Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką TV zalożyć ?

Recommended Posts

Chce załozyc telewizje w swoim mieszkanku - bo na razie to mialam taki "patyk" na dachu i odbieralam 5 kanalów.

Starczało, (chociaz brak TVN 24 dawal sie we znaki) a przy gorszej pogodzie obraz nie zachwycał jakoscia :), bo akurat nie wgapiam sie w TV za czesto.

No ale po zabraniu nadajnika z Pałacu Kultury, zaowocowalo tym ze nie odbieram nic w ogole. No i tak juz niejako zmuszona do wymiany chce zalozyc cos normalnego.

Nie moge miec UPC czy Aster bo budynek nie jest okablowany a ew. zalatwianie tego ze wspolnota to cos na co nikt normalny sie nie zdecyduje

Nie bardzo sie orientuje co mam do wyboru - chyba Cyfre, Polsat , N ???

Albo taka nowa telewizje z tpsa?

Moglibyscie cos doradzic? Chodzi mi glownie o podstawowy pakiet programow (ew. z opcja HBO i TVN24)

no i wywołałas dyskusję o wyższości świat Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia...:) Ja mam cyfrowy polsat i jestem zadowolony, a zaraz dopisze się ktoś z cyfry+ i napisze to samo :(
I tak N-ka jest najlepsza :D:D:D:D:D

ozywiście żartowałem bo się nie znam bo telewizora nie mam i mieć długo nie będę miał

...... żartowałem bo się nie znam bo telewizora nie mam i mieć długo nie będę miał

mieszkamy ponad 2 miesiace w nowym domu i jestesmy baaaaaaaardzo szczesliwi

miedzy innymi szczescia nasze jest ogromne, iz nie ogladamy telewizji

telewizor co prawda mamy, nie uzywany od ponad 2 lat gdy urodzila sie nasza corka, stoi w salonie i ladnie wyglada, nie jest podlaczony do pradu czy anteny. nie jest tez dokonczona instalacja rtv - rozdzielacz, antena i co tam jeszcze jest potrzebne

szkoda nam czasu na telewizje :D

...... żartowałem bo się nie znam bo telewizora nie mam i mieć długo nie będę miał

telewizor co prawda mamy, nie uzywany od ponad 2 lat gdy urodzila sie nasza corka, stoi w salonie i ladnie wyglada,

(...)

To ponad dwuletni tv może wyglądac ładnie? :o :wink:

Tez nie mam tv ale mam fajne miejsce na niego i chociaz rownież mam kompletny niedoczas (a z tego co pamietam w tv jest samo dziadostwo), ew. ogladam troche sportu i filmy z płyt, to planuje wkrotce zakup 8)

Wiem ze kazdy bedzie dawal argumenty za tym co sam wybral - i o to chodzi.

Chetnie poczytam i ew. sama wyciagne wnioski:)

Natomiast nie chce wchodzic w dyskusje na temat czy w ogole miec telewizor i telewizje ogladac.:)

Ja mam i ogladać bede. Mało bo mało, ale telewizor chce miec i chce miec mozliwosc ogladania pewnych programow.

Tak wiec opcja - nie ma tv - nie wchodzi w rachube.

Jestem ciekawa tez jak finansowo najlepiej sie oplaca .

Chcialabym miec na pewno TVP1 i 2, Polsat, TVN (w telewizji N chyba nie ma Polsatu? czy to prawda?), tvn 24, animal planet .

Ew. tez mysle o HBO i AXN.

Natomiast nie chce wchodzic w dyskusje na temat czy w ogole miec telewizor i telewizje ogladac.:)

Ja mam i ogladać bede. Mało bo mało, ale telewizor chce miec i chce miec mozliwosc ogladania pewnych programow.

Chcialabym miec na pewno TVP1 i 2, Polsat, TVN (w telewizji N chyba nie ma Polsatu? czy to prawda?), tvn 24, animal planet .

W "N" rzeczywiście nie ma Polsatu. Reszta zależy od wybranych pakietów.

W "N" rzeczywiście nie ma Polsatu. Reszta zależy od wybranych pakietów.

mój znajomy ma eNkę i cos mi ostatnio wspominał przy piwie, że będzie miał za kilka dni polsat. Ale w szczegóły siię nie wdawaliśmy, bo to wieczór kawalerski był...

telewizor co prawda mamy, nie uzywany od ponad 2 lat gdy urodzila sie nasza corka, stoi w salonie i ladnie wyglada,

(...)

To ponad dwuletni tv może wyglądac ładnie? :o :wink:

1. zalezy co dla kogo znaczy "ladnie". rozne sa definicje "ładności". to takie pojecie semantycznie niedookreslone :wink:

2. owszem moze :wink:

Jeśli chcesz miec Polsat, to Cyfra i N odpadają od razu, bo nie mają Polsatu. Ja mam Cyfrę, jestem zadfowolona bo mają wszystkie TVN-y + National Geographic i Hallmark. Tę resztę, co napisałaś też, ale polsatu nie mają, więc pozostaje Ci tylko Polsat cyfrowy, choć wielu moich znajomych narzeka na jakość obsługi abonentów.

Ale wybierzesz sama. :wink: :lol:

Coby potem na nas nie było. :D

potwierdzam ... Cyfra+ nie ma polsatu , ale ma jeden ogromny plus którego nie mają inne telewizje cyfrowe ...można rozdzielić sygnał na inne telewiozory w domu .... u mnie właśnie ten fakt zadecydował- bo obie córy chcą mieć tv w pokojach :roll:

programy - bardziej pasował nam cyfrowy polsat ...ale cóż- nie można mieć wszystkiego :roll:

potwierdzam ... Cyfra+ nie ma polsatu , ale ma jeden ogromny plus którego nie mają inne telewizje cyfrowe ...można rozdzielić sygnał na inne telewiozory w domu .... u mnie właśnie ten fakt zadecydował- bo obie córy chcą mieć tv w pokojach :roll:

programy - bardziej pasował nam cyfrowy polsat ...ale cóż- nie można mieć wszystkiego :roll:

Czy to rozdzoelenie na kilka odbiornikow w domu czy jest to legalne czy moze trzeba pokombinowac? Pytam, bo konczy mi sie jesienia umowa z polsatem i jestem sklonna przejsc na cyfre jesli mozna zrobic to co piszesz dagulko. Z polsatem jest ten minus, ze ogladamy go tylko na jednym odbiorniku, gdybysmy rozdzielili go na np. 3 telewizory to w kazdym kazdy musialby ogladac ten sam kanal.

Zielonooka z polsatem jestesmy zwiazani ponad 4 lata, abonament place 49 zl za pakiet rodzinny + wszystkie kanaly sportowe, bajki i muzyczne. Chodzilo nam glownie o sportowe z tych dodatkowych kanalow ale w pakiecie z bajkami i muzycznymi bylo taniej. Dekoder chodzi dobrze, nie zawiesza sie. Po dwoch latach uzytkowania kiedy minal okres uzytkowania 2 lat zerwalam z nimi umowe, poniewaz po tym czasie strasznie podniesli mi abonament, wiec oplacalo mi sie wypowiedziec umowe, podpisac nowa, bo w nowej umowie abonament byl tanszy niz dla stalego abonenta czyli mnie korzystajacej z ich uslug 2 lata. Stary dekoder sprzedalam, po podpisaniu nowej umowy mam tanszy abonament i nowy dekoder na wlasnosc za 1 zl. Teraz zamierzam zrobic podobnie lub przejde na cyfre.

W polsacie mam 1, 2, tvn, tvn24, polsaty wszystkie i mase przyrodniczych kanalow. My glownie wieczorem ogladamy tvn24 :p .

magpie101 - raczej można zrobić to legalnie skoro Pani w biurze Cyfry+ o tym nam mówiła :wink: :lol: ...przynajmniej taką mam nadzieję.... kupujesz tylko rozdzielacz (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa :roll: ) za 350zł , do tego najtańszy dekoder - na każdy dodatkowy telewizor , wiadomo - kable, kabelki .... są to spore koszty , ale jest taka możliwość i to jest ważne :D

acha .... w każdym pokoju z telewizorem musi być gniazdko telefoniczne .... na szczęście jeszcze nie otynkowaliśmy domu więc puścimy kable po zewnętrznej bo elektryk zrobił nam gniazdka telefoniczne tylko w dwóch pokojach :roll:

reasumując ...można to zrobić legalnie :D