revalidon 25.07.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Zauważyłem niedawno problem w postaci pęknięć chyba na łączeniu płyt gk... Mimo, że robota wyglądała na dobrze zrobioną teraz wychodzą takie kwiatki jak to na zdjęciu... Pekniecia wystepują tylko na łączeniu skosów z sufitem i prawie tylko nad oknami dachowymi... 1. Czy powodem pękania jest wilgoć..?2. Jak to naprawić aby jak najmniej demolować w domu..? Z góry dzieki za odpowiedź... http://images33.fotosik.pl/332/77c1653ff0005aed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.07.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Zauważyłem niedawno problem w postaci pęknięć chyba na łączeniu płyt gk... Mimo, że robota wyglądała na dobrze zrobioną teraz wychodzą takie kwiatki jak to na zdjęciu... Pekniecia wystepują tylko na łączeniu skosów z sufitem i prawie tylko nad oknami dachowymi... Co prawda nie widzę w pracy zdjęć, ale: - czy na łączeniu tychże płaszczyzn skos - sufit była zrobiona kontrolowa rysa? Pewnie dach inaczej pracuje niż sufit i dlatego pęknięcia się pojawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot1 25.07.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 dokładnie jesli jest to dach to pewnie pracuje i od tego to sie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 25.07.2008 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Chyba to nie będzie powodem... Jesli dach pracuje, to raczej tak samo krokwie do których mocowany jest ruszt skosów jak i jętki do których mocowany jest ruszt sufitu...Przy czym pekniecia występują głównie nad oknami dachowymi, nie zaś na całej długości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 25.07.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Listwa lub wałek styropianowy na klej montażowy i zamalować. Na połączeniu nieruchowej ściany z ruchomym dachem zawsze pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 25.07.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Tak to zdjęcie zrobione że nie wiem z tego nic.Pęka nad oknami przy łączeniu skosów z sufitem-jeśli to co widać na zdjęciu to kawałek połaci nad oknem i sufit to prawdopodobnie chłopcy nie dali żadnych taśm albo słabym gipsem szpachlowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plulka 25.07.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Tak to zdjęcie zrobione że nie wiem z tego nic.Pęka nad oknami przy łączeniu skosów z sufitem-jeśli to co widać na zdjęciu to kawałek połaci nad oknem i sufit to prawdopodobnie chłopcy nie dali żadnych taśm albo słabym gipsem szpachlowali. Tez mi sie tak wydaje ze nie wtopili tasmy papierowej z wkladka stalowa, a poza tym czy zastosowano w miejscu styku np cekol c40 z wloknami szkanymi czy tez cos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 26.07.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 - Wydrapać co się da, co się kruszy, - zwilżyć powierzchnię wodą używając pędzelka, - szczelinę wypełnić z lekkim niedopełnieniem Knauf Uniflot, - nałożyć Cekol i przykleić taśmę papierową, - całość jeszcze raz naciągnąć Cekolem, - wyszlifować i cieszyć się efektem.Tam gdzie tak zrobiłem nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts