Coobah 26.07.2008 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Witam, Stoję przed wyborem regulatora pokojowego, bezprzewodowego do mojego kotła na ekogroszek. Pomóżcie mi w wyborze jaki wybrać. Czy coś z rozreklamowanych firm Auraton, Euroster, czy może coś takiego (u moich znajomych spisuje się świetnie): http://allegro.pl/item406260645_bezprzewodowy_termostat_pokojowy_bpt_21_bpt21_.html a może taką polską produkcję wybrać: http://allegro.pl/item399271912_regulator_temperatury_bezprzewodowy_zobacz_.html Doradźcie coś fajnego i działającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.07.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Auraton lub Euroster. Koszt ok. 360-400 zł i spokojny sen. Przynajmniej jak otworzysz klapkę to Ci się "ryż nie wysypie" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 27.07.2008 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Auraton lub Euroster. Koszt ok. 360-400 zł i spokojny sen. Przynajmniej jak otworzysz klapkę to Ci się "ryż nie wysypie" . Bardziej mi chodziło i funkcjonalność, a ryżu się nie boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 27.07.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Auraton 2005TX za 300zł użytkuję od 3 lat bezawaryjnie, zasięg przez 5 stropów żelbetonowych bez problemu, baterie alkaliczne wystarczają na ok. 1,5 roku.Histereza 0,25*C lub 0,5*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 27.07.2008 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Auraton 2005TX za 300zł użytkuję od 3 lat bezawaryjnie, zasięg przez 5 stropów żelbetonowych bez problemu, baterie alkaliczne wystarczają na ok. 1,5 roku. Histereza 0,25*C lub 0,5*C. yhm... tylko sterwniki Auraton i Euroster pozwalają tylko na zaprogramowanie dwóch temp. na dobę (coś w stylu dzień i noc). A ja chciałbym np. nad ranem troszkę podgrzać w domu, w południe schłodzić, po południu podgrzać mocniej niż nad ranem, a na noc wychłodzic, żeby lepiej sie spało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 27.07.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 A ja chciałbym np. nad ranem troszkę podgrzać w domu, w południe schłodzić, po południu podgrzać mocniej niż nad ranem, a na noc wychłodzic, żeby lepiej sie spało Tylko, że weź pod uwagę bezwładność temperatury w pomieszczeniu, u mnie np. jakbym nie grzał cały dzień to przy temp. zewnętrznej ok. 0*C i temp. w domu 20*C po 24h temp. w pomieszczeniu spadnie co najwyżej o 3*C. No chyba, że będziesz okna otwierał to spadnie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maneus 19.01.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ja kupiłem najtańszy jaki był bezprzewodowy na allegro. Zdaje się, że za 90zł. Działą i jest OK. Temperatur można ustawić chyba 9 różnych, ewentualnie powtarzalnych w określonych dniach tygodnia. Wada - histereza stała - 1st i dokładność (rozdzielczość) - 1 st. Może jestem marudny, ale będę szukał czegoś dokładniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 21.01.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 ja akurat mam auraton i jak otworzysz to ryż się wysypie - wszystko made in china Mój już dwa razy się spalił..... (przewodowy) teraz kupiłem tajwańskie i ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 21.01.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Ja mam eurostera 2006 TX. Jak narazie dziala wszystko ok. zasieg bardzodobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobo0 21.01.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Ja mam eurostera 2006 TX. Jak narazie dziala wszystko ok. zasieg bardzodobry też ma ten sam regulator i potwierdzam że działa poprawnie i ma duży zasięg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 21.01.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Ja mam auratona i jest OK Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karas123 18.03.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Podłączam się pod temat, Czy istnieje taki regulator pokojowy, lub jakikolwiek regulator który ma możliwość włączenia temperatury ekonomicznej w momencie włączenia alarmu, oraz rozpoczęcia grzania, tj przejścia do temperatury komfortowej w momencie wyłączenia alarmu. Zależało by mi na takim systemie, gdyż mam nie normatywne godziny pracy, wychodzę i wracam z domu o bardzo rozbieżnych godzinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drut5 18.03.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam, Stoję przed wyborem regulatora pokojowego, bezprzewodowego do mojego kotła na ekogroszek. Pomóżcie mi w wyborze jaki wybrać. Czy coś z rozreklamowanych firm Auraton, Euroster, czy może coś takiego (u moich znajomych spisuje się świetnie): http://allegro.pl/item406260645_bezprzewodowy_termostat_pokojowy_bpt_21_bpt21_.html a może taką polską produkcję wybrać: http://allegro.pl/item399271912_regulator_temperatury_bezprzewodowy_zobacz_.html Doradźcie coś fajnego i działającego auratony ,delta-dore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 10.06.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Podłączam się pod temat, Czy istnieje taki regulator pokojowy, lub jakikolwiek regulator który ma możliwość włączenia temperatury ekonomicznej w momencie włączenia alarmu, oraz rozpoczęcia grzania, tj przejścia do temperatury komfortowej w momencie wyłączenia alarmu. Zależało by mi na takim systemie, gdyż mam nie normatywne godziny pracy, wychodzę i wracam z domu o bardzo rozbieżnych godzinach Podbijam Oblookalem iles kosmicznie wygladajacych regulatorow, ale w zadnym nie znalazlem opcji pobierania sygnalu z zewnatrz (np. z centralki alarmowej), ktory by je przelaczal w sryb ekonomiczny jak nikogo nie ma w domu. Mozna by zrobic proteze w postaci dwoch regulatorow i przekaznika, centralka przelacza sterowanie miedzy dwoma regulatorami gdzie jeden reguluje temperatora podczas uzbrojonego alarmu, drugi podczas rozbrojonego, ale dwa to lekka przesada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts