Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do szkieletora pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bold

no co tak cicho?

masz już ten piec kaflowy? bo bardzo jestem ciekawy efektu.

pieca jeszcze nie mam, majstry grają w bambuko, najpierw były święta, potem mrozy, potem remont u majstra w domu, potem zaczął padać śnieg i zasypał drogi itd. ale mam już wylewkę i obiecane że w przyszłym tygodniu będziemy stawiać piec i kominek,

pożywiom-uwidim

Widzę na zdjęciach, że rozpocząłeś budowę kuchni. Liczę na więcej zdjęć z kolejnych etapów jej budowy. Ja startuję z budową prawdopodobnie w kwietniu jak się nic nie obsunie... (mam już umówionego zduna i prawie zamówione kafle).

witaj

widzę ze tez masz projekt od Iwanka, szkielet czy bale?

jeszcze dzisiaj zapodam kolejną partię zdjęć z dzisiejszego dnia.

oj kuchnia zapowiada się pieknie, oj pięknie,...sama teraz żałuje iż naszego kominka nie zrobiliśmy w kaflach...

-z ciekawości, czy mogłbyś podać mi cene za sztukę płaskiego kafla, jego wymiary i strone producenta??

ta glina co leży to taka zwykła polna glina???

aha- a dlaczego zamawiałeś beton wywrotką i na piechotę wszystko zamiast mixokretem? czy na styropian dawałeś zwykłą czarną folię czy jakąś odbijającą ciepło- srebrną??

Witaj ANNNJA

kafle kupowałem tutaj http://www.karat.pl

wymiar mam 22x22

to jest zwykła glina, tylko trzeba wiedzieć gdzie wykopać, generalnie trzeba się na tym znać.

beton zamawiałem w betoniarni bo:

1. miałem w zimie problem z wodą.

2. chciałem dać zarobić swoim znajomym majstrom

3. i tak wyszło mi to taniej jakbym robił mixokretem

za wylewki mixokretem krzyczą sobie z materiałem 29 zł m2

a mnie beton z plastyfikatorami i włóknami)z robocizną kosztował 2000 zł to wychodzi 25 zł m2

i jeszcze w tych pieniądzach miałem obsypywanie domu żwirem.

Jeśli chodzi o folie albuminową, to specjaliści od ogrzewania podłogowego doradzili mi że gdyby ona była mieszczona np. w pewnej odległości za grzejnikiem to rzeczywiści odbija ciepło ale pod wylewką nic to nie daje, więc skoro nie ma różnicy to po co przepłacać,

Chciałam zapytać to ten piec, bo zapowiada sie przepięknie!!!!

powiedz ile kosztowały cie materiały na pisec, ile kosztuje zdun i skąd sie bierze takiego zduna co stawia taaakie piece

ps kafle ma tej stronce kaflowej miaja brzydsze kolory, te na twoich fotkach bardziej mi sie podobają, i bądź tu mądra i kupuj przez net

cały materiał na piec kosztował mnie 5 tyś, za robociznę jeszcze nie wiem ile zapłacę, ale chyba wujek nie zedrze skóry ze siostrzeńca :lol: :lol: :lol:

kolor tych kafli w rzeczywistości jest jeszcze inny niż na moich zdjęciach, postaram się zrobić zdjęcie bez lampy, wtedy kolor będzie bardziej naturalny.

tutaj macie jeszcze pełną paletę kolorów firmy Karat, każdy kolor występuje w macie oraz w błysku, jakość zdjęć niestety kiepska bo robione komórką.

http://img19.imageshack.us/img19/5693/dsc00003h.jpg

http://img135.imageshack.us/img135/434/dsc00004t.jpg

http://img8.imageshack.us/img8/4969/dsc00005w.jpg