Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dylematy AGD - piekarnik otwierany na bok

sevageivi

Recommended Posts

Witam

w szale poszukiwań AGD znaleźliśmy takie cudo:

http://allegro.pl/item403791284_piekarnik_eob_68713_x_electrolux_nowosc.html

Czy ktoś ma piekarnik otwierany na bok? Jak to się sprawdza? Czy jest tak bardzo wygodne jak mi się wydaje?:))

Ile odstępu od słupka z piekarnikiem a ścianą potrzeba, żeby wygodnie z tego korzystać?

Czy możecie polecić jakiś model piekarnika z drzwiczkami na bok?

czekam na wszelkie opinie :)

pozdrawiam

Ivi

Mam ten model piekarnika. Zabudowany w "kominie". Jak dla mnie otwieranie na bok sprawdza się rewelacyjnie (otwieranie w dowolna stronę, bo drzwiczki jak najbardziej są do przełożenia bez większego problemu).

Tak na prawdę, to wszystko sprowadza się do tego żeby wybrać dla niego odpowiednie miejsce... na tyle blisko blatu żeby łatwo odstawić i na tyle daleko żeby się zmieścić i o drzwiczki nie poparzyć.

Nie wiem jak z czyszczeniem... mamy go od miesiąca z kawałkiem. Ale z pierwszym myciem nie było chyba większych problemów ;)

Co do samoczyszczenia... nam odradzili, ze względu na relacje: "koszt / częstotliwość używania" tej funkcji.

A z wyborem... owszem trochę tego AGD jest na rynku... my mamy to już za sobą :)

Jedynie mogę podpowiedzieć to zastanówcie się co:

- jest tak na prawdę potrzebne

- jest całkowicie zbędne

- się podoba, a co kompletnie nie

- jest praktyczne (np. brak pokręteł, gałek i innych - łatwiej utrzymać czystość)

I oczywiście limit cenowy.

Jak zrobiliśmy coś takiego to zostało nam niewiele do "przebierania". Konkluzja - mamy to co potrzebujemy, to co się podoba i jest funkcjonalne w cenie która była do zaakceptowania :)

Jednym słowem powodzenia wszystkim, których to czeka :)

Witam

w szale poszukiwań AGD znaleźliśmy takie cudo:

http://allegro.pl/item403791284_piekarnik_eob_68713_x_electrolux_nowosc.html

Czy ktoś ma piekarnik otwierany na bok? Jak to się sprawdza? Czy jest tak bardzo wygodne jak mi się wydaje?:))

Ile odstępu od słupka z piekarnikiem a ścianą potrzeba, żeby wygodnie z tego korzystać?

Czy możecie polecić jakiś model piekarnika z drzwiczkami na bok?

czekam na wszelkie opinie :)

pozdrawiam

Ivi

Byłem zdecydowany na ten piekarnik, ale nie podobała mi sie mikrofala do kompletu :oops:

Oglądałem go wiele razy, polecali mi go tez znajomi montazysci. Ergonomicznie bez zarzutu. Mysle, ze zwłaszcza dla pan, nizszych teoretycznie, umieszczenie w słupku takiego piekarnika jest bezpieczniejsze - nie trzeba wysoko i daleko przenosic blach itp.

my nie kupimy mikrofali do kompletu, bo za samą mikrofalę płacić 1,5 tyś zl to dla nas straszne przegięcie ;) cieszę się z takiej opinii o "naszym" piekarniku :)

a powiedzcie mi jeszcze, co w sytuacji, gdy słupek z piekarnikiem musi stać przy ścianie. Ile cm musi być odstępu między ścianą a tym słupkiem, aby się dobrze otwierał?

• 1 year później...