enickman 24.07.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam, Znacie może kogoś kto ma siatkę ogrodzeniową z lin kopalnianych (okolice Warszawy, najlepiej Legionowa)? Jeżeli tak to poproszę o namiary Chciałbym zobaczyć taką siatkę - obiecuję, że nie będę testował wytrzymałości na przecinanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 24.07.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Lin kopalnianych czy konopnych ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 24.07.2008 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 kopalnianych - prosto z kopalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 24.07.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Z kopalni? Której? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 24.07.2008 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 taka przenośniasiatki robi się zlin kopalnianych czyli takich jakie używane są w kopalniachsą to specyficzne liny ze stali szlachetnej - mocniejsze niż zwykly ocynkposzukaj na forum np. w takim wątku: http://forum.muratordom.pl/siatka-ogrodzeniowa,t74510.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 24.07.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Drzewniej ze względów oszczędnościowych i notorycznego braku stali (tak jak i innych materiałów) wycofane z eksploatacji liny (z reguły) wyciągowe poddawano różnego rodzajowi przeróbce wtórnej (dziś się to nazywa recykling). Czyli, wracamy do korzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bruno62 24.07.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Jestem ze śląska, mój brat robi takie.REWELACJA, pokrywane plastikiem dawno przerdzewiały a TO tylko zaśniedziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 24.07.2008 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam, Znacie może kogoś kto ma siatkę ogrodzeniową z lin kopalnianych (okolice Warszawy, najlepiej Legionowa)? Jeżeli tak to poproszę o namiary Chciałbym zobaczyć taką siatkę - obiecuję, że nie będę testował wytrzymałości na przecinanie Chcesz to przyjedź Jak nie to popatrz - zdjęcia mojej, na końcu wątku Jest tam i adres producenta, niedaleko Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 25.07.2008 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 zacytowałem ten wątek wcześniej - widziałem już te zdjęcia, lepiej jednak na żywca, niestety Radom trochę za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pekaesik 04.05.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Witam, ja również jestem zainteresowany siatką z lin górniczych. Czy dobrze rozumiem że w Radomiu ktoś ma taką? Często tam jestem i chętnie bym ją zobaczył. Można prosić o jakiś namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psulek 19.10.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Podbiajm temat - jestem zainteresowany tą siatką, ale zastanawiają mnie dwie kwestie: 1. Czy ta siatka jest cynkowana czy jakoś inaczej zabezpieczona przed korozją? 2. Podobno jest w jakimś smarze - po jakim czasie spływa z deszczem? Ma ktoś może jakieś sweet focie jak to wygląda? Najlepiej siatki która 2-3 lata wisi na płocie. W necie ani na forum nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psulek 21.10.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Czy nikt nie ma takiej siatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pekaesik 21.11.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) Chciałbym się pochwalić zakupem siatki z lin górniczych u Pana Mirosława Kowali z NIedrzwicy Dużej. Kupiłem siatkę z drutu grubości 3,5mm za cenę 18zł/mb i grubości 2mm za cenę 12zł/mb, obydwie wysokości 1,6m. Siatka z drutu grubości 3,5mm wyglądem nie odbiega od "zwykłej"siatki ocynkowanej, natomiast ta ciensza pokryta jest jakimś lepkim smarem, pobrudzone nim ubranie jest nie do doprania. Ta cieńsza wygląda z daleka jak zardzewiała, ale taka nie jest. Generalnie drut jest bardzo twardy i jeśli kogoś nie odstrasza wygląd to polecam. Wadą jest osoba Pana Mirosława Kowali, który jest bardzo niemiły, ale nie to jest najważniejsze. Dla zainteresowanych kilka fotek. Gdyby ktoś chciał zobaczyć to ustrojstwo na żywo, to zapraszam do Sulejówka koło Warszawy. Pozdrawiam. Edytowane 22 Listopada 2012 przez pekaesik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazik-g 27.09.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]149996[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]149997[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]149998[/ATTACH] Chciałbym się pochwalić zakupem siatki z lin górniczych u Pana Mirosława Kowali z NIedrzwicy Dużej. Kupiłem siatkę z drutu grubości 3,5mm za cenę 18zł/mb i grubości 2mm za cenę 12zł/mb, obydwie wysokości 1,6m. Siatka z drutu grubości 3,5mm wyglądem nie odbiega od "zwykłej"siatki ocynkowanej, natomiast ta ciensza pokryta jest jakimś lepkim smarem, pobrudzone nim ubranie jest nie do doprania. Ta cieńsza wygląda z daleka jak zardzewiała, ale taka nie jest. Generalnie drut jest bardzo twardy i jeśli kogoś nie odstrasza wygląd to polecam. Wadą jest osoba Pana Mirosława Kowali, który jest bardzo niemiły, ale nie to jest najważniejsze. Dla zainteresowanych kilka fotek. Gdyby ktoś chciał zobaczyć to ustrojstwo na żywo, to zapraszam do Sulejówka koło Warszawy. Pozdrawiam. Witam Jestem z okolic Otwocka i chciałbym zobaczyć tę siatkę, jak się sprawuje? poproszę o kontakt i namiary na priv, pozdrawiam Edytowane 27 Września 2013 przez kazik-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiastepi 16.05.2019 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Czy ktoś poda adres gdzie można taką siatkę kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiastepi 16.05.2019 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 Znalazłam dwa adresy:1. Siatka o grubości 2mm lub 2,2mm bez smaru2. Siatka o grubości 2mm, 2,5mm lub 2,8mm ze smarem.Czym te siatki mogą się różnić? Jedna bez smaru, druga ze smarem. Poza tym inna grubość siatki. Z czego to wynika? Można je w przyszłości pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts