Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Glazura łazienkowa z marmuru

Gość Henku_wawa

Recommended Posts

Gość Henku_wawa

Zastanawiam się nad glazurą z marmuru do łazienek. Nie wiem czy jest to dobry pomysł (nie mówię o cenie, ale o jakości - czy taka glazura jest wytrzymała? wiem, że marmur nie nadaje się np. na blaty kuchenne, ale na płytki naścienne w łazience może być?)

A co do cen, to:

- firma, w której zamawiałem parapety z granitu, oferuje płytki (np. łazienkowe) z marmuru w cenie ok. 100 zł/m2 (nie jest to standardowa oferta a pozostałość po nieodebranym zamówieniu, płytki wyglądają jednak ślicznie i są z włoskiego marmuru w kolorze zielonym), gdyby takie same płytki zamówić "od nowa" u tej firmy, cena byłaby ok. 300 zł/m2

- na forum muratora znalazłem stare (sprzed 3 lat) oferty na glazurę z marmuru za 150 zł/m2

- najlepsze teraz: w marketach typu Obi czy Praktiker są (za ok. 99 zł/m2) i były (podobno za ok. 60 zł/m2) płytki z marmuru chińskiego... tych tańszych nie widziałem, a te za 99 zł kupiłem nawet 2 sztuki (płytki), żeby przystawić do ściany i porównać z moim faworytem z włoskiego marmuru o podobnej fakturze, chiński marmur wypadł blado, ale to kwestia gustu.

pozdrawiam

Gość Henku_wawa
sa 2 rodzaje: szaro bialy oraz zolto-brazowy. Ten drugi wyglada swietnie,ceny zaczynaja sie od 80 zl z plytki 15/30

kaloosa, a czy wiesz może czy gdzieś w okolicach warszawy można ten żółto-brązowy zobaczyć? u kamieniarzy, których odwiedziłem, nie spotkałem takiego marmuru.

dzięki

• 11 months później...