Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 years później...
Witam. Jesteśmy z mężem zainteresowani tym projektem, ale jeszcze się wahamy.Myślimy o wersji z garażem dwustanowiskowym. Czy ktoś zbudował lub buduje ten domek? Może ktoś dysponuje zdjęciami z realizacji?

Pozdr

http://www.archi-projekt.com.pl/projekty_domow.html

aps 81

Witam,

Tak my budujemy ten ładny domek.

Wilko

o jak fajnie :) bo już myślałam, że tylko my się za niego wzięliśmy :)

my jesteśmy na etapie wykańczania (domu i siebie) planowaliśmy przeprowadzkę na czerwiec, ale nie wyszło. może w lipcu się uda. a na jakim wy jesteście etapie?

Cześc Karolla,

Powiem Ci że już jakiś czas temu wpadłem na twojego linka z pytaniem ale widzac , że ci nikt nie odpisał w sprawie APS-u, zaniechałem dalszych poszukiwań.

:-(

Wysłałem Ci maila na Priva.

My tak jak i wy jesteśmy na etapie wykańczania wnętrz oraz siebie :-)

Obecnie z żoną zastanawiamy się nad dolną łazienką oraz kuchnią (płytki) oraz nad salonem i malym pokojem (panele).

Wy już macie ten etap za sobą? Może podeślesz jakies zdjęcia na maila. Wyslę ci go na priva. My budujemy w Radomiu (woj. mazowieckie) A wy daleko od nas?

Zastanawialiscie się czemu nikt nie buduje tego domu APS 81. Przecież to taki ładny i funkcjonalny projekt domu.

My budujemy pod Gdańskiem :)

Jeżeli chodzi o podłogi to właśnie na dniach będą u nas kłaść panele (salon i mały pokój), w pozostałych pomieszczeniach mamy gres (we wszystkich taki sam, łącznie z kuchnia i spiżarką). Pierwotnie w salonie i pokoju planowaliśmy deskę, ale niestety płytki zostały położone wcześniej na, jak sie okazuje teraz, zbyt małej warstwie kleju, więc ze względu na różnicę poziomów musieliśmy wziąść panele.

jak będe miała fotki to podeśle na maila.

obecnie montują u nas schody.

Pzdr :)

My budujemy pod Gdańskiem :)

Jeżeli chodzi o podłogi to właśnie na dniach będą u nas kłaść panele (salon i mały pokój), w pozostałych pomieszczeniach mamy gres (we wszystkich taki sam, łącznie z kuchnia i spiżarką). Pierwotnie w salonie i pokoju planowaliśmy deskę, ale niestety płytki zostały położone wcześniej na, jak sie okazuje teraz, zbyt małej warstwie kleju, więc ze względu na różnicę poziomów musieliśmy wziąść panele.

jak będe miała fotki to podeśle na maila.

obecnie montują u nas schody.

Pzdr :)

Kładąc płytki trzeba już wiedzieć czy będzie się miało panele czy deskę. Chodzi właśnie o to aby glazurnik wiedział jak ma podnieśc płytki.

Karola podeslij zdjecia podłóg na dole.

Schody robicie sobie drewniane?

Macie już wykończona łazienkę na dole?

Pozdrawiam,

MW

• 5 weeks później...

witam po dłuższej przerwie,

schody mamy drewniane, dab naturalny, łazienka na dole prawie skończona-kosmetyczne rzeczy zostały do zrobienia. teraz czekamy na drzwi. właściwie zostały same duperele do zrobienia - obrobienie podstopni przy schodach, zafugowanie spiżarki itp . zdjecia podeśle na maila. pozdrawiam :)

• 2 months później...

witam po długiej przerwie :)

my od miesiąca w końcu na swoim :) mamy juz drzwi, teraz wyrównujemy teren wokół domku. jeszcze sporo pracy przed nami, ale to jakos powoli bedziemy działać. z netem narazie tu kiepsko, wiec zdjęć nie podeśle.

a jak u was?na jakim etapie jesteście?

pzdr

Cześc Karolla,

Długo Cię nie było. :-(

Fajnie że już mieszkacie. Tez byśmy tak chcieli :-)

U nas etap płytek i projektowania kuchni :-)

Jak projekt będzie już zatwierdzony to ci podeślę fotki.

Pochwalcie sie wnętrzem. Jak u was wyszła łazienka i kuchnia? Te dwa pomieszczenia to oczko w głowie mojej żony :-)

• 1 month później...

Witam Wilko,

buduję dom, który tak bardzo się Tobie spodobał. Też uważam, że ma bardzo ciekawą bryłę i super rozwiązanie. Buduję zupełnie w ciemno ponieważ nie mam możliwości pooglądania w moim regionie jak wygląda ten dom po wybudowaniu. Dlatego też mam ogromną prośbę czy nie wysłałbyś mi zdjęć ze swojej budowy i ewentualnie „Karolli „ z którą korespondujesz abym mógł pooglądać ten dom od zewnątrz i od wewnątrz. Podam Ci mój adres mailowy: [email protected]

Z góry serdecznie dziękuję

Waldek

Witaj Karolla,

buduję dom, który tak bardzo się Tobie spodobał. Też uważam, że ma bardzo ciekawą bryłę i super rozwiązanie. Buduję zupełnie w ciemno ponieważ nie mam możliwości pooglądania w moim regionie jak wygląda ten dom po wybudowaniu. Dlatego też mam ogromną prośbę czy nie wysłała byś mi zdjęć ze swojej budowy i ewentualnie domu „Wilko„ , z którym korespondujesz abym mógł pooglądać ten dom od zewnątrz i od wewnątrz. Podam Ci mój adres mailowy: [email protected]

Z góry serdecznie dziękuję

Waldek

Witam,

Mało jest nas, tzn. budujących ten domek. Masz szczęście bo możesz na szapytać o wiele rzeczy a my ci pomożemy.

My jesteśmy z Radomia. Od Lubaczowa to kawał drogi. Jakbyś kiedyś był w okolicy to zapraszamy.

Jak będziesz kiedyś na Air Show to będzie dobra okazja :-)

Odnośnie budowy to powiedz na jakim jesteś etapie. Podeślij ewentualnie zdjęcia a powiem ci co i jak.

Ja na maila wysłałem ci trochę fotek. Sporo przeróbek dokonaliśmy.

Sam zobaczysz. Napisz czy już wogóle zaczęliście coś budować czy na razie na etapie projektu.

Wilko

• 3 years później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...