Capricorn 25.07.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam, w ubiegłym roku posadziłam sporo krokusów i tulipanów, były śliczne i pięknie mi sie rozmnożyły, więc idę dalej, ale niewiele wiem więc proszę o pomoc, jak zwykle. więc, po kolei: czy narcyzy, żonkile, irysy, też sadzi się wczesną jesienią? oprócz tulipanów, krokusów, hiacyntów, narcyzów, żonkili i irysów, na jakie cebulowe jeszcze warto zwrócić uwagę? (w sensie - żeby ładne były ) i - nie śmiać się - czym sie różnią irysy z kłączy od irysów cebulowych? aha, i jeszcze jedno, tulipany i krokusy pięknie mi sie rozmnożyły, ale hiacynty nic a nic. Po trzy cebulki włożyłam - i po trzy cebulki wyjęłam. Jak więc rozmnażają się hiacynty? I czy narcyzy i żonkile wyjmuje się po przekwitnięciu, jak tulipany? Dodam jeszcze, że ja cebulowe sadzę w takich fajnych koszyczkach, utrudniających nornicom dostęp do cebul, a ułatwiających ogrodnikowi-magikowi wyjęcie cebul po przekwitnieciu roślin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 25.07.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Capricorn na tej stronie znajdziesz wszystko albo prawie wszystko o cebulowych, takie najbardziej przydatne informacje http://www.krokusy.pl/a tu lilie Hanki i moje http://forum.muratordom.pl/lilium-regale-czy-hybryda,t78908.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 25.07.2008 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 dziękuję, dusia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 25.07.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Ja jeszcze mam śnieżnik i cebulica - cebulowe wiosenne bardzo ładne i łatwe w uprawie... pscebulowe wykopuję dopiero po 2-3latach i je dzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 25.07.2008 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 cebulowe wykopuję dopiero po 2-3latach i je dzielę... ja wykopałam po roku, zeby ustalić, jak się rozmnożyły - w końcu były w plastikowych, a więc nieelastycznych, koszyczkach. aha, i szafirki będę chciała mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kania 25.07.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Bardzo ładna jest krokosmia. Kwitnie latem. Wyglądem kwiatów przypomina mi trochę frezję a liście ma podobne do mieczyka. Kupiłam w tym roku 3 na spróbowanie ale w przyszłym roku dosadzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 25.07.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 i czosnki ozdobne, ja mam żółty Allium molly od kilku lat bez wykopywania cebul polecam Ci też ładny, bezproblemowy drobiazg rannik zimowy, potrafi kwitnąć w śniegu jak zima długa, to chyba bulwa nie cebula i nie wykopujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 25.07.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 I jeszcze ismena, niesamowity kosmiczny kształt... z tym, że to letnia cebulka i niestety trzeba ja wykopywać. Ja jeszcze jestem zakochana w mieczykach, co roku mam ich więcej i sadzę od końca kwietnia trzy razy w dwutygodniowych odstępach. Co do czosnków, polecam czosnek karatawski, bardzo wytworna roslinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 26.07.2008 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 śliczne te krokosmie! Ismeny tez ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts