Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrodzenie z liny kopalnianej

Recommended Posts

Drzewniej ze względów oszczędnościowych i notorycznego braku stali (tak jak i innych materiałów) wycofane z eksploatacji liny (z reguły) wyciągowe poddawano różnego rodzajowi przeróbce wtórnej (dziś się to nazywa recykling).

Czyli, wracamy do korzeni :lol:

Witam,

Znacie może kogoś kto ma siatkę ogrodzeniową z lin kopalnianych (okolice Warszawy, najlepiej Legionowa)?

Jeżeli tak to poproszę o namiary

Chciałbym zobaczyć taką siatkę - obiecuję, że nie będę testował wytrzymałości na przecinanie :-)

Chcesz to przyjedź :) Jak nie to popatrz - zdjęcia mojej, na końcu wątku Jest tam i adres producenta, niedaleko Lublina

• 2 years później...
  • 5 months później...

Podbiajm temat - jestem zainteresowany tą siatką, ale zastanawiają mnie dwie kwestie:

1. Czy ta siatka jest cynkowana czy jakoś inaczej zabezpieczona przed korozją?

2. Podobno jest w jakimś smarze - po jakim czasie spływa z deszczem?

Ma ktoś może jakieś sweet focie :) jak to wygląda? Najlepiej siatki która 2-3 lata wisi na płocie. W necie ani na forum nie ma :(

• 1 year później...

P1140069.jpgP1140077.jpgP1140076.jpg

Chciałbym się pochwalić zakupem siatki z lin górniczych u Pana Mirosława Kowali z NIedrzwicy Dużej. Kupiłem siatkę z drutu grubości 3,5mm za cenę 18zł/mb i grubości 2mm za cenę 12zł/mb, obydwie wysokości 1,6m. Siatka z drutu grubości 3,5mm wyglądem nie odbiega od "zwykłej"siatki ocynkowanej, natomiast ta ciensza pokryta jest jakimś lepkim smarem, pobrudzone nim ubranie jest nie do doprania. Ta cieńsza wygląda z daleka jak zardzewiała, ale taka nie jest. Generalnie drut jest bardzo twardy i jeśli kogoś nie odstrasza wygląd to polecam. Wadą jest osoba Pana Mirosława Kowali, który jest bardzo niemiły, ale nie to jest najważniejsze. Dla zainteresowanych kilka fotek. Gdyby ktoś chciał zobaczyć to ustrojstwo na żywo, to zapraszam do Sulejówka koło Warszawy. Pozdrawiam.

Edytowane przez pekaesik

• 10 months później...
[ATTACH=CONFIG]149996[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]149997[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]149998[/ATTACH]

Chciałbym się pochwalić zakupem siatki z lin górniczych u Pana Mirosława Kowali z NIedrzwicy Dużej. Kupiłem siatkę z drutu grubości 3,5mm za cenę 18zł/mb i grubości 2mm za cenę 12zł/mb, obydwie wysokości 1,6m. Siatka z drutu grubości 3,5mm wyglądem nie odbiega od "zwykłej"siatki ocynkowanej, natomiast ta ciensza pokryta jest jakimś lepkim smarem, pobrudzone nim ubranie jest nie do doprania. Ta cieńsza wygląda z daleka jak zardzewiała, ale taka nie jest. Generalnie drut jest bardzo twardy i jeśli kogoś nie odstrasza wygląd to polecam. Wadą jest osoba Pana Mirosława Kowali, który jest bardzo niemiły, ale nie to jest najważniejsze. Dla zainteresowanych kilka fotek. Gdyby ktoś chciał zobaczyć to ustrojstwo na żywo, to zapraszam do Sulejówka koło Warszawy. Pozdrawiam.

Witam

Jestem z okolic Otwocka i chciałbym zobaczyć tę siatkę, jak się sprawuje? poproszę o kontakt i namiary na priv, pozdrawiam

Edytowane przez kazik-g

• 5 years później...