Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto ma dach z dachówki niemieckiej Nibra

teresab

Recommended Posts

Witam jest mozliwosc obejrzenia jutro w niedziele jesli ci pasuje, ja nie bede bo mieszkam za granica, ale bedzie moj ojciec ze znajomym, beda robic zdjecia.Dam ci tel. do mnie do rodzicow zadzwon jutro rano i sie umow, ja ich uprzedze ze ktos bedzie dzwonil 077-474-54-86.Budowe mam w Gorkach przy ulicy szerokiej,musisz skrecic w lewo z glownej zaraz przy duzej kapliczce.

• 2 weeks później...

Heniecki, coś bardzo drogo ten twój dach kosztował. Ja pisałam o tej kwocie 15.500 zł za dachówkę Nibra ceramiczną , ale bez rynien. A jeszcze moge zapytać- ile kosztowały te rynny, bo bardzo mi się podobają i gdzie je kupowałeś, oraz gdzie kupowałeś dachówkę?

Ja niesteety ze względu na mały budżet buduję mały dom (ok. 120m2 uzytkowej) ale materiały chcę mieć dobrej jakości. Pozdrawiam

Dach wyszedl tak drogo poniewaz mialem duzo dachowek krawedziowych i gasiorow co strasznie podraza koszt, dachowka podstawowa to nie wszystko, rynny kosztowaly ok.7.5 tys.zl.Calosc materialow na dach i dom kupuje w cegielni i zarazem hurt.bud. w Niemodlinie zero problemow i dostawy na termin.Pozdrawiam i zycze trafnych wyborow.

• 6 months później...
  • 2 weeks później...

Witam,

dobra dachówka, Nibra to dachówka wielkoformatowa, u nas R-10 wychodzi 10 szt./m2.

Dekarze mówili że ma ciasne zamki i twarda przy cięciu.

Polecam hurtownię w Łodzi, dobre ceny na Nelskampa dają, miałem kupować i przywozić z Olsztyna, ale tu bliżej i rabacik lepszy (Plus-Dachy).

http://www.ozzo.pl/d/dach%203.jpg

Pozdrawiam - Daniel

my również zamówiliśmy nibrę , ale DS5, starą czerń..jest mniejsza troszkę..i czekamy teraz na dostawę.. :)

w tej chwili w miarę dobra cena..

TypeR ciekawa jestem jak im wyszło cięcie w koszach..bo widzieliśmy gdzieś z bliska dach z krzywo wyprowadzona linią

i na dodatek sprawiała wrażenie, jakby dachówki na kancie były czerwonawe-niepomalowane..

ja wiem :wink: to zalezy od dekarza :)

pozdrawiam :)

my również zamówiliśmy nibrę , ale DS5, starą czerń..jest mniejsza troszkę..i czekamy teraz na dostawę.. :)

w tej chwili w miarę dobra cena..

TypeR ciekawa jestem jak im wyszło cięcie w koszach..bo widzieliśmy gdzieś z bliska dach z krzywo wyprowadzona linią

i na dodatek sprawiała wrażenie, jakby dachówki na kancie były czerwonawe-niepomalowane..

ja wiem :wink: to zalezy od dekarza :)

pozdrawiam :)

Cześć,

nie mam teraz lepszego zdjęcia, ale jest równo przycięta. Nie pomalowana, tydzień temu odebrałem angobę na zimno dokładnie tej barwy co dachówka (barwy stare angoba). U mnie mało koszy(daszek nad wejściem i tarasem) więc albo sam pomaluję albo jak się z chłopakami umawiałem przy zakładaniu podbitki pomalują.

Jeżeli mamy ten sam kolor (03 barwy stare angobowany) to dachówka w słoneczny dzień wydaje się lekko brązowa, a w takie jak teraz grafitowo-czarna. Za angobę na zimno płaciłem 75 zł z 0,5 l.

Jak będą mocno potrzebne zdjęcia koszy to wieczorem mogę wgrać.

Pozdrawiam - Daniel

http://www.ozzo.pl/d/gasory.jpg

Pozdrawiam - Daniel