Iwona Paweł 25.07.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Zapraszamy Wszystkich Forumowiczów do kontaktu z nami i wszelkich uwag, informujcie nas o tym co Wam się podoba, ale pamiętajcie o tym, że liczymy także na twórczą krytykę. Każdy wpis będzie mile widziany i przeczytany. ZAPRASZAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 26.07.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Zazdroszczę Wam trochę tych okolic Nieporętu - biorąc pod uwagę naszego bakcyla żeglarskiego i częste wyprawy na Zalew... Planujecie tak wykończyć elewacje jak na projekcie? Bo przyznam, że bardzo mi się ta aranżacja podoba, dzięki niej domek się będzie wyróżniał Powodzenia - my też na etapie pierwszej łopaty (a raczej łychy ) w ziemi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 13.08.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 witajcie inwestorzy - jak najbardziej budować i długo nie zastawiać się ,oczywiście jeżeli są jakieś środki finasowe. Jak długo odkładałam z budową ,i bo zawsze się bałam tych trudności zwiazanych z formalnościami i budową, ale jakos leci.Narazie jestem przy budowie dachu .Powodzenia w budowaniu i duzo szczęścia.Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 13.08.2008 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Dzięki za pierwsze wpisy ! marynaTwoje słowa potraktowałam dzisiaj jako znak żeby jednak zaczynać decyzja musi być podjęta w najbliższych dniach a tu znikąd olśnienia DorciaIQ dzięki dzięki ,a co do elewacji to jeszcze wizji ostatecznej nie mamy, ale dach raczej będzie grafitowy a okna chyba złoty dąb odcień aczkolwiek zmienia nam się co chwila, więc efekty jakie będą nikt nie wie strasznie jesteśmy z mężem niezdecydowane osobniki Obiecuję w wolnej chwili poczytać Wasze dzienniki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 13.08.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Budować czy nie budować, budować czy nie budować........ No pewnie że budować!!!! Ładniusi domek będzie i w superanckiej okolicy - nie ma się nad czym zastanawiać Słyszałam kiedyś że częściej żałuje się tego, czego się nie zrobiło niż tego co się zrobiło i staram się tego trzymać - to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 13.08.2008 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 No pewnie że budować!!!! Ładniusi domek będzie i w superanckiej okolicy - nie ma się nad czym zastanawiać Słyszałam kiedyś że częściej żałuje się tego, czego się nie zrobiło niż tego co się zrobiło i staram się tego trzymać - to działa Też tak mam, bo ja człowiek żywiołowy ale do podjęcia decyzji jeszcze małżonek a on wszystko z każdej strony rozpatruje a ja wczoraj spacerując po lesie miałam wizję decyzyjną w najgorszym wypadku będę wklejać zdjęcia działki zimową porą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 22.08.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ależ macie wypasik tę działeczkę: domeczek drewniany jest, kibelek drewniany jest, wszystko pasuje, ładnie i schludnie - normalnie żal rozpruwać ziemię ciężką maszynerią Ale BUDOWAĆ TRZA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 23.08.2008 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Dzięki za miłe i mobilizujące słowa Jednak nasza budowa w tym roku raczej odchodzi w zapomnienie..... za to będę mieć więcej czasu na czytanie innych dzienników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 10.10.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Brawo. Do odważnych świat należy Działka super.. a projekt jeszcze bardziej. Będziecie mieć mnóstwo przestrzeni. Będę zaglądać i trzymać kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 10.10.2008 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Witamy Pitu-pitu i zaglądaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 21.10.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Dziękuję za zaproszenie..czekam na kolejną część zdjęć zmniejszyliście spiżarkę? na wysokości fundamentów większości budujących pomieszczenia wydają się mniejsze niż w rzeczywistości.. to faktycznie musiała wydawać się duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 21.10.2008 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Właśnie pamiętam co czytywałam na forum, że właściwą wielkość pomieszczeń widać dopiero przy tynkach, więc jestem pozytywnie " przerażona " - u nas jakieś to wszystko wielkie małe wydawało mi się tylko na etapie wylanych ław.... trochę zmienialiśmy ustawienie pomieszczeń ( na dole )w stosunku do projektu, więc efekty też nas zaskakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 30.10.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 No widzisz jak fajnie budować? To żeście ruszyli z kopyta - chwilę mnie nie było a tu już ściany rosną pełną parą, dziennik dorobił się 2-giej strony - no super! A widoki i okolica przepiękne: i zieleń i ładne domki dookoła - po prostu miodzio A z wrażeniami to jest jak myślę tak: jak są ławy to się wszystko wydaje ogromne, jak są czerwone pustakowe ściany (pewnie z białymi silkowymi jest inaczej), to znowu nie za duże, jak otynkowane to większe, jak pomalowane to jeśli kolor intensywny, to się zmniejsza, a jak wstawisz meble to się znowu dziwisz że tyle ich tu weszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 03.11.2008 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 oj fajnie fajnie, siedzę całe dnie jak na szpilkach nie mogąc doczekać się kiedy uda się podjechać na budowę a noce całe obmyślam....teraz temat przewodni -dach ???? Marzeniem naszym był Creaton Domino Łupek, ale cena raczej nas zniechęciła Dalej myślałam o kolorze antracyt, ale tu znowu mam wątpliwości, ponieważ gdzie nie spojrzeć wszyscy robią teraz dachy antracytowe do tego okna złoty dąb a ja takowe też chciałam i zastanawiam się czy taka kolorystyka mi się za szybko nie znudzi ?? Choć w naszej okolicy raczej większość ma czerwone dachóweczki, powinniśmy więc jakoś wpasować się w krajobraz, ale nigdy nie chciałam czerwonego dachu i teraz już sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 04.11.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Mam dokładnie te same przemyślenia: czerwony mi się nie podoba i wszędzie go pełno, dlatego chcę grafit, a teraz wszyscy robią grafitowe... Doszłam do wniosku że nie ma co się przejmować (no bo szafirowego sobie nie walnę przeca ) tylko robić co się komu podoba i w nosie mieć czy to jest modne, nudne, popularne czy na czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Paweł 04.11.2008 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 DorciaIQ zerknij na taki dziennik http://forum.muratordom.pl/dziennik-mojego-miejsca,t117145-180.htm nawet elewacja całkiem całkiem właśnie z czerwoną dachówką i to jedyne co daje mi do myślenia o ewentualnej czerwieni ale zdecydowałaś się już na jakiś grafit ? Firmę ? Bo ja siedzę i oglądam i oglądam to wszystko i nic, znowu wybiorę na szybko jak pojadę do hurtowni aaa mój syn chce zielony dach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 05.11.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 witam -i gratuluje postepów na budowie . Co do dachówki to u mnie tez miała byc do końca gafitowa ,ale jak pózniej okazało sie ,miałam okazje kupić czerw.-miedziana za 30 % mniej kosztów , więc przez przypadek kupiłam własnie tę czerwoną- miedziana i nie zastanawiałam sie dłużej. Dzisiaj nie żałuję tego wyboru.Natomiast mam znajomych co właśnie by zamienili grafit na jaśniesza.Wybór należy tylko i tylko do Was. trzymam za wami i życze dużo sił i kasy.maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 11.11.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 DorciaIQ zerknij na taki dziennik http://forum.muratordom.pl/dziennik-mojego-miejsca,t117145-180.htm nawet elewacja całkiem całkiem właśnie z czerwoną dachówką i to jedyne co daje mi do myślenia o ewentualnej czerwieni ale zdecydowałaś się już na jakiś grafit ? Firmę ? Bo ja siedzę i oglądam i oglądam to wszystko i nic, znowu wybiorę na szybko jak pojadę do hurtowni aaa mój syn chce zielony dach.... Nie mam pojęcia jeszcze... Nie wiem nawet czy ceramiczna czy betonowa... A zielone dachy bywają ładne, jeśli to nie jest taki zajeb... zielony i jeśli jest ładnie zgrane z elewacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 28.11.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Nie było mnie chwilę a tu takie postępy. Brawo. Super Ja bym zostawiła to okno takim jakie jest o ile pozostałe ściany uczynią pokój ustawnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 21.12.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Pięknych i rodzinnych Świąt Budującego Nowego Roku Zanikającej biurokracji Rosnącej inteligencji budowlańców Samych obniżek i promocji na wymarzone płytki Celnych wyborów i satysfakcji z wyników oraz... Mnóstwa prezentów pod Choinką!!! http://dvice.com/pics/gift_uberguide_gifts.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts