Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

myszy

RS

Recommended Posts

Majo, nie po trzecim, a po czwartym! Sprawdzałem i mam na to dowody. Trzy koszenia to są nieskuteczne! :lol:

Ja bym zastosował wszystkei wymienione wyżej sposoby (no może z wyjątkiem węża :wink: ). Najpierw zabezpieczyć newralgiczne miejsca, następnie wyłożyć truteczkę (a są skuteczne) no i kota wypuścić, ale takiego niegłupiego aby sam się nie wytruł :D.

A zapomniałem. Zastosowałbym też "żyleteczkę".

• 2 weeks później...
Nie ma mamy juz myszorkow, padlo 8 sztuk. Najpierw uszczelnilismy dom, potem odkrecilismy cokoly od mebli kuchennych, 3 lapki z chlebkiem na raz i zniwa co rano, na ser i wedline "nie ida" za duzo konserwantow. A chleb jest dobrze dac suchy, u nas zawsze na 3 dzien od wylozenia trzaskalo, dopiero jak chlebek wysechl. Hurra , nie musze sie na 4 dni wyprowadzac i wpuszczac gazu od ktorego pada wszystko, jak to Pan od deratyzacji powiedzial...Powodzenia wszystkim walczacym z myszami...

• 1 month później...

Stosowałam w poprzednim mieszkaniu trutkę na myszy (dużo było) o takim działaniu ( tak pisało na pudełku), ze po zjedzeniu myszy wychodzą na dwór i tam zdychają (trutka powoduje, że szukają więcej powietrza (tlenu?).

Nie wiem czy to prawda, ale trułam myszy przez trzy lata zawsze na jesień i nigdy w domu, ani podczas remontów, ani podczas wyprowadzki, żadnej zdechłej nie znalazłam.

Trucie myszy trwało zawsze ok 1,5 tygodnia, do 2 i przestawały się pojawiać.

Niestety nazwy środka nie pamiętam, ale kupowałam w Praktikerze. I nie jest to ziarno, tylko takie jakby kostki.

• 1 month później...