zielonooka 25.07.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Chce załozyc telewizje w swoim mieszkanku - bo na razie to mialam taki "patyk" na dachu i odbieralam 5 kanalów. Starczało, (chociaz brak TVN 24 dawal sie we znaki) a przy gorszej pogodzie obraz nie zachwycał jakoscia , bo akurat nie wgapiam sie w TV za czesto. No ale po zabraniu nadajnika z Pałacu Kultury, zaowocowalo tym ze nie odbieram nic w ogole. No i tak juz niejako zmuszona do wymiany chce zalozyc cos normalnego. Nie moge miec UPC czy Aster bo budynek nie jest okablowany a ew. zalatwianie tego ze wspolnota to cos na co nikt normalny sie nie zdecyduje Nie bardzo sie orientuje co mam do wyboru - chyba Cyfre, Polsat , N ??? Albo taka nowa telewizje z tpsa? Moglibyscie cos doradzic? Chodzi mi glownie o podstawowy pakiet programow (ew. z opcja HBO i TVN24) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.07.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 no i wywołałas dyskusję o wyższości świat Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia... Ja mam cyfrowy polsat i jestem zadowolony, a zaraz dopisze się ktoś z cyfry+ i napisze to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.07.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 no i wywołałas dyskusję o wyższości świat Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia... Ja mam cyfrowy polsat i jestem zadowolony, a zaraz dopisze się ktoś z cyfry+ i napisze to samo I tak N-ka jest najlepsza :D:D:D:D ozywiście żartowałem bo się nie znam bo telewizora nie mam i mieć długo nie będę miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.07.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 ...... żartowałem bo się nie znam bo telewizora nie mam i mieć długo nie będę miał mieszkamy ponad 2 miesiace w nowym domu i jestesmy baaaaaaaardzo szczesliwi miedzy innymi szczescia nasze jest ogromne, iz nie ogladamy telewizji telewizor co prawda mamy, nie uzywany od ponad 2 lat gdy urodzila sie nasza corka, stoi w salonie i ladnie wyglada, nie jest podlaczony do pradu czy anteny. nie jest tez dokonczona instalacja rtv - rozdzielacz, antena i co tam jeszcze jest potrzebne szkoda nam czasu na telewizje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.07.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 szkoda nam czasu na telewizje Z tego też powodu ja nie mam telewizora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonieczka 25.07.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 No i pomogli...... Co to - bojkot telewizji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.07.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 telewizja bojkotuje się sama... wracam do domu z pracy, zjadam obiadek i wychodzę na ogródek. Z ogródka schodzę jak już jest ciemno. A jak jest ciemno to idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.07.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 No i pomogli...... Co to - bojkot telewizji?Toż przecież napisałem swoją opinię na temat dostępnych providerów. Ewentualnie możesz iść inną drogą. Samemu kupić tależ, dekoder i magiczną kartę, która odkoduje praktycznie wszystko. I nic nie płacisz za abonament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 25.07.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 ...... żartowałem bo się nie znam bo telewizora nie mam i mieć długo nie będę miał mieszkamy ponad 2 miesiace w nowym domu i jestesmy baaaaaaaardzo szczesliwi miedzy innymi szczescia nasze jest ogromne, iz nie ogladamy telewizji telewizor co prawda mamy, nie uzywany od ponad 2 lat gdy urodzila sie nasza corka, stoi w salonie i ladnie wyglada, (...) To ponad dwuletni tv może wyglądac ładnie? Tez nie mam tv ale mam fajne miejsce na niego i chociaz rownież mam kompletny niedoczas (a z tego co pamietam w tv jest samo dziadostwo), ew. ogladam troche sportu i filmy z płyt, to planuje wkrotce zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 25.07.2008 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Wiem ze kazdy bedzie dawal argumenty za tym co sam wybral - i o to chodzi. Chetnie poczytam i ew. sama wyciagne wnioski:) Natomiast nie chce wchodzic w dyskusje na temat czy w ogole miec telewizor i telewizje ogladac. Ja mam i ogladać bede. Mało bo mało, ale telewizor chce miec i chce miec mozliwosc ogladania pewnych programow. Tak wiec opcja - nie ma tv - nie wchodzi w rachube. Jestem ciekawa tez jak finansowo najlepiej sie oplaca . Chcialabym miec na pewno TVP1 i 2, Polsat, TVN (w telewizji N chyba nie ma Polsatu? czy to prawda?), tvn 24, animal planet . Ew. tez mysle o HBO i AXN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 25.07.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 wracam do domu z pracy, zjadam obiadek i wychodzę na ogródek. Z ogródka schodzę jak już jest ciemno. A jak jest ciemno to idę spać a potem nam naturalny przyrost spada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 25.07.2008 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 wyjdzie na to że raczej "założe" na siebie sukienkę a nie tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.07.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Wiem ze kazdy bedzie dawal argumenty za tym co sam wybral - i o to chodzi. Chetnie poczytam i ew. sama wyciagne wnioski:) Natomiast nie chce wchodzic w dyskusje na temat czy w ogole miec telewizor i telewizje ogladac. Ja mam i ogladać bede. Mało bo mało, ale telewizor chce miec i chce miec mozliwosc ogladania pewnych programow. Tak wiec opcja - nie ma tv - nie wchodzi w rachube. Jestem ciekawa tez jak finansowo najlepiej sie oplaca . Chcialabym miec na pewno TVP1 i 2, Polsat, TVN (w telewizji N chyba nie ma Polsatu? czy to prawda?), tvn 24, animal planet . Ew. tez mysle o HBO i AXN. W "N" rzeczywiście nie ma Polsatu. Reszta zależy od wybranych pakietów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.07.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Wiem ze kazdy bedzie dawal argumenty za tym co sam wybral - i o to chodzi. Chetnie poczytam i ew. sama wyciagne wnioski:) Natomiast nie chce wchodzic w dyskusje na temat czy w ogole miec telewizor i telewizje ogladac. Ja mam i ogladać bede. Mało bo mało, ale telewizor chce miec i chce miec mozliwosc ogladania pewnych programow. Tak wiec opcja - nie ma tv - nie wchodzi w rachube. Jestem ciekawa tez jak finansowo najlepiej sie oplaca . Chcialabym miec na pewno TVP1 i 2, Polsat, TVN (w telewizji N chyba nie ma Polsatu? czy to prawda?), tvn 24, animal planet . Ew. tez mysle o HBO i AXN. W "N" rzeczywiście nie ma Polsatu. Reszta zależy od wybranych pakietów. mój znajomy ma eNkę i cos mi ostatnio wspominał przy piwie, że będzie miał za kilka dni polsat. Ale w szczegóły siię nie wdawaliśmy, bo to wieczór kawalerski był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.07.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 ...... żartowałem bo się nie znam bo telewizora nie mam i mieć długo nie będę miał mieszkamy ponad 2 miesiace w nowym domu i jestesmy baaaaaaaardzo szczesliwi miedzy innymi szczescia nasze jest ogromne, iz nie ogladamy telewizji telewizor co prawda mamy, nie uzywany od ponad 2 lat gdy urodzila sie nasza corka, stoi w salonie i ladnie wyglada, (...) To ponad dwuletni tv może wyglądac ładnie? 1. zalezy co dla kogo znaczy "ladnie". rozne sa definicje "ładności". to takie pojecie semantycznie niedookreslone 2. owszem moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.07.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Chcialabym miec na pewno TVP1 i 2, Polsat, TVN (w telewizji N chyba nie ma Polsatu? czy to prawda?), tvn 24, animal planet . Ew. tez mysle o HBO i AXN. Jeśli chcesz miec Polsat, to Cyfra i N odpadają od razu, bo nie mają Polsatu. Ja mam Cyfrę, jestem zadfowolona bo mają wszystkie TVN-y + National Geographic i Hallmark. Tę resztę, co napisałaś też, ale polsatu nie mają, więc pozostaje Ci tylko Polsat cyfrowy, choć wielu moich znajomych narzeka na jakość obsługi abonentów. Ale wybierzesz sama. Coby potem na nas nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 25.07.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 potwierdzam ... Cyfra+ nie ma polsatu , ale ma jeden ogromny plus którego nie mają inne telewizje cyfrowe ...można rozdzielić sygnał na inne telewiozory w domu .... u mnie właśnie ten fakt zadecydował- bo obie córy chcą mieć tv w pokojach programy - bardziej pasował nam cyfrowy polsat ...ale cóż- nie można mieć wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.07.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 potwierdzam ... Cyfra+ nie ma polsatu , ale ma jeden ogromny plus którego nie mają inne telewizje cyfrowe ...można rozdzielić sygnał na inne telewiozory w domu .... u mnie właśnie ten fakt zadecydował- bo obie córy chcą mieć tv w pokojach programy - bardziej pasował nam cyfrowy polsat ...ale cóż- nie można mieć wszystkiego Czy to rozdzoelenie na kilka odbiornikow w domu czy jest to legalne czy moze trzeba pokombinowac? Pytam, bo konczy mi sie jesienia umowa z polsatem i jestem sklonna przejsc na cyfre jesli mozna zrobic to co piszesz dagulko. Z polsatem jest ten minus, ze ogladamy go tylko na jednym odbiorniku, gdybysmy rozdzielili go na np. 3 telewizory to w kazdym kazdy musialby ogladac ten sam kanal. Zielonooka z polsatem jestesmy zwiazani ponad 4 lata, abonament place 49 zl za pakiet rodzinny + wszystkie kanaly sportowe, bajki i muzyczne. Chodzilo nam glownie o sportowe z tych dodatkowych kanalow ale w pakiecie z bajkami i muzycznymi bylo taniej. Dekoder chodzi dobrze, nie zawiesza sie. Po dwoch latach uzytkowania kiedy minal okres uzytkowania 2 lat zerwalam z nimi umowe, poniewaz po tym czasie strasznie podniesli mi abonament, wiec oplacalo mi sie wypowiedziec umowe, podpisac nowa, bo w nowej umowie abonament byl tanszy niz dla stalego abonenta czyli mnie korzystajacej z ich uslug 2 lata. Stary dekoder sprzedalam, po podpisaniu nowej umowy mam tanszy abonament i nowy dekoder na wlasnosc za 1 zl. Teraz zamierzam zrobic podobnie lub przejde na cyfre. W polsacie mam 1, 2, tvn, tvn24, polsaty wszystkie i mase przyrodniczych kanalow. My glownie wieczorem ogladamy tvn24 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 25.07.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Tytuł mnie zmylił. Myślałem że chcesz założyć nowy kanał telewizyjny. To by było coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.07.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 magpie101 - raczej można zrobić to legalnie skoro Pani w biurze Cyfry+ o tym nam mówiła ...przynajmniej taką mam nadzieję.... kupujesz tylko rozdzielacz (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa ) za 350zł , do tego najtańszy dekoder - na każdy dodatkowy telewizor , wiadomo - kable, kabelki .... są to spore koszty , ale jest taka możliwość i to jest ważne acha .... w każdym pokoju z telewizorem musi być gniazdko telefoniczne .... na szczęście jeszcze nie otynkowaliśmy domu więc puścimy kable po zewnętrznej bo elektryk zrobił nam gniazdka telefoniczne tylko w dwóch pokojach reasumując ...można to zrobić legalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts