Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena wykończenia Szczecin PILNE !!!

Recommended Posts

Witam.

Proszę o pomoc w ocenie kwoty robocizny, którą zaproponowano mi za wykończenie mojego domu - materiał Ytong 36,5 . Dom pow. użytkowej 190m2 + garaż 34 m2.Tutaj zaznaczam, że poddasze użytkowe, jednakże dach kopertowy. Ścianka kolankowa na wysokośc 60cm i skosy są dookoła. Nie mam na poddaszu przy ścianach zewnętrznych żadnych prostych ścian.

W zakres wchodzi:

- ocieplenie poddasza wełną 20 cm+folia+stelaże +płyty GK + szpachlowanie i przygotowanie do malowania.

- szpachlowanie ścian już wytynkowanych ok. 700 m2

- malowanie ścian (grunt i kolor)

- położenie kafli w łazience (ok.16 m2 po podłodze i na ścianach skosach (nie wiem ile m, trochę jest zabawy przy obudowie wanny i półkach nad wc i idetem oraz pod umywalką)

- sufity podwieszane na poddaszu z ociepleniem(nie ocieplam domu do szczytu tylko na sufitach z GK

- obróbka okien połaciowych (9)

- obudowa komina płytą GK w pokoju

- wyprowadzenie odprowadzenia ciepłego powietrza z komina(z parteru w pionie do góry grawitacyjnie do jednego pokoju)

- ułożenie kafli w łazience dolnej 8m2 (półka nad wc i bidetem oraz efekt wysuniętej ściany przy kabinie prysznica)

- ułożenie kafli w holu (16 m2)

- ułożenie kafli w spiżarce (1,5 m2 podłoga i 7 m2 ściany)

- ułożenie kafli w kuchni (16 m2 podłoga i pewnie jakieś kafle lub coś innego w części na ścianie)

- ułożenie gresu polerowanego w części salonu (ok. 25 m2)

- ułożenie kafli w kotłowni (4m2 podłoga i ok. 10m2 ściany)

- ułożenie kafli w garażu (45m2 - na ścianach)

- podłączenie wentylacji

- wykonanie cokołu w salonie i kuchni (ala podciąg z oświetleniem - ok 30mb

- wykonanie podwieszonego sufitu w łazience na dole (8m2) i wiatrołapie(4m2)

- obróbka belek drewnianych podporowych na poddaszu (maskowanie)

Cena to 50 000,00

Proszę wypowiedzcie się, bo muszę niedługo dac odpowiedź. Gwarantują wykonac to w dwa miesiące. Nadmieniam, że wykonanie ich widziałam na zakończonych inwestycjach,a klienci dobrze ich zaaopiniowali.