Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika ciepłego domka

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 353
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziekuje Kasiu za wpis - trochę mnie podtrzymałaś na duchu . Dziennika jeszcze nie prowadzę na bieżąco i dokładnie.Myślę że sie naprawie ( ciągle brakuje mi czasu wieczorem ,żeby to wszystko opisać i powklejać zdjęcia). Wiem ,że może dla niektórych jest to budowa domu nie ciekawa , ale ja jestem zadowolona i to najważniesze . Projekt domu zawiera wszystko to , co mi było potrzeba przy najmniejszych wydatkach. Pozdrawiam i życzę spełnienia dalszych marzeń.Maria

Witam Bielszczanko :lol:

Bardzo ładny domek, patrząc na metraż to u nas jest prawie identycznie :lol:

często słyszałam - taaaki mały???? e... nie, lepiej budujcie większy

A teraz przy końcówce widzę, że jest super - większego bym na pewno nie chciała :roll:

Będę zaglądać i śledzić Wasze postępy

Pozdrawiam

kasia

Witam wszystkich - cieszę się , że zaglądnęliście do mnie.

Domek mój ,jak już w dzienniku pisałam , ma pow.uż.110 m2 i zawiera w sobie wszystko to, co jest najbardziej potrzebne dla 4 -os.rodzinki.Pokoje są w miarę dosyć duże .Na dole łazienka jest może troche za mała ,( ale dołożyłam 15 cm z holu i wystarczy swobodnie na kabine , wc,umywalkę. Za to na górze wyszła ładna łazienka. Sciankę kolankową podnieslimy o 1 pustak i zwiazku z tym pokoje są też większe.

Kasiu Ty już jesteś przy końcówce .Na pewno wszystko ułoży się dobrze i zdążysz na czas z przeprowadzką,czego Ci bardzo życzę.Pamiętam kiedy zaglądałam do Twojego dziennika , to u Ciebie już ściany rosły i dach , a ja byłam dopiero przy projekcie.Cieszę sie ,że niedługo będzie u mnie SSO i myślę że jakoś pójdzie wszystko dobrze.Żeby tylko wykonawcy dotrzymywali terminów, a z tym jest różnie .Mam już przkład - SSO miał byc zakończony 31.07.08r ,a tu tymczasem sie przedłuża .

Naleśnik - witaj i gratuluję FISTASZKA. Znam go , bo był też moim faworytem przy wyborze projektu .Będę trzymała za Was.

Jednak wybór padł na ciepłego z Łodygowic.

Trochę go zewnetrznie zmieniłam, tj zrobiłam ganek murowany , chciałam żeby był troche taki dworkowy, garaż też przedłużyłam.Zrezygnowałam z wneki przy drzwiach wejściowych- przez co zwiększyłam klatke schodową.

Efilo witaj i TY . Co do schodów to mam tylko 1 zdjęcie przed zalaniem, ale nie jest to kompletny szałunek .Mam jeszcze 2 zdjęcia z zalewania.Wyszły nawet wygodne, czego się obawiałam. Schody w projekcie były drewniane ,ale bałam się że nie znajdę dobrego stolarza ,który by wykonał fachowo schody ażurowe i nie wiem do końca czy dobrze postapiłam ,że zrobiłam murowane.Myślę jednak ,że jak obłoże je ładnym drzewem bukowym czy jesionem , to też będą fajne .Pozdrawiam Maria

http://images36.fotosik.pl/1/be05f4e38d9e72f2med.jpg

http://images26.fotosik.pl/266/e773c32fb5041dc8med.jpg

http://images34.fotosik.pl/347/235c0f857cceaf50med.jpg

Widzę, że dużo się dzieje na budowie :)

Dobrze jednak wypatrzyłam, że u Was nie ma wnęki z przodu.

Ciekawa też jestem, jak Ciepły będzie się prezentował z kolumnami , tak chyba jeszcze nikt nie budował :)

Lane schody to naprawdę dobry pomysł.

Nawet jak zabraknie pieniędzy przy wykończenówce, to masz po czym chodzić na górę :wink:

Zaskoczona jestem ceną waszego dachu. To na pewno cena z wszystkimi akcesoriami?

My zapłaciliśmy dużo, dużo więcej :o

Poza tym fajnie, że każdy wprowadza jakieś innowacje :)

Witam

Oj dzieje sie ,dzieje na budowie . Ja bym już chciała skończyć stan SSO , a

tu jak przyjdzie ceśla , to nie ma zaś murarza żeby dokonczył kominy i tak wszystko przy końcówce SSO sie przedłuza.

Kasiu za dachówkę + dodatki wszystki - faktycznie zapłaciłam 17925zł.Jest to dachówka ceramicza , a rynny zwyłke plastikowe ,nie żadne drogie "MARLLEJA"(nie wiem nawet czy dokładnie tak brzmi ta nazwa) . Ja też bardzo sie ucieszyłam ,że taka cena ,bo na poczatku planowałam dachówkę cementowa , ale akurat mieli promocję ,wiec skorzystałam.Jestem zadowolona z wyboru, prezentuje się ładnie .Nie kupiłam jeszcze 1 okna dachowego , tego nad kl.schod. Własnie jestem na etapie czy nie dokupić ,żeby wiecej było światła.

Oczywiśvcie w tej cenie nie ma wieźby ,za która zapłaciłam ok 7 tys. i sami impregnowaliśmy.

Ciepłego faktycznie troche przerobiłam - ja wychowałam sie w domu z drzewa,więc może dlatego teraz chce miec " betonu" troche więcej ?

Zawsze mnie denerwowało popekane drzewo, może też z tego wziął sie pomysł na kolumny betonowe. Pozdrawiam Maria

• 2 weeks później...

Marysiu :lol:

Jeśli chodzi o doświetlenie klatki schodowej, to nie zastanawiaj się - kup dodatkowe okno. My dołożyliśmy i klatka naprawdę jest jasna - pomimo, że okno jest od północy :roll:

Myć to okno będę z dachu - to jedyny mankament, bo jakoś siebie na drabinie na ażurowych schodach nie wyobrażam. Po prostu z zewnątrz łatwiej :)

Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na aktualne relacje z placu budowy :wink: :lol:

kasia

Witam Was - a jednak dokupiłam to oknenko dachowe nad klatką.

dziekuje Wam za rady.Dzisiaj mają też przyjechać montowac okna pozostałe. Zobaczymy co wyjdzie. Tak bardzo sie cieszę ,że to już prawie SSO budynku. Pozdrawiam Maria

świetna decyzja - nie będziesz żałować :lol:

cieszę się razem z Tobą z tego stanu otwartego - pamiętam u siebie jak to wszystko przeżywałam i jak bardzo kolejne etapy wprawiały mnie w dobry nastrój :)

Pozdrawiam cieplutko

kasia

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

dzięki Kasiu, mimo że jestes bardzo zajeta to masz jeszcze czas zaglądnąć do mnie. Tynki wewnętrzne wczoraj zaczeli ,zobaczymy jak skończa , narazie dobrze robią.

Robimy tynki gipsowe maszynowe - cena za 1m2 = 24zł.Taniej nic nie chcieli obniżyć, zdjęcia będą .Cała elktryka jest sfotografowana,żeby pózniej było wiadomo gdzie co jest. Pozdrawiam