Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do szkieletora pod lasem

Recommended Posts

z barierek nie jestem do końca zadowolony, wolałbym żeby poziome deski były proste, w tej chwili wydaje mi się że są trochę wycudowane.

Niestety mam tylko takie zdjęcia, napisz co cię konkretnie interesuje to zrobię nowe, bardziej dokładne.

http://img402.imageshack.us/img402/1743/balkon.jpg

http://img442.imageshack.us/img442/8082/balkon2.jpg

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za zdjęcia. W zupełności wystarczą. Na poprzednich zdjęciach nie było widać całego bogactwa ornamentyki. Widoczne są zdecydowane wpływy podchalańskie. Wygląda fajnie. W mojej okolicy dominuje raczej minimalistyczne podejście do detali i wykonywanej pracy, przekladające się na maksymalizacje zysków.

Pozdrawiam,

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Gratuluję ładny dom, ładna okolica dziennik zwięzły i na temat. Czytałem i oglądałem wszystko, zaciekawiło mnie jaki jest wymiar miedzy pionowymi deskami (studs) w ścianie zewnętrznej i jaki jest ich wymiar. :)

Zauważyłem też że nie było belek nad oknami i drzwiami, ale znalazłem je w ścianie na poddaszu hmm b. dobrze. :D

Widziałem też wykończenie komina na dachu od wyższej strony jest trochę nie takie jakie znam, masz tam kieszeń. Jeżeli po zimie przy wysokim śniegu niema przecieku to chyba jest ok. W przyszłości można to ulepszyć, robi sie taki mały dwuspadowy daszek na szerokość komina, jest obrucony szczytem

do komina i obrabia się go blachą i gontami bitumicznymi. Powinien być wysoki w najwyższym miejscu około 15 cm nawet wiecej. Blacha powinna być wywinięta na komin tyle co na bocznych ścianach (na skosie). No a teraz rysunek nie jest najlepszy ale z opisem uzupełnią sie.

http://www.rumford.com/chimneys/images/flashing.jpg

na początku przednia szyba trochę się brudziła, ale potem doszedłem do wprawy i w ostatni weekend paliłem cały czas a przednia szyba była kryształowo czysta, boczna trochę była przydymiona ale nie na czarno.

Tak a`propos, odkryliśmy fantastyczny płyn do mycia szyb kominkowych, do kupienia tylko w Castoramie. Nazywa się Casto, jest tani i wydajny.

Niech się HG spali ze wstydu ;)

• 1 month później...

Czy bidetta jest podłączona pod kran zlewowy (czy odpala się przyciskając juz na raczce bidetki) czy ma dodatkowy kran?

można poprosić o jakies fotkii z bidetką, tak bardziej z perspektywy kibelka, skad wychodzi ten waż

Fajne rozwiązanie! super do małych łazienek, sama chyba taka zrobie w dolnej łazience z braku miejsca nie mogę zamontowac bidetu.

Powiedz proszę, czy korzystając z bidetki nie robi sie za dużego bałaganu, czy ona za bardzo nie chlapie?

Twoja dolna werandka wyglada baaardzo kuszaco, nic tylko siedzieć z ksiązka, herbatką, i czytac, myśleć, leniuchiować..... wróć!!!!! przeciez macie małego Karolka, więc z tym lenistwem to chyba nie za łatwo ;-)))))

Gratuluję fajnego domku, i kuchni, którą kocham miłością platoniczną

• 2 weeks później...