worw 26.07.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 witam mam u siebie studnie. Okolo 5 kregów + bite w kamieniu nie wiem na jaką głębokość. Kilka lat temu poziom wód gruntowych opadl, studnia wyschla. Podlaczylem sie do wodociagu, hydrofor zlikwidowalem. Czy moge teraz ta studnie zamienic na "zbiornik" deszczówki?. Nie chodzi mi o magazynowanie wody tylko o pozbycie sie jej, bo w moim wypadku odprowadzenie do rowu odpada? Sa jakies przpisy, normy ktore mi tego zabraniaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 26.07.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Lepiej nie robić takich hybryd choćby dlatego że możesz zainfekować wody głębinowe. Studnie wierconą (czyli bitą) należałoby zlikwidować (zalać bentonitem i betonem) i wtedy ewentualnie wode magazynować w samych kręgach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts