Mufka 16.12.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Mufka, miałam nadzieję, że to dziewczynka W takim arzie wspaniały kolor wybrała! Mebelki już ma? W każdym razie dodatki w kolorze kremowym stworzą wsaniały nastrój i na pewno pokoik nie będzie ani zimny ani ponury (przyznam, że sama za niebieskim nie przepadamm, a właśnie tak będę miała w jednej z łazienek: niebieski plus krem, plus drewno). O takie dodatki, jak poniżej, kilka mebelków drewnianych pomalowanych na kremowo (jeśli to wchodzi w grę) i będzie cudo! http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/261/4/261456.jpg http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/212/7/212700.jpg http://cudownelata.pl/polski/glowna2/dodatki/polka.jpg tu wprawdzie odwrotne zestawienie, ale wklejam: http://cudownelata.pl/polski/glowna2/mebelki/maluchy/komodasmal.jpg Slicznie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula73 17.12.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Nasze dzieci wybieraly same. Nastarszy igor wybral zielony. Sufit bladozielony - w zasadzie prawie bialy. Sciany sredniozielone, belki pomalowane ciemnym zielonym. Igusia wybrala sobie oczywiscie rozowe odcienie. Belka chabrowa, sufit bladorozowy. Iwko czyli nasz najmlodszy wybral sobie "słoneczkowy" czyli żołty. Ta sama zasada co u reszty - sufit blady sciany srednie elementy dodatkowe czyli belka i szpalety przy oknie ciemne (to my wymyslilismy). Bardzo ladnie wyszly te kolorki, postaram sie zrobic zdjecia i wrzucic gdzies. Dzieci maja 9 4 3 - wg kolejnosci opisu pokoju i uwazamy ze wybraly sobie optymalnie. pzdr aga i jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfelis 20.12.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Moj syn ma kazda sciane w innym kolorze. Kolory pastelowe. Do tego ma namalowane auto i powieszone obrazki, zwierzatka i wieszak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 21.12.2005 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Moje chłopaki same już wybieraja kolory, ale jak byli młodsi zrobiłam im pokój w intensywnych kolorach. Do białych ścian wybrałam trójokorowe, mocne dodatki w czerwieni, zielonym i zółtym, z przewagą czerwieni (łóżkowa tapicerka, zasłonki, pudła i miski na zabawki, kocyki, poduchy itp). Przypominało to trochę kolorystykę zabawek Wadera. Wyglądało fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skobelka 29.12.2005 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Moim zdaniem to na jaki kolor pomalujecie pokój zależy od tego jakiej płci jest dziecko, a także od tego jaki ma temperament. Nie ma z góry powiedziane że kolory ciepłe i jasne należą do dziewczynek a stonowane i spokojne do chłopców. Oczywiście nie możemy zapomnieć o wymiarach i widoczności pokoju, to również odgrywa ważna role w doborze kolorów. Obecnie chodzą trendy aby malować każdą ścienę innym kolorem to spowoduje iż pokój będzie zarazem jasny, promienny i co wazne spokojny. Ponieważ stosujemy do tego kolorów pastelowych. Jesli potrzebuje pani konkretniejszych porad proszę o kontakt ze mną pod numerem 693512822 chetnie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 02.01.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Niedawno poszlysmy z moja coreczka do sklepu efekt zakupow:(farby duluxa) blask pomaranczy, cierpka cytryna, blekitna laguna, wspaniale slonce . Juz mam plan jak to rozmalowac na scianach, efekt moze byc ciekawy, przekonalam dziecko ze niebieski pokoj bedzie smutny, a ze dziewczynka z bardzo, bardzo zywym temperamentem to mysle ze bedzie jej pasowala ta energetyczno-uspokajajaca mieszanka. A malowanie bedzie jak tylko lakier na podlogach zaschnie . trzymajcie kciuki, bo malowac to bede ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 02.01.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 Ja zachorowalam na punkcie cierpkiej cytryny.... ale jak robilam malowanie, zdecydowalam sie glupia na mieszanie farbi wystarczy, ze na kilka sekund wyszlam do sasiedniego pokoju, a pseudo malarz wlal zupelnie inny odcien zielonego myslalam, ze go zastrzele i nadal mam na to ochote, bo obecna zielen koszmarnie mnie meczy! Mysle, ze dla malucha taka zielen z lekka zolcia bedzie idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts