EBe 25.07.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Dom w konstrukcji stalowej - SUNDAYsystemCzy ktoś budował w takiej technologi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 25.07.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 z domów o konstrukcji stalowejto ja takie preferuję:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/T-34_76_Westerplatte_p_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBe 25.07.2008 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 ...trwały i w dodatku mobilny a w pakiecie gwarantowane bezpieczeństwo na drodze. Coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.07.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 EBe napisał: Dom w konstrukcji stalowej - SUNDAYsystem Czy ktoś budował w takiej technologi? A co Ciebi interesuje? Konkretne pytania może bede w stanie odpowiedzieć. NIe mam takiego domu ale znam doś dobrze tą technolgie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 25.07.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Nie budowałem choć mocno się interesowałem. Spotkałem się nawet z szefem amtecha,oglądałem obiekty. Wniosek jeden - nie opłacało się w porównaniu do klasycznej technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBe 25.07.2008 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 jajmar napisał: EBe napisał: Dom w konstrukcji stalowej - SUNDAYsystem Czy ktoś budował w takiej technologi? A co Ciebi interesuje? Konkretne pytania może bede w stanie odpowiedzieć. NIe mam takiego domu ale znam doś dobrze tą technolgie. Wszystko Niewiele wiem o tej technologi. Zalety pięknie przedstawia producent A co z wadami? Jak np jest z ,,oddychaniem" takiego domu? Czy nie grozi mu zawilgocenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBe 25.07.2008 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 I.W. napisał: Nie budowałem choć mocno się interesowałem. Spotkałem się nawet z szefem amtecha,oglądałem obiekty. Wniosek jeden - nie opłacało się w porównaniu do klasycznej technologii. Ja właśnie teraz jestem na tym etapie - zainteresowania. Gotowych obiektów jeszcze nie widziałam. No oczywiście oprócz siedziby firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 25.07.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 EBe napisał: Niewiele wiem o tej technologi. Zalety pięknie przedstawia producent A co z wadami? Jak np jest z ,,oddychaniem" takiego domu? Czy nie grozi mu zawilgocenie? wsakazane przez Ciebie wątpliwości nie są wadami takiego rozwiązania, te problemy nie są domeną tego typu domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.07.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 EBe napisał: Wszystko Niewiele wiem o tej technologi. Zalety pięknie przedstawia producent A co z wadami? Jak np jest z ,,oddychaniem" takiego domu? Czy nie grozi mu zawilgocenie? Oddychanie domów to mit. Nie ważna technologia stawiania ścian. W szkielecie tak jak w innych ścianach nie zachodzi. Zawilgocenie domu wynika ze złej wentylacji nie z materiału ściennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 25.07.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 uwagabędą bzdury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.07.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 aru napisał: uwaga będą bzdury... znaczy zaraz mnie zakrzyczą ze źle napisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 25.07.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 nie, znaczy odezwie się Wgregor i napisze o iluś tam kWh na mb ławy, izolacji od wewnątrz, mokrym materiale, prawach Jego fizyki, doświdczeń, pomiarów i wyników babań neurologa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojt111 27.07.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Czyli dalej nic nie wiem. Nie wiem, czy sie opłaca, nie wiem, czy jest funkcjonalny w eksploatacji, nie wiem, czy jest trwały? Czy ktoś coś wie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 27.07.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Podejrzewam że będzie to dom o konstrukcji szkieletowej - tylko że konstrukcja ta będzie wykonana z kształtowników stalowych... będzie miał wszystkie wady i zalety /?/ domu szkieletowego/czyli kanadyjczyka/ oprócz ew. tego że mokre stalowe kształtownikizdecydowanie mniej będą szkodliwe niż mokre drewno../ zerknij na jakiś wątek o kanadyjczykach.... będzie ich tak z 1000 tych wątków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBe 29.07.2008 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Zerknełam. Widzę, ze po wpisaniu w wyszukiwarkę nazwy firmy Amtech pojawia się w wielu wątkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 30.07.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Mieszkałem w bloku o konstrukcji szkieletu stalowego. Wszystkie cechy drewnianego szkieletu + mostki cieplne w miejscu belek konstrukcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.07.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Wojt111 napisał: Czyli dalej nic nie wiem. Nie wiem, czy sie opłaca, nie wiem, czy jest funkcjonalny w eksploatacji, nie wiem, czy jest trwały? Czy ktoś coś wie?????? Na tak zadane pytania nikt Ci nie odpowie. Czy sie opłaca, porównaj oferty dowiesz sie. Co to znaczy "funkcjonalny w eksploatacji" ? Trwały jest dokąd go korozja nie zeżre Po ilu latach to wystąpi, nie wiem pewnie nie prędko kształtowniki sa ocynkowane a poza tym siedzą w suchej ścianie, dachu wiec teoretycznie nie bedą miały warynków do korozji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.07.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Jeżeli cos o tym mogą napisać to jeżeli już to polecam parterówke, mi osobiście nie podoba sie konstrukcje stropu w szkielecie ze względu na dochodzące odgłosy z góry. Budynki sa lekkie przez co wymagaja delikatnego fundamentu, mozna je stawieć na słabych gruntach - to niewątpliwie zalety.Jak juz ktos pisał Amtech robi kanadyjczyki tylko ze stali. Stal to kształtowniki ocynkowane w zależnosci od budynku grubości 0,9 (nie wiem czy teraz nie 1 mm) 1,25 i 1,5mm. Rozstaw słupków konstrukcji 60cm. Jako wzmocnienie ściany poprzeczne stosowana jest najczęsciej OSB-3 gr.12mm i tak sama na pokrycie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.07.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Podobno w Łodzi wybudowali takie cuda w ramach domów socjalnych. Wyszło koszmarnie drogo, zamieszkane są ze dwa, reszta niszczeje niewykończona. Podobno ci mieszkający narobili negatywnej reklamy i nikt więcej nie chciał brać udziału w eksperymencie. Tyle mi się po głowie kołacze. Może ktoś od nas wie więcej, to stoi w okolicach Pomorska/ Nowosolna. Jakby co, możesz sobie obejrzeć.Ale zaznaczam, nie wiem, czy te domy mają coś wspólnego z wymienioną przez ciebie firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBe 30.07.2008 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 jajmar napisał: Jeżeli cos o tym mogą napisać to jeżeli już to polecam parterówke, mi osobiście nie podoba sie konstrukcje stropu w szkielecie ze względu na dochodzące odgłosy z góry. Budynki sa lekkie przez co wymagaja delikatnego fundamentu, mozna je stawieć na słabych gruntach - to niewątpliwie zalety. Jak juz ktos pisał Amtech robi kanadyjczyki tylko ze stali. Stal to kształtowniki ocynkowane w zależnosci od budynku grubości 0,9 (nie wiem czy teraz nie 1 mm) 1,25 i 1,5mm. Rozstaw słupków konstrukcji 60cm. Jako wzmocnienie ściany poprzeczne stosowana jest najczęsciej OSB-3 gr.12mm i tak sama na pokrycie dachu. Tylko parterówkę brałam pod uwagę. Dom z poddaszem to w przypadku tej technologii sporo większe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts