Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

myszy

RS

Recommended Posts

Jest sprawdzony sposob na samobojcza smierc myszek.

Zyletka,serek i szyneczka.Zyletke wbijasz jednym ostrzem w plasteline,za zyletkowa gilotynka po prawej stronie kladziesz kawalek szyneczki,po lewej serek.

Myszka podchodzi,wychyla glowke za zyletke i patrzy w prawo:O,szyneczka!-patrzy w lewo:O,serek!

Nie moze sie zdecydowac i tak kreci glowka az do wiadomego skutku :lol:

Zartowalam,podobno myszy nie sa az tak uciazliwe w domu w ktorym nie maja dostepu do zywnosci.Czasami wslizguja sie przez otwarte drzwi,ewent okno.Ale mysle ,ze nie przybiera to rozmarow plagi.

Nawet nie chce o tym myslec inaczej :(

Nie przewidujesz w swoim domku obecnosci kota?

Tylko nie uzywaj trutek,nawet jesli nie masz swoich domowych zwierzat-wynoszenie mysich zwlok nie nalezy do przyjemnosci.

Moze i same myszy nie sa uciazliwe, bo sa bardzo plochliwe i raczej ich sie nie zobaczy, niemniej jednak bardzo uciazliwe sa slady ich obecnosci (odchody) i ich "zapach". Wslizgnac to one sie moga nie tylko przez otwarte drzwi i okna, czesto chodza pod boazeria, plytami karton-gips.

Witam\

Temat może trochę śmieszny lecz ja mam problemy z myszkami co

roku własnie o tej porze się zaczyna i myszy po prostu ciagną do jakiegoś lepszego miejsca. Stosowałem zatrute zierno ale to nie skutkowało, zastosowałem łapki ale po przeróbce. Lapki musza być całe

metalowe (blaszane) uchwyt zanęty musi być taki by mysz miała kłopoty

z dostaniem się do pożywienia, normalny pazurek nie skutkuje,(myszy są cwane),trzeba zastosować koszyk lub lub owinąć drutem. Po 5-6 sztukach problem mam z głowy do przyszlego roku.

Pozdrawiam

Endrju

Moze nie uwierzysz ale sama zlapalam trzy i utopilam (postawilam wiadro na smieci z troche zasunieta pokrywka i wrzucilam jedzenie do srodka, a potem chlust szczura do wody i przydusic wiadrem bo wysoko skacza i maja wole walki).

Pozniej zmadrzaly i juz nie chcialy tam podchodzic, ale zawolalismy fachowca i wytepil reszte, rozsypal jakas trutke. Naszej kupionej w sklepie nie chcialy jesc a jego chyba zjadly bo szybko zniknely.

Gość ata
Zamienię dwie (może już więcej) kuny domowe na jedną porządną mysią rodzinę(ew.z nałogami).Te to dopiero dają ognia!!! Jak ktoś chce mieć wory pod oczami co noc,to służę.Zarazy do świtu dudnią po dachu,turlają orzechy,kopią w rynnach...Kochajcie swoje myszki!! :p

Gość ata
Zamienię dwie (może już więcej) kuny domowe na jedną porządną mysią rodzinę(ew.z nałogami).Te to dopiero dają ognia!!! Jak ktoś chce mieć wory pod oczami co noc,to służę.Zarazy do świtu dudnią po dachu,turlają orzechy,kopią w rynnach...Kochajcie swoje myszki!! :p

Pytanie jak w temacie, mam taki zgryz, myszki zamieszkaly u nas w ...zmywarce. Uwily gniazdo w welnie izolujacej zmywarke do zabudowy. Pan fachowiec, wezwany bo przestalo dzialac, zlikwiowal gniazdko, ale ostrzegl , ze mial klienta , ktoremu tak zalatwily kuchnie, ze musial wurzucic sprzet. U mnie na razie myszki dopiero wylaczyly zawor zabezpieczajacy, ktory pan odblokowal ale kto wie, co SA GOTOWE JESZCZE ZROBIC. :o

Dlatego szukam trutki o dzialaniu cjanku lub arszeniku, myszka zje i padnie. Nie chce aby sie najadla a potem padla gdzies w obudowie zmywarki, rozkladajac sie tam przez kolejne miesiace. Dlatego prosze o namiar na jakis "mysi zloty szczal"

pozdrawiam Muffi