maryna 14.04.2009 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA ZYCZENIA SWIATECZNE.BYŁO FAJNIE , PRZYJEMNIE JE SPEDZILISMY W GRONIE RODZINKI .POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.04.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Dlaczego przepompownia jest niepewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 15.04.2009 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 MARTA - boimy sie ,że moga wystapic chwilowe problemy jak braknie energii elektr.to jak odejda ścieki ? a na takie cos tez trzeba sie przygotowac , może boimy sie na zapas. Nikt ze znajomych nie ma przepompowni więc nie wiem faktycznie czy moga wystapic jakieś utrudnienia, aby odprowadzic ścieki pod górke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.04.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 W mojej wsi jest kanalizacja podciśnieniowa, bo warunki geologiczne nie pozwalają na eksploatację kanalizacji grawitacyjnej. Minusem jest duży koszt - sama studzienka kosztuje coś ok. 12 tys. zł. Dlatego kto musi mieć kanalizację płacze i płaci. W przypadku szamba koszty początkowe są dużo niższe, ale koszty opróżniania sprawiają, że płacze się potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 15.04.2009 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Marta u nas szambo byłoby chwilowe tj do 2 lat , bo z drugiej strony działki beda robić tez kanalizacje , tylko nie wiadomo czy w 20010 roku czy 2011.I tak urząd nas tez zwodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 16.04.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Gratuluję maryna kolejnych postępów, czekam z niecierpliwością na zdjęcia . A w kwestii szamba , zawsze można je potem wykorzystać np. na deszczówkę . Nie zmarnuje się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 22.04.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Ale ładnie zakwitło To Twoje własne? Ja mam podobne w pracy...ale nigdy nie pamiętam jak się nazywa No i teraz nie kwtnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 23.04.2009 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Tak pieknie mi zakwitł ten kwiatek , tylko mam problem , bo nie wiem jak dokładnie sie nazywa czy to clemantis ? Kwitnie co dwa , trzy lata, ale ma przepiene kwaity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 23.04.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Skopiowałam ze swoich komentarzy: maryna napisał:Pochwaliłam sie znajomej,że taki kolor i ona zdążyła już zrobić własnie w kolorze wanilii Mamy tych samych znajomych i trochę mi teraz jest głupio ,żeby obie miałyśmy takie same kuchnie . Ja bym się specjalnie znajomą i znajomymi nie przejmowała Jeśli uważasz, że to kuchnia Twoich marzeń i będziesz się w niej cudownie czuła to zrób też WANILIOWĄ. W końcu to Ty będziesz tam żyć.... maryna napisał:Więc bedzie chyba kolor orzech, cos od venge ,z dodatkami jasnymi. Orzech też ładny, ale podejrzewam, że wtedy musisz całkowicie zmienić styl kuchni w stosunku do wanilii....Ale pewnie się już z tym przespałaś i przemyślałaś....więc nie będę mieszała pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 25.04.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Maryna ,co się przejmujesz . Jak dobra znajoma to zrozumie , będzie się czuła jak u siebie w domu . Ja wybrałam kuchnię w kolorze : korpusy ciemny orzech , fronty Venge , górne półki będą waniliowe. Nie gniewaj się , pewnie będziemy mieć podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 27.04.2009 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ciaszka ja bardzo cieszę sie ,że bedziesz miała taki zestaw kolorów kuchni , tak jak piszecie wazne ,żeby sie w niej czuc dobrze i zeby była wygodna w uzytkowaniau. Jutro ide podpisywac umowe na wykonanie kuchni .Może Was dziwie ,ale wybrałam kalhander i blaty jasne . Styl klasyczny ,raczej rustykalny. Chociaz w mojej kuchni pasowałaby nowoczesna , ale razem z rodzinka doszlismy do porozumienia ,że nie idziemy z modą , jestesmy tradycjonalistami. Obecna kuchnie mam z drzewa ( chyba 20 letnia) i nic nie straciła na wygladzie , gdyby pasowała to na pewno bym ja zabrała . Jest nadal ładna , podoba sie nie tylko mnie , ale również osobom kupujacym mieszkanie .Amtla znajoma na pewno by sie nie obraziła , gdyby miałysmy jednakowe kuchnie. pozdrawiam Was pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.04.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Widzę, że kuchenna decyzja podjęta - czyli nie będzie wanilii A masz jakiś plan rozmieszczenia tych mebli ? projekt ? Już powoli finiszujecie, ale to podobno bardzo nerwowy etap ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 30.04.2009 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 decyzja co do kuchni podjeta . Projekt jest jak narazie roboczo rozrysowany,firma ma mi dostarczyc do akceptacji .Dalej mam problem co wybrać na podłogi do salonu i sypialni , czy parkiet ,czy deske barlinecka. Bo na pozostałe podłogi w innych pokojach to beda panele. wszystko byłoby dobrze , gdyby nie ta kasa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 30.04.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Maryna bardzo chciałabym ale nie pomogę , nie mam doświadczenia w tym temacie . Naczytałam się niepochlebnych opinii na temat deski barlineckiej a np. znajmy kładł u siebie w jednym pokoju parkiet a w drugim deski barlineckie i jest zadowolony . Jak twierdzi ,żałuje ,że się od razu na nie nie zdecydował . Masz rację w urządzaniu nie można kierować się tylko modą - bo ona akurat na pewno przeminie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 03.05.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 przeczytałem w dzienniku, ze masz już zwrot vatu!!, my tez złożylismy w tym czasie ale póki co kasy ani widu ani słychu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 03.05.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 mam problem co wybrać na podłogi do salonu i sypialni , czy parkiet ,czy deske barlinecka. Jestem zwolenniczką parkietów, pod warunkiem że są dobrze położone...żywe drewno to to, co lubię najbardziej Ale faktycznie ta kasa....znowu kolejny trudny wybór..nie tego co się podoba, ale tego na co nas stać i się podoba pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 04.05.2009 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 przeczytałem w dzienniku, ze masz już zwrot vatu!!, my tez złożylismy w tym czasie ale póki co kasy ani widu ani słychu pozdrawiam U mnie dosyc szybko przychodzą zroty VATu , a kasa bardzo sie przydała, własnie na drzwi zew. i wew. poszła, no cos tam musiałm dołozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 04.05.2009 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Wolne dni maja przeleciały, a ja nic nie wymysliłam odnosnie podłogi. Chyba za duzo rozmawiam z wieloma osobami co sie juz pobudowały. Jedni sa zadowoleni z parkietu , inni mówią nigdy więcej , a jeszcze inni - nigdy deski barlineckiej itd... i co tu wybierac ? dni lecą , najwyższy czas wybrać . W tym tygodniu trzeba podjąć ostateczna decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.05.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 trzeba podjąć ostateczna decyzje. Te słowa jak mantra prześladują nas na tych budowach....spać nie dają...a ja obiecałam sobie, że na pewno nie będę się denerwować Ale do końca tygodnia jeszcze trochę czasu.... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 06.05.2009 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Niby sie człoweik nie denerwuje , ale gdzies w podświadomości zawsze się mysli całymi dniami o budowie , no i w nocy jak nie spię to tak samo.Ale jak tyle dałysmy sobie rady , to tez chyba wykończeniówkę dokończymy . Nie pozwolimy aby ona nas wykończyła. Juz coreaz blizej do celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts