teresab 25.07.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Szukam kto kładł dachówkę niemieckiej firmy Nibra? Zastanawiam się pomiędzyL-15 z Koramica a Nibrą. Cena nibry jest jakieś 25% tańsza od L-15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 25.07.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Siemka ja mam nibre to jest dachowka nelskampa, jak chcesz ja obejzec na dachu to zapraszam na wizje lokalna do gorek/opola.Dla mnie rewela choc tania nie byla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 25.07.2008 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam, chętnie obejrzymy z mężem ten dach z dachówką nibra. Czy możesz podac swój adres w Górkach? Może podjechalibysmy jutro lub pojutrze? Podaj termin kiedy ci pasuje. Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 26.07.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Witam jest mozliwosc obejrzenia jutro w niedziele jesli ci pasuje, ja nie bede bo mieszkam za granica, ale bedzie moj ojciec ze znajomym, beda robic zdjecia.Dam ci tel. do mnie do rodzicow zadzwon jutro rano i sie umow, ja ich uprzedze ze ktos bedzie dzwonil 077-474-54-86.Budowe mam w Gorkach przy ulicy szerokiej,musisz skrecic w lewo z glownej zaraz przy duzej kapliczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 26.07.2008 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 serdeczne dzięki, bedziemy jutro dzwonić i przyjedziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 27.07.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Jak jest cena tej dachówki i ile wychodzi m2 z dodatkami? Napiszcie też jaki macie kolor i typ dachówki. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 27.07.2008 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Za mój dach 211m2 wycenili mi tą dachówkę na 15 500 zł brutto z dodatkami (gąsiory, krawędziówki, zamkniecia, membrana itp).Nad kolorem jeszcze się zastanawiam, może to bedzie czarno-grafitowy, lub jakiś ceglasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 27.07.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Zalezy jaka cie interesuje beton czy ceramika, ja mam ceramike i koszt na moj dach ok.270m. kopertowy calosc to przeszlo 35 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 27.07.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Do Teresab zapomilem ci napisac ze rynny to Lindab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 08.08.2008 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Heniecki, coś bardzo drogo ten twój dach kosztował. Ja pisałam o tej kwocie 15.500 zł za dachówkę Nibra ceramiczną , ale bez rynien. A jeszcze moge zapytać- ile kosztowały te rynny, bo bardzo mi się podobają i gdzie je kupowałeś, oraz gdzie kupowałeś dachówkę?Ja niesteety ze względu na mały budżet buduję mały dom (ok. 120m2 uzytkowej) ale materiały chcę mieć dobrej jakości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 08.08.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Dach wyszedl tak drogo poniewaz mialem duzo dachowek krawedziowych i gasiorow co strasznie podraza koszt, dachowka podstawowa to nie wszystko, rynny kosztowaly ok.7.5 tys.zl.Calosc materialow na dach i dom kupuje w cegielni i zarazem hurt.bud. w Niemodlinie zero problemow i dostawy na termin.Pozdrawiam i zycze trafnych wyborow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 21.02.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 podbijam,bo rozważamy też nibrę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominika i Jakub 01.03.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Witam , my nasz dach też pokryliśmy Nibrą, dużego formatu, podczas pracy dekarz potwierdził że dachówka bardzo dobra, a efekt końcowy mówi sam za siebie- SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominika i Jakub 06.03.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 http://images49.fotosik.pl/77/554065f74dccd09cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 06.03.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam,dobra dachówka, Nibra to dachówka wielkoformatowa, u nas R-10 wychodzi 10 szt./m2.Dekarze mówili że ma ciasne zamki i twarda przy cięciu.Polecam hurtownię w Łodzi, dobre ceny na Nelskampa dają, miałem kupować i przywozić z Olsztyna, ale tu bliżej i rabacik lepszy (Plus-Dachy). http://www.ozzo.pl/d/dach%203.jpg Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 06.03.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 my również zamówiliśmy nibrę , ale DS5, starą czerń..jest mniejsza troszkę..i czekamy teraz na dostawę.. w tej chwili w miarę dobra cena.. TypeR ciekawa jestem jak im wyszło cięcie w koszach..bo widzieliśmy gdzieś z bliska dach z krzywo wyprowadzona linią i na dodatek sprawiała wrażenie, jakby dachówki na kancie były czerwonawe-niepomalowane.. ja wiem to zalezy od dekarza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 06.03.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 my również zamówiliśmy nibrę , ale DS5, starą czerń..jest mniejsza troszkę..i czekamy teraz na dostawę.. w tej chwili w miarę dobra cena.. TypeR ciekawa jestem jak im wyszło cięcie w koszach..bo widzieliśmy gdzieś z bliska dach z krzywo wyprowadzona linią i na dodatek sprawiała wrażenie, jakby dachówki na kancie były czerwonawe-niepomalowane.. ja wiem to zalezy od dekarza pozdrawiam Cześć, nie mam teraz lepszego zdjęcia, ale jest równo przycięta. Nie pomalowana, tydzień temu odebrałem angobę na zimno dokładnie tej barwy co dachówka (barwy stare angoba). U mnie mało koszy(daszek nad wejściem i tarasem) więc albo sam pomaluję albo jak się z chłopakami umawiałem przy zakładaniu podbitki pomalują. Jeżeli mamy ten sam kolor (03 barwy stare angobowany) to dachówka w słoneczny dzień wydaje się lekko brązowa, a w takie jak teraz grafitowo-czarna. Za angobę na zimno płaciłem 75 zł z 0,5 l. Jak będą mocno potrzebne zdjęcia koszy to wieczorem mogę wgrać. Pozdrawiam - Daniel http://www.ozzo.pl/d/gasory.jpg Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 06.03.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 dzięki już wszystko jasne..nie wiedziałam, że to sie później maluje.. dobrego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts