzy czytają Twój dziennik.

niestety już powoli kończę budowę, budowałem z firmą "Krzak" :wink:

nie wystawiają faktur, nie dają gwarancji na piśmie tylko na gębę i trzeba samemu latać za wszystkimi materiałami, ale wychodzi to zdecydowanie taniej.

chociaż widzę że cena 230 tyś za dom 140 m2 też nieźle wygląda, upewnij się lepiej dokładnie jakie prace i materiały zawiera.

Aneczko, dziecina na zdjęciu to nie mój Karol, zobacz na opaskę - NN

Cześć,

dziękuję za info. Co do sprawdzania firm to myślę, że jestem w tym dobry:). 230 tyś + VAT aby to uścislić. Ja myślę, że w przyszłym roku będzie można jeszcze taniej dom wybudować, bo pracownicy wracają z wysp a i też w firmach budowlanych zastój jest. A możesz mi tak mniej więcej proszę napisać ile taki dom z firmą "krzak" Ciebie kosztował?

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt

Adm

Aneczko, dziecina na zdjęciu to nie mój Karol, zobacz na opaskę - NN

Ja nigdy nie widziałam "na własne oczęta" takiej opaski więc nie wiem co tam piszą ;) - Zresztą pierwsze co mi przyszło na myśl to to że usunąłbyś z niej dane swojej pociechy ;) - więc wybacz. Tak czy inaczej nie zmienia to faktu że wygląda na to że ma bardzo zły humorek ;)

Pozdrawiam

Cześć,

A możesz mi tak mniej więcej proszę napisać ile taki dom z firmą "krzak" Ciebie kosztował?

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt

Adm

do tej pory wydałem na budowę 165 tyś, myślę że niewiele przekroczę 200 tyś pod klucz, ponieważ wykończenie będę miał raczej standardowe, żadnych rewelacji

bold!

Coraz piękniej u Ciebie.

Takie pytanko dziś mam: Gdzie kupiłeś te piękne dechy (świerkowe?) i jaki to mniej więcej koszt?

pozdrawiam

A i jeszcze jedno: Jaką folię dajesz na ścianki działowe?

poszło na PW, a folię daję najtańszą, żółta, z napisem" folia paroizolacyjna"

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...