Gość krzysztof gips 26.09.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 sluchajcie zalezy mi bardzo na pewnej okolicy ale........ jest tam tylko jedna dzialka o wym. 18 na50 co o takiej sadzicie da sie cos na tym wybudowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 26.09.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 spoko! da sięmoja koleżanka buduje dom na działce 18 x 1000 m !!!! Na taką działkę wchodzi domek o szerokości 10 metrów, czyli całkiem normalny! Problemem może być tylko ustawienie względem stron świata i to co jest po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 obok nic nie ma inne niezabudowane dzialki i troche jak na ksiezycu nic oprocz trawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2003 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Moja działka ma szerokość 20 metrów. Dom z pojedynczym garażem na 12,20 szerokości, więc zostaje jeszcze 7,80. Musi być 4 metry od granicy działki, gdy na ścianie są okna i 3 metry, gdy ściana jest bez okien. Po prostu należy wyszukać projekt na wąską działkę - wtedy dom stoi węższą stroną do wjazdu (wejścia). Mój sąsiad postawił na podobnej działce jak moja naprawdę spory dom - z przodu ma tylko wjazd do podwójnego garażu, wejście do domu jest z boku. Dom za to jest długi na ca. 17 metrów. Jeśli chcesz mieć dom z użytkowym poddaszem, to naprawdę wychodzi dom ok. 250 - 300 metrów. Zobacz projekty z mojego katalogu- Domy w tradycji: http://www.studio-atrium.com.pl.Jest tam dużo domów postawiony węższą stroną od wjazdu - czyli w "drugą stronę". Pozdrawiam! Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 26.09.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Nasza ma mniej więcej 20 X 40 i jest całkiem fajna. Wprawdzie dom mógłby być usytuowany praktyczniej względem stron świata, ale nie narzekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drozdek 26.09.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 pewnie że tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 26.09.2003 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 obok nic nie ma inne niezabudowane dzialki i troche jak na ksiezycu nic oprocz trawy To i źle i dobrze. Źle, bo nie wiadomo co Twoi sąsiedzi tam kiedyś pobudują i czy nie będą ci zacieniać ogrodu, itepe. A dobrze, bo to do Ciebie należy pierwszy ruch i możesz umieścić domek w dowolnym miejscu działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 26.09.2003 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 A dobrze, bo to do Ciebie należy pierwszy ruch i możesz umieścić domek w dowolnym miejscu działki. No, w dowolnym, pod warunkiem, że w ramach tych 18 m. To jak z tym fordem, co to tylko czarny być mógł. A tak poważnie, ja mam 19 x 32 m, ale od ulicy muszę zachować odległość 5 m, czyli wychodzi chyba na to samo. Dom musi mieć 10 m. Dużo trudniej znaleźć projekt, ale się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromel 26.09.2003 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 my kupujemy ok. 18 x 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Moja działka ma 20 x 26. Zapomniałam dodać Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 26.09.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Nieopatrznie kupiłem działkę o szer. 17 m. Projekt "na miarę" i garaz w popiwniczeniu uratował sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariusz100 26.09.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Ja buduje dom na działce 17,5m i ze znalezieniem odpowiedniego projektu miałem trochę problemów. Albo domek się nie mieścił, albo mi nie pasował. Ostateczne garaż poszedł w podpiwniczenie i jestem zadowolony. Jednak przy kupnie wąskiej działki radziłbym się dobrze zastanowić. Przejrzeć katalogi domków itp. Proponuje też się dowiedzieć jaki jest plan zagospodarowania działki. Może można się zbliżyć do granic np: na 1.5m. To wiele by ułatwiło. Jeszcze jak okolica jest ładna to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts