WojtekZDaleka 26.09.2003 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Znajoma sie mnie zapytala, wiec musze cos wymyslic, a nie mam zupelnie doswiadczenia: Jaki jest najpopularniejszy, najleszpy, najbardziej praktyczny kolor pokoju dziecinnego? Chodzi o male i bardzo male dziecko. Bede wdzieczny za opinie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekZDaleka 26.09.2003 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 A moze dzieciecego... Mam temperature Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 26.09.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Wg. mnie jasny odcień na pewno. Pomarańcz działa pobudzająco, niebieski i zielony uspokajająco. Osobiście bym się zdecydowała raczej na spokojne odcienie, barwy nasycone i kontrastowe mogą mieć dodatki (zabawki, poduszki).Kiedyś uczyłam w szkole (liceum), gdzie uczniowie mogli sobie sami wymyśleć i wykonać ściany w klasie. Pomalowali na mocne, zdecydowane kolory. Jakieś wzory, malunki. Nawet to było ładne. Po paru miesiącach zrzucili się na białą farbę i jeszcze raz pomalowali ściany. Nie byli w stanie wytrzymać tam w skupieniu paru godzin dziennie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.09.2003 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Na pewno jasne, pastelowe barwy: beże, żółcienie itp. W programie bodaj "4 kąty z wyobraźnią" widziałem pomysł, że miejsca narażone na szybkie zabrudzenie oklejono paskiem zmywalnej tapety, którą po zniszczeniu można wymienić na inny kolor czy deseń, bez robienia totalnego remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.09.2003 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2003 Mi się strasznie podoba cierpka cytryna z once duluxa.Tylko nie wiem, jak ten kolor wyszedłby na ścianie.... a może ktoś nim malował??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muminka 14.12.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 Mój dzieciaczek będzie miał w pokoju na pewno albo pastelowy błękiet albo pistacjowy. Takie słodkie kolorki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 15.12.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 U córki będą żólte sciany, ale nie intensywne, takie średnio-umiarkowane, chyba dekoral:piasek pustyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 15.12.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 A może to małe ma już jakieś preferencje? Bo to bardzo małe to pewnie jeszcze nie... Mój młodszy syn od wczesnego dzieciństwa uwielbiał kolor cytrynowy (jak sam nazwał żółty). Syn znajomych obejrzał sam paletę i wybrał intensywną zieleń (strasznie, zresztą drogą). Jeżeli dziecko ma ze 3 lata, pokusiłabym się o pokazanie mu palety (chyba, że lubi jakiś kolor, który Wam wydaje się okropny - w końcu będziecie tam spędzać sporo czasu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 15.12.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Mojemu dziecku jeszcze brakuje sporo do 3 lat, więc póki co, ja za Nią decyduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 15.12.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Półtoraroczne:sufit biały,pasek błękitny poziomy do wys nadproza oddzielony bordą w księżyc i gwiazdki zółto-niebieskie,potem pastelowy żółty,pasek z KubusiemP.,pastelowa zieleń do podłogi.Młody lubi zielony więc na dole zieleń.Pokój ma dużo światła i brązową podłogę i pełne ciemne drzwi.Najbardziej dziecku podobają się jednak danfosy;)) i Kubuś P trochę też.Siedmiolat ma dwie ściany żółte dwie błękitne.Dziewięciolat zółte ciepłe,nastolatka dwie zzielone a la kaktus dwie jasnozielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 16.12.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 U moich dziewczyn (5 i 8l.) we wspólnym pokoju w "starym domu" są dwie ściany cierpka cytryna i dwie mango z Duluxa. Jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 16.12.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Moja corka (prawie dwa latka) ma rozowa tapete z motylkami, sufit jasny a wykladzine niebieska z kubusiem puchatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 16.12.2005 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 a moje dziecko sie uparlo na niebieskie sciany i nie daje sie przekonac, a ma pokoj z polnocnym oknem, boje sie ze bedzie strasznie ponuro... Co ja mam z tym fantem zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 16.12.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Moja 4-letnia coreczka do wysokosci dzwi ma zolta tapete w misie, a sciana powyzej i sufit pomalowane na jasny zolty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 16.12.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Mufka, nie masz wyjścia, pokój MUSI być niebieski Ale jest przecież mnóstwo odcieni niebieskiego, można wybrać coś nie ponurego, a dodatkami ocieplić pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 16.12.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 No niestety... (*marta* mocno w temacie, dziecka sie nie przekona) mam tylko nadzieje ze podloga drewniana rozjasni pokoik, eh ale niebieski to cos strasznego , dodatki chyba zrobie zółte to raczej bedzie pasowac prawda? Moze choc to przeforsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 16.12.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Mufka a w jakim wieku jest Twoje dziecko? On czy Ona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 16.12.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 7,5 lat dziewczynka, sliczny diabelek temperament po mamusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 16.12.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Mufka, miałam nadzieję, że to dziewczynka W takim arzie wspaniały kolor wybrała! Mebelki już ma? W każdym razie dodatki w kolorze kremowym stworzą wsaniały nastrój i na pewno pokoik nie będzie ani zimny ani ponury (przyznam, że sama za niebieskim nie przepadamm, a właśnie tak będę miała w jednej z łazienek: niebieski plus krem, plus drewno). O takie dodatki, jak poniżej, kilka mebelków drewnianych pomalowanych na kremowo (jeśli to wchodzi w grę) i będzie cudo! http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/261/4/261456.jpg http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/212/7/212700.jpg http://cudownelata.pl/polski/glowna2/dodatki/polka.jpg tu wprawdzie odwrotne zestawienie, ale wklejam: http://cudownelata.pl/polski/glowna2/mebelki/maluchy/komodasmal.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 U nas jest niebieski kolor w dziecinnym. Miał być stalowo niebieski,taki trochę gołębi. Ale wyszedł niebieściutki jak oczka mojego synka. Do tego patynowane meble z Ikei.Dodatki w tonacjach niebieskich,granatowych,beże. Bo to jest pokój kapitana więc zrozumiałe chyba. Pokój jest zachodni i jakoś bardzo jasno w nim nie jest przez ten kolor może. Bardzo ważne jest światło górne.U nas jest chyba za słabe i bardzo mi to przeszkadza. Muszę przekonać męża,żeby zmienić jednak ten plafon,bo matowy klosz bardzo tłumi światło albo pododaję jeszcze lampki.Lampka nocna-niebieska gwiazdka daje ciekawy efekt-pokój jest spokojny ale takie światło nadaje się do zasypiania tylko. Myślę,że niebieskim kolorem może być bardzo stylowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts